- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Εσπασαν καρδιές» στην ΑΡΧΗΓΙΚΗ τοποθέτηση του Κατσαμπή

Απολαυστικός. Γνήσιος. Ατόφιος. Τα λόγια της οργής έμοιαζαν «ποτάμι». Μια τοποθέτηση μοναδική. Αρχηγική. Καθαρά «κυανόλευκη» όπως όμως και απόλυτα αληθινή. Ο αρχηγός Τάσος Κατσαμπής έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Με χειμαρρώδη λόγο, από καρδιάς. Τα έβαλε με όλους δηλώνοντας την σιχασιά του για το νέο έγκλημα κατά του Ηρακλή και βροντοφώναξε στον Παπαθασάκη «σήκω φύγε»!

Όλα όσα δήλωσε ο Τάσος Κατσαμπής στο Metropolis 95,5:

Αρχικά είπε:

«Είμαι πολύ απογοητευμένος και αηδιασμένος. Έχω συναισθήματα που τα κρατάω για τον εαυτό μου. Μιλάμε για ένα σάπιο ποδόσφαιρο. Εγώ πίστευα ότι μετά το 2004 που η Ελλάδα κατάφερε να κάνει το ακατόρθωτο, θα άλλαζε τελείως η μορφή του ποδοσφαίρου. Παίζαμε για το καλό της ομάδας, για πολλά. Πήγαμε από το κακό στο χειρότερο και πάμε ακόμα. Μας διώξανε από το γήπεδο. Θα διοικούν λαμόγια και μόνο λαμόγια».

Για τα συναισθήματά του μετά την απόφαση:

«Επειδή αυτό έγινε και πριν από 6 χρόνια, δεν πίστευα ότι θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Πιστεύαμε πως θα ισχύσει ο νόμος, ότι οι δικαστές άσχετα που δηλώσανε κώλυμα την τελευταία στιγμή οι 3 και μπήκανε κάποιοι καινούριοι, θεωρώ ότι όταν λέμε για δίκαιο, μιλάμε για εφέτες, Αρεοπαγίτες από τους οποίους όλοι περιμένουμε να βγει το δίκαιο. Από τη στιγμή που δεν ίσχυσε ο νόμος που έλεγε ομάδα που δεν αδειοδοτείται, δεν πέφτει, τι άλλο να περιμένουμε; Σαν πολίτες, σαν αθλητές, σαν άνθρωποι όταν βλέπεις από το ανώτατο όργανο να μην δίνει το δίκαιο που είναι γραμμένο, τότε τι άλλο να περιμένεις;».

Πώς συνέβησαν όλα αυτά:

«Στο βωμό του να οικονομάνε, δε σκέφτονται ότι ο Ηρακλής και η κάθε ομάδα, είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Αλήθεια τα έχω βάλει στην άκρη, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να σωθεί ο Ηρακλής. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δουλεύουν εκεί μέσα. Υπάλληλοι, προμηθευτές, ποδοσφαιριστές… Με μια κλοτσιά τα εξαφανίζουν όλα, μόνο για να βάζουν κάποιοι συγκεκριμένοι λεφτά στην τσέπη τους. Δεν είναι έτσι, εγώ το ποδόσφαιρο δεν το έζησα έτσι τα χρόνια που έπαιξα».

Για τον ρόλο της Πολιτείας:

«Δεν παίρνει θέση ούτε η Πολιτεία. Και από εκεί είμαι απογοητευμένος. Είμαι άνθρωπος πολύ περήφανος. Για να ρίξω τα μούτρα μου για το καλό του Ηρακλή, παρακάλεσα με τους άλλους ανθρώπους της Επιτροπής ότι βουλευτή, υφυπουργό και υπουργό. Αυτή είναι η αντιμετώπιση; Μια ομάδα που έπεσε αγωνιστικά κατηγορία και έχει 10 φιλάθλους κέρδισε την ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας; Δε μπορώ να το δεχτώ με τίποτα. Ρίξατε τον Ηρακλή; Γιατί μένει ο Λεβαδειακός που έπεσε αγωνιστικά; Με πονάει ειλικρινά. Κάποιοι μπορεί να γελάνε επειδή πονάει ο Κατσαμπής. Ας έρθουν στη θέση μου και τότε να δούμε πως θα είναι. Εγώ όμως δεν το βάζω κάτω. Κανένας δεν το βάζει κάτω. Είμαι περήφανος που αυτή την ομάδα τη ρίχνουν στα χαρτιά. Στο γήπεδο δεν μπορούν να τη ρίξουν ποτέ. Αυτή η ομάδα δεν πήγε σε κανενός άρμα. Από το μηδέν; Από το μηδέν ξανά. Θα τα βρουν μπροστά τους, όλοι αυτοί οι αναλώσιμοι που τριγυρνάνε εκεί στα κέντρα αποφάσεων. Τα ίδια μούτρα έχουν. Πρόεδροι με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο; Δεν πειράζει, εκεί. Ο Ηρακλής πέφτει με το κεφάλι ψηλά. Ότι ήταν να κάνει στο γήπεδο, το έκανε. Ας τον ρίξουν 20 φορές».

Για την επόμενη μέρα του Ηρακλή:

«Είναι να βρεθεί κάποιος από την Πολιτεία. Ο Τσίπρας θα είναι δεν ξέρω, γιατί έχουμε κάποια ραντεβού. Να απαιτήσουμε να διώξει αυτόν εδώ τον πρόεδρο. Να σηκωθεί να φύγει και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Να σηκωθεί να φύγει! Η καταστροφή του Ηρακλή. Όχι μόνο αυτός. Όλοι όσοι περάσανε τα τελευταία χρόνια. Δεν υπήρχε έλεγχος. Ποιος μπορεί να το ελέγξει αυτό; Το Υπουργείο Ανάπτυξης; Οικονομίας; Δεν τα ξέρω. Όταν έρχεται ένας πρόεδρος σε μια ομάδα πρέπει να ξέρουμε τι δουλειά κάνει. Αυτός ο άνθρωπος είχε πει όταν ήρθε ότι δεν ξέρει ούτε η μάνα του τι δουλειά κάνει. Δεν θα το ξεχάσω. Δεν μπορεί να του επιτρέπουν αυτού του ανθρώπου να είναι σε μια ομάδα. Να υπάρχει έλεγχος. Φτάνει. Έρχεται κάποιος βάζει στην αρχή 10 φράγκα, τον θεοποιούν κάποιοι και μετά τρέχουμε και δεν φτάνουμε! Φτάνει πια. Το βαρέθηκα, το σιχάθηκα αυτό κάθε χρόνο. Παίκτες απλήρωτοι. Κάποτε μας έλεγαν, έλα είστε απλήρωτοι… Δεν είναι έτσι. Αν δεν πληρώνεστε εσείς 1-2 χρόνια πως θα είστε; Οικογένειες έχουμε όλοι. Έρχονται και μας παίρνουν το ψωμί από το στόμα. Είμαι σε ένα δωμάτιο, δεν ξέρω τι να κάνω. Να με κλειδώσει η γυναίκα μου να μη βγω γιατί δεν ξέρω πως θα λειτουργήσω. Είμαι πολύ ήρεμος σαν άνθρωπος, αλλά δεν μπορώ το άδικο με τίποτα!.

Θα είναι πολύ δύσκολη η επόμενη μέρα. Γελάω που θέλουν να βγάλουν άλλη νομοθεσία με 3 παίκτες κάτω 23 και 3 ξένους. Είναι αστείοι όλοι αυτοί. Όταν βγάζεις κανονισμούς και νόμους, το κάνεις ένα χρόνο πριν, να ετοιμαστούν οι ομάδες κι αν δεν το καταφέρουν, κακό του κεφαλιού τους. Δεν ξέρεις σε ποιο γήπεδο μπορεί να γίνει ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, αν θα παίξεις play off, πότε θα ξεκινήσει προετοιμασία. Είναι ότι πιο αστείο υπάρχει».

Για τα χρέη:

«Ο Παπαθανασάκης λέει ότι είναι 3,5 τα χρέη, που δε νομίζω να είναι τόσα. Δε μπορώ να δεχθώ ότι δημιουργείς χρέη και θες και λεφτά. Μπορεί διαφορετικά να βρεθεί κάποιος. Έχω απογοητευτεί και από αυτό. Στα δύσκολα πρέπει να είσαι όμως εκεί. Φτάνει με τον κ. Παπαθανασάκη, κούρασε. Ας έρθει η Πολιτεία να τον διώξει. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Αν εγώ χρωστάω 1 ευρώ στην Εφορία και με σταματήσουν στο δρόμο, θα με πάρουν μέσα. Ξέρουν τι χρωστάει και δεν τον αγγίζει κανένας. Να σηκωθεί να φύγει ο Παπαθνσάκης. Ο Ηρακλής θα τον βρει τον δρόμο του».