- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ζήτημα ύπαρξης για το Σύλλογο η επαναλειτουργία του Γ.Σ.

Είναι εξαιρετικής κρισιμότητας αυτή η γενική συνέλευση του – αδρανούς τα τελευταία χρόνια – Γυμναστικού Συλλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου (18:00) στις εγκαταστάσεις του Κατσανείου. Στόχος των ανθρώπων οι οποίοι δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας του Ερασιτέχνη Ηρακλή, μετά από πέντε χρόνια παύσης, είναι το να προκύψει μια ομάδα 15 Ηρακλειδέων, η οποία θα προταθεί στο Ειρηνοδικείο, προκειμένου να διοριστοεί ως η νέα διοίκηση, που θα θέσει σε επαναλειτουργία τις διαδικασίες και τις δράσεις του Σωματείου.

Από το 2012, υπό το βάρος των ανυπέρβλητων – τότε – νομικών οικονομικών, φοροτεχνικών προβλημάτων και του «μπλοκαρισμένου» ΑΦΜ, ο Γ.Σ. έπαψε – ουσιαστικά – να υφίσταται, με όποιες δυσάρεστες συνέπειες είχε αυτό, τόσο για τα ερασιτεχνικά, όσο και για τα επαγγελματικά τμήματα του Ημίθεου. Πλέον, μέσα από τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς, των ανθρώπων που ασχολούνται με το θέμα, έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι η ανάδειξη μιας νέας διοικητικής ομάδας, η οποία θα αναλάβει την ευθύνη της «αναγέννησης» του Ερασιτέχνη, θα δρομολογήσει εξελίξεις προς σημαντικές κατευθύνσεις και μάλιστα ζωτικής σημασίας για το όλον του Ηρακλή.

Η ακίνητη περιουσία

Οι εγκαταστάσεις της Μίκρας και της περιοχής των Χορτατζήδων, αποτελούν την – σημαντικότατης εμπορικής και ακόμη πιο σημαντικής λειτουργικής αξίας – ακίνητη περιουσία του Συλλόγου. Όλο αυτό το διάστημα της «νεκρής» πενταετίας για τον Ερασιτέχνη, είχε δημοσιοποιηθεί ο υπαρκτός κίνδυνος του να προωθηθούν διεργασίες, οι οποίες να καταλήξουν στο να αφαιρείται η κυριότητα τμήματος ή και του συνόλου αυτής της περιουσίας από την ιδιοκτησία του Ηρακλή.

Η επαναδραστηριοποίηση του ουσιαστικού ιδιοκτήτη των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων, θα αποτελέσει σημαντικό ανάχωμα σε αυτές τις επιδιώξεις, από οπουδήποτε κι αν εκφράζονται.

Το μπάσκετ και η νέα ΚΑΕ

Είναι δεδομένο ότι τα τελευταία αυτά χρόνια, το τμήμα μπάσκετ των «κυανολεύκων» λειτουργούσε υπό «εξωθεσμική» υπόσταση. Όπως διευκρινίζουν οι ασχολούμενοι με τα του Ερασιτέχνη, χωρίς ενεργό Γυμναστικό Σύλλογο δεν μπορεί να λειτουργεί και να διαγωνίζεται – έστω και στο δεύτερο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα – η ομάδα και το γεγονός ότι η «γαλάζια» καλαθοσφαίριση συνεχίζει απρόσκοπτα τη διαδρομή της οφείλεται στο ισχυρό brand name του Συλλόγου, που κάνει τους αρμόδιους φορείς να παρακάμπτουν την τυπικότητα της μη ύπαρξης ενεργοποιημένου μητρικού φορέα.

Ωστόσο, ο Ηρακλής έχει βρει μπροστά του την ανάγκη επανασύστασης ΚΑΕ (ίσως όχι φέτος, λόγω του ότι όλα δείχνουν ότι συνεχίζει στην Α2, αλλά διαθέτει τις αγωνιστικές προοπτικές για του χρόνου) και σε αυτό το επίπεδο είναι επίσης σημαντική η ανάγκη για συμβολή του Γ.Σ. Συγκεκριμένα, στα θέματα της επικείμενης συνέλευσης είναι η δρομολόγηση των διαδικασιών ώστε να εγκριθεί επισήμως από τον Ερασιτέχνη η σύσταση της νέας ΚΑΕ, με την προοπτική να προχωρήσει απρόσκοπτα ο μπασκετικός Ημίθεος στο δρόμο της επιστροφής στη Basket League.

Το ποδόσφαιρο και η Γ΄ Εθνική

«Δραστηριοποιούμαστε για να προχωρήσουμε σε άρση των προβλημάτων του Ερασιτέχνη και των τμημάτων που σχετίζονται με αυτόν. Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει πολλά πράγματα για το ποδοσφαιρικό τμήμα από πλευράς πρωτοβουλιών του Γυμναστικού», διευκρινίζουν πριν καν αρχίσουν την προσπάθειά τους οι Ηρακλειδείς, που μπαίνουν μπροστά στο όλο εγχείρημα. Και έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς έχουν να διαχειριστούν τα μέχρι πρότινος ανυπέρβλητα και σίγουρα σημαντικότατα προβλήματα της δικής τους δικαιοδοσίας, αφενός, αφετέρου δε, αδυνατούν να προχωρήσουν οτιδήποτε σχετικά με την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου χωρίς δυνατό και σίγουρο οικονομικό εγγυητή.

Το μόνο που επιχειρούν μέσα από τις επαφές τους με τους αρμόδιους πολιτειακούς αθλητικούς φορείς (πέρα από την επίλυση μέσω χρήσης σχετικών τροπολογιών των θεμάτων του Ερασιτέχνη) και το οποίο αφορά στο ποδόσφαιρο, έχει να κάνει με το αίτημα να προκύψει μία νομοθετική ρύθμιση, η οποία να επιτρέψει στον Γ.Σ. να «κατεβάσει» ένα καθαρό από χρέη και «γνήσιο» ποδοσφαιρικό Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αν και εφόσον – βεβαίως – βρεθεί ο οικονομικός χορηγός, που θα αναλάβει την ομάδα σε αυτήν την περίπτωση…

Τα ερασιτεχνικά τμήματα

Τέλος, η ζωτικότητα της σημασίας του να προκύψει διοικητικό σχήμα για τον Γυμναστικό έχει να κάνει – πρωταρχικά, μολονότι το θέτουμε στον επίλογο – με τα ίδια τα ερασιτεχνικά τμήματα, που είναι υπό τη σκέπη του, αλλά έμειναν… «ασκεπή» την τελευταία πενταετία.

Για κάποια από αυτά μάλιστα η απενεργοποίηση του Ερασιτέχνη είχε ολέθρια αποτελέσματα, όπως – ως πρόσφατο τρανταχτό παράδειγμα – το εξαιρετικά φιλόδοξο όσο και πετυχημένο τμήμα του Πινγκ Πονγκ, το οποίο απεσύρθη από την αγωνιστική δραστηριότητα, ενώ όχι μόνο κατόρθωσε την άνοδο στη μεγάλη εθνική κατηγορία του αθλήματος, αλλά πέτυχε και διάκριση, μέσω της κατάκτησης της προνομιούχου θέσης, που του εξασφάλισε συμμετοχή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Μάλιστα, η «κυανόλευκη» Επιτραπέζια Αντισφαίριση αναμένει με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στα διοικητικά του Γυμναστικού Συλλόγου και δηλώνει έτοιμη για ολική επαναφορά στην αγωνιστική δράση, μόλις αρθούν τα νομοφοροτεχνικά προσκόμματα, που δημιουργούσε η – ουσιαστική – ανυπαρξία του θεσμικού φορέα στον Ηρακλή.