Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

«Την πρώτη φορά είναι τυχαίο, τη δεύτερη φορά είναι σύμπτωση, την τρίτη, εχθρική ενέργεια». Η φράση ανήκει στον Ιαν Φλέμινγκ, Βρετανό συγγραφές που (…) γεννήθηκε το 1908 και απεβίωσε το 1964, αλλά η συγκεκριμένη ρήση του τον κρατά στη μνήμη πολλών.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση, λέει ο Έλληνας στην καθημερινότητά του. Πόσες φορές συζητείται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο περίπτωση υποβιβασμού για ομάδα που δεν αδειοδοτείται; Τρίτη. Βεβαίως η τρίτη, η τωρινή, δίχως να έχει προβλεφθεί σε κανένα επίσημο κανονισμό, τον ΚΑΠ, την προκήρυξη του πρωταθλήματος ή τον κανονισμό αδειοδότησης.

Η διαβολική σύμπτωση που παρατηρείται το 2010, 2011 και 2017 είναι πως και στις τρεις εμπλέκεται ο Ηρακλής. Μάλιστα το 2011 τον κατέδειξαν οι… σοφοί ως τη μόνη μη βιώσιμη ΠΑΕ, ενώ ένα χρόνο μετά, το 2012 που δεν ίσχυσε ποινή υποβιβασμού (όλως τυχαίως), ούτε μια, ούτε δύο, αλλά… επτά ομάδες δεν έλαβαν αδειοδότηση σε πρώτο βαθμό και έξι σε δεύτερο βαθμό ως μη βιώσιμες!

Φέτος που τίθεται εκ νέου θέμα ποινής υποβιβασμού, εκ νέου όλες οι ΠΑΕ κρίνονται βιώσιμες και χωρίς προβλήματα. Στο κάδρο έχει μείνει μονάχα ο Ηρακλής.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Σχετικά Άρθρα

Στη Χαλάστρα, Μάνσφιλντ, Κοβάσεβιτς και Μαλέσεβιτς! (pics)

Ποδόσφαιρο

Back to Top