- Bluearena - https://bluearena.gr -

Απόλυτη προτεραιότητα η ανάδειξη διοίκησης…

Ενόψει της καθοριστικής για το μέλλον του Ερασιτέχνη – αλλά και όλου του Συλλόγου ευρύτερα – γενικής συνέλευσης της Δευτέρας (4/9) στο Κατσάνειο (18:00), πληθαίνουν οι παρεμβάσεις των ανθρώπων που έχουν αναλάβει τη προσπάθεια για επαναδραστηριοποίηση του Γυμναστικού. Κι όλες είναι προς την ίδια κατεύθυνση: να μην παρεξηγεί ο κόσμος το αντικείμενο της συγκεκριμένης συνέλευσης, που είναι κρίσιμο, καταλυτικό και αποτελεί θέμα ύπαρξης για τον Ηρακλή ως όλον και δεν είναι άλλο από την προϋπόθεση για την απόκτηση ελπίδας βελτίωσης των συνθηκών, δηλαδή την ανάδειξη νέας διοικητικής ομάδας.

Δεν είναι μόνο οι ραδιοφωνικές παρεμβάσεις του Φώτη Θέου, ο οποίος φαίνεται να ηγείται της όλης προσπάθειας, αλλά ακόμη και οι κατ’ ιδίαν επικοινωνίες στελεχών του Γυμναστικού Συλλόγου (και εδώ στη BlueArena δεχθήκαμε τέτοιου περιεχομένου εκκλήσεις), που σπεύδουν να διευκρινίσουν – είτε απευθείας, είτε μέσω των δημοσιογράφων – ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να παρεξηγεί τις προτεραιότητες της επικείμενης συνέλευσης και ότι, ακόμη και το μέγιστο ποδοσφαιρικό ζήτημα, εξαρτάται από την τήρηση αυτών των προτεραιοτήτων.

Χωρίς διοίκηση δεν «επανεκκινεί» ο Γυμναστικός

Μέσα από αυτές τις τοποθετήσεις των ιθυνόντων της νέας προσπάθειας επιχειρείται να καταστεί σαφές ότι χωρίς να προκύψει η απαιτούμενη από το κανονιστικό πλαίσιο ομάδα των 15 μελών του Ερασιτέχνη, που θα προταθεί στο Ειρηνοδικείο για διορισμό στη διοίκηση του Γ.Σ., επανεκκίνηση δεν πρόκειται να προκύψει. Και χωρίς επαναλειτουργία της «μητέρας του Συλλόγου», η διάλυση ολόκληρου του Ηρακλή είναι βέβαιη.

Κι ο λόγος γίνεται για διάλυση όχι μόνο των ερασιτεχνικών τμημάτων, αλλά και του μπάσκετ και όλων των τμημάτων, που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν τη θεσμική και νομική υπόσταση εταιρείας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποία, κατά τη διαδικασία της δευτεριάτικης συνέλευσης θα πρέπει οι παριστάμενοι να επιδείξουν απόλυτη υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει η – ζωτικής σημασίας – υπόθεση της ανάδειξης των «15», που θα αναλάβουν τις τύχες του Γυμναστικού.

Να προωθηθεί και το θέμα της νέας ΚΑΕ

Παράλληλα, αμέσως μετά την ανάδειξη του 15μελούς, που θα προταθεί στο Ειρηνοδικείο – όπως εξηγούν και επιθυμούν να διευκρινιστεί προς τον κόσμο οι ασχολούμενοι με τα του Ερασιτέχνη – ακολουθεί σε επίπεδο προτεραιότητας το θέμα του μπάσκετ. Εντός ολίγων μόλις ημερών θα κριθεί το αν η ομάδα μπάσκετ θα πάρει το εισιτήριο για την Α1 και είναι πρωτευούσης σημασίας το να είναι πανέτοιμη για την επανασύσταση ΚΑΕ.

Εκ του νόμου, η συμβολή του Γυμναστικού Συλλόγου σε αυτή τη διαδικασία είναι καθοριστική και θα πρέπει να προκύψουν συγκεκριμένες εγκρίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, μέσα από τη διαδικασία της γενικής συνέλευσης.

Νέα διοίκηση, για να έχει προοπτική και το ποδόσφαιρο

Όπως τονίζουν, πάντοτε, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη, αν και εφόσον λυθούν τα θέματα που πρωτεύουν μέσω της συνέλευσης και αποκτήσει νέα διοίκηση ο Σύλλογος, δεν είναι αρνητικοί στο να συζητηθούν ανοικτά οι σκέψεις και οι προτάσεις που υπάρχουν για την επανεκκίνηση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Τονίζουν δε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι επειδή ο Παπαθανσάκης οδήγησε σε ουσιαστική διάλυση την υπάρχουσα ΠΑΕ, το Ιδρυτικό Σωματείο δεν διατηρεί θεσμική αρμοδιότητα στο όποιο ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό «restart» και ότι, αν προκύψει κάποια συγκεκριμένη και υλοποιήσιμη πρόταση προς αυτήν την κατεύθυνση, θα πρέπει να προχωρήσει αποκλειστικά και μόνον υπό τη θεσμική αιγίδα του Γυμναστικού.

Για αυτόν το λόγο επιμένουν ότι και για το «κυανόλευκο» ποδόσφαιρο είναι ζωτικής σημασίας το να «επιτραπεί» στη συνέλευση να ακολουθήσει την προβλεπόμενη πορεία και τις προτεραιότητές της, ώστε πρώτα να προκύψει η νέα διοικητική ομάδα.

Βεβαίως, όπως ξεκαθαρίζουν οι του Ερασιτέχνη, ανάδειξη νέας διοίκησης και επαναλειτουργία του Γ.Σ., δεν σημαίνει ότι αυτομάτως «επανεκκινεί» και το ποδόσφαιρο. Προς τούτο, θα απαιτηθούν τρία βασικά συστατικά στοιχεία, όπως είναι απολύτως λογικό: υλοποιήσιμη (σε επίπεδο διαδικασίας) πρόταση επανεκκίνησης, απόφαση γενικής συνέλευσης του Συλλόγου για την υλοποίησή της και – πάνω από όλα – στιβαρός οικονομικός εγγυητής να «τρέξει» την όλη προσπάθεια.

Άλλωστε, οι Ηρακλειδείς που θα εμπλακούν στην προσπάθεια σωτηρίας του Γυμναστικού είναι σαφές ότι δεν θα ισχυριστούν ποτέ πως διαθέτουν τις δυνατότητες να λειτουργήσουν και ως οικονομικοί υποστηρικτές στην οποιαδήποτε απόπειρα αναγέννησης του ποδοσφαιρικού Ημίθεου…