Ξέχασε τις παρενθέσεις ο «Καναδός»

Μισή ανακοίνωση διαβάσατε το μεσημέρι. Ιδού ολόκληρη…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο, Ροπαλιές

Δε τη διαβάσατε την πραγματική γραπτή τοποθέτηση του ανθρώπου που έχει το πλάνο της διετίας. Μιας διετούς κοροϊδίας δηλαδή όπως προδιαγράφεται, την οποία δεν πρόκειται να δεχθεί σα σανό ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ, που ούτως ή άλλως έχει διαγράψει εξ αρχής και από καιρό το όνομα Παπαθανασάκης δίπλα από τον Ημίθεο.

Ξαναδιαβάστε με τις απαραίτητες παρενθέσεις-απαντήσεις τη «μνημειώδη» γραπτή τοποθέτηση του Παπαθανασάκη που προκάλεσε γέλια και ταυτόχρονα τσίτωσε τα νεύρα (δικαίως) όλων:

«Ακόμη μια αποπροσανατολιστική, ουτοπική και ασυζητητί ανέφικτη, «τρόπον τινά νέα» αρχή με πλάνο διετίας (γιατί το μονοετές δεν τους φτάνει να το υλοποιήσουν).

Από σήμερα ξεκινάει ένα (αερο)πλάνο διετίας για την εξυγίανση (αυτή τη ρημάδα τη λέξη, μαζί με την υπομονή έχει πολυφορεθεί και είναι πάντα στη μόδα όπως πχ ένα τζιν παντελόνι, οπότε πάρτε την άλλη μια γιατί τσάμπα είναι) και την αναδιοργάνωση (αυτό άστο… κυρ Σπύρο, ο πραγματικός ΗΡΑΚΛΗΣ θα αναδιοργανωθεί και σίγουρα χωρίς εσένα και την κουστωδία σου). Με το σχέδιο (τι διαβάζεις καημένε αναγνώστη, πραγματικά σε λυπάμαι όπως και εμένα) αυτό ο ΗΡΑΚΛΗΣ, απαλλαγμένος (από τον «Καναδό» πρέπει να απαλλαγεί) από τα χρέη (αυτά είναι του δημιουργού), θα επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει (αυτό από μόνο του δεν θυμίζει ταξιδιωτικό πακέτο για εισιτήρια, διαμονή κτλ;):

• Την αναδιάρθρωση του τρέχοντος χρέους (ακούσατε κάτι στην τηλεόραση από τα «μαγικά» του Τσίπρα και είπατε να το δανειστείτε;) μέσω διαπραγματεύσεων με παίκτες, προπονητές και προσωπικό η οποία θα υλοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο (ναι, αλλά δεν μας είπατε για την «επιτυχία» αυτής της… προσπάθειας που πήρατε ένα μεγαλοπρεπές όχι με κλείσιμο του τηλεφώνου).
• Την υλοποίηση του οράματος (συγνώμη, αλλά… χαχαχα) για ανάπτυξη νέων ταλαντούχων παικτών (φυτώριο δηλαδή για μοσχοπούλημα), ώστε να παιχτεί όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο (κρύψτε την ανακοίνωση μη τη δει ο Ζιντάν και τρέμει η Ρεάλ) για τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ.
• Την προσέλκυση νέων επενδύσεων (αφού είχε και παλιές ο κυρ Σπύρος και μας τελείωσαν) και χορηγιών (αυτοί κι αν δεν έκαναν ουρές!) με βάση (α) ένα συνεκτικό (συναίνεση Παπαθανασάκης και κόσμος δεν ταιριάζουν) επιχειρηματικό μοντέλο που περιλαμβάνει μια ισχυρή βάση φιλάθλων (είπαμε ξέχνα τους) και (β) την παρουσία μου ως πρόεδρος και κύριος μέτοχος (αυτό κι αν δεν αποτελεί βασικότατη εγγυήτρια προϋπόθεση για την εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του χρέους –που εσύ εκτίναξες-) .

Η μεγαλύτερή μου λύπη είναι ότι ήρθα με στόχο να κάνω τη διαφορά (μη λυπάσαι, την έκανες γιατί ξεπέρασες σε διοικητική ανικανότητα κάθε άλλον προκάτοχό σου), ότι μπορούσα να αλλάξω ένα σύστημα — όμως δεν μπόρεσα και δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου (μα το λες εσύ αυτό, που είσαι ο μόνος μαζί με Μαρινάκη-Σαββίδη που επενδύεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως είπες στα γραφεία της ΕΠΟ και ράγισε το ταβάνι;). Εμπιστεύτηκα ακατάλληλους ανθρώπους (πέραν του ότι και εσύ έχεις αποδειχθεί ακατάλληλος, κάποιους τους επανέφερες ήδη σε ένα εξαιρετικό διπλό τόλουπ ευρωπαϊκών προδιαγραφών) στις περισσότερες θέσεις και για αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη (ανάληψη ευθύνης αποδεικνύεται μονάχα με την οριστική παύση ενασχόλησής σου με το οτιδήποτε αναφέρεται στη λέξη Ηρακλής). Μπήκα με την καρδιά μου και αυτό ήταν μεγάλο λάθος (μεγάλο λάθος είναι ότι μπήκες). Η “ποδοσφαιρική πραγματικότητα” της Ελλάδας δεν αφήνει περιθώριο για κάτι τέτοιο ως στρατηγική διαχείρισης (ποια στρατηγική, ποια διαχείριση…).

Δεν ήμουν αντάξιος των προσδοκιών που πηγάζουν από την ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ (εδώ πραγματικά κυρ Σπύρο είναι το μοναδικό κομμάτι της γραπτής δήλωσής σου που έγραψε κάποιος άλλος, στην οποία λες αλήθεια και πιάνεις τον σφυγμό του κόσμου. Όλη η υπόλοιπη προκαλεί άφθονο γέλιο και πραγματικά πολλά νεύρα).

Δήλωσα επανειλημμένα ότι ήμουν έτοιμος να συζητήσω καθε σοβαρή πρόταση για να παραχωρηθεί η ομάδα (αλήθεια, ζητώντας πέρσι το καλοκαίρι 5,5 εκ. ευρώ; Και επίσης, ποια σοβαρή πρόταση περιμένεις και έχεις απαιτήσεις ενώ μετέτρεψες σε ερείπιο αυτό για το οποίο καθημερινά χιλιάδες κόσμου κοιμάται και ξυπνά στο μυαλό και την καρδιά του;). Εμφανίστηκαν διάφοροι (ναι αλλά δεν μας λες ποιοι να μάθουμε όλοι μας;), υποτίθεται έτοιμοι (η δική σου ετοιμότητα ήταν παροιμιώδης) να αναλάβουν την ομάδα, αλλά εξαφανιζόταν όταν ερχόταν η ώρα να αποδείξουν τα λόγια τους στα χαρτιά (τα δικά σου λόγια σ’ αυτή την ανακοίνωση, πώς θα τα αποδείξεις στην πράξη; Ρητορικό το ερώτημα. Μη σου θυμίσουμε εκείνη την φοβερή ατάκα που έλεγες όποιος κάνει κακό στον Ηρακλή θα φάει ξύλο 10 φορές. Αν κρατάς υποσχέσεις, μάλλον πρέπει να αρχίσεις το αυτομαστίγωμα).

Νεα αρχή (μ’ εσένα μαζί που λέει και το άσμα; Αποκλείεται, άστο). Όμως, γιατί να με πιστέψετε τώρα; (Μα ποιος είπε ότι σε πιστεύει κανείς; Ακόμα και να το θέλει… δεν. Καλά κάνεις και αναρωτιέσαι).

Γιατί έμαθα από τα λάθη μου (και ο Ηρακλής τι είναι; Του κασίδη το κεφάλι;), γιατί κατάλαβα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα (μπορείς τότε να διοικήσεις άλλη ομάδα, την οποία ήδη λυπόμαστε για όσα θα περάσει), γιατί μέσα από όλες τις δυσκολίες δέθηκα ακόμη περισσότερο με την ιδέα του ΗΡΑΚΛΗ (να γελάσουμε δυνατά ή να κλάψουμε με λυγμούς;) και γιατί σας λέω την αλήθεια (μάλλον έχεις μαλώσει μαζί της) για τη μάχη που έχασα (δεν έχασες μόνο αυτήν, αλλά δεκάδες ακόμη με μεγαλύτερη αυτή της αξιοπιστίας και της ειλικρίνειας).

Ενωμένοι στεκόμαστε (ο κόσμος μια χαρά ενωμένος απέναντί σου είναι), χωρισμένοι πέφτουμε (σ’ αυτή την περίπτωση ετοιμάσου για μια… εκπληκτική αναδιοργάνωση του χρέους σου) — μια φράση αναγνωρισμένη παγκοσμίως και τόσο αληθινή για τον ΗΡΑΚΛΗ (η αληθινή φράση για τον ΗΡΑΚΛΗ είναι πως εσύ και το team σου πρέπει να αποτελέσετε την τελευταία διοίκηση που κατέστρεψε τα πάντα). Θα ενωθούμε πέρα από τις επιφανειακές ατζέντες (πολύ ουσιώδεις είναι οι ατζέντες και έχουν να κάνουν με την ανεπάρκειά σας. Για τους ατζέντηδες δεν ξέρουμε πόσο επιφανειακοί είναι…), τους οπορτουνιστές (ειλικρινά κυρ Σπύρο αν το έγραψες εσύ που δεν κατάλαβες προχθές τι σημαίνει η λέξη ενίσχυση –κυριολεκτικά και μεταφορικά- σκίσαν όλα τα πτυχία οι γιατροί που λέει και το σύνθημα) και τα παιχνίδια εξουσίας, και η ομάδα θα φτάσει εκεί όπου η ιστορία της επιτάσσει (και αυτό θα το κάνει σίγουρα χωρίς να είσαι εσύ σ’ αυτήν).

Θα τα καταφέρουμε (ο ΗΡΑΚΛΗΣ ναι. Εσύ; Μάλλον… καλά ξεμπερδέματα)».

* Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι του ΓκοτζΗΡΑ. Προφητική και εμπνευσμένη από τις 17 Φεβρουαρίου 2017. Από τότε έτρεχε το διετές του πλάνο ο «Καναδός»…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top