“Video Referee” στη Super League

Mετά τις εκλογές της ΕΠΟ το καλοκαίρι, αναμένεται να υπάρξει η πιλοτική εφαρμογή του “Video Referee” στο ελληνικό πρωτάθλημα με έξοδα της UEFA. Ήδη εφαρμόζεται σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 στη Νότια Κορέα.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Το “Video Referee” ή αλλιώς το “Instant Replay” όπως το ξέρουμε από το μπάσκετ κατά κύριο λόγο, έρχεται στην Ελλάδα και θα το δούμε από το επόμενο πρωτάθλημα της Super League με τις ευλογίες και έξοδα της UEFA. Στόχος είναι να αποφεύγονται τα σοβαρά διαιτητικά λάθη. Θα το δούμε να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ ήδη χρησιμοποιείται σε διοργανώσεις όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 στη Νότια Κορέα αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με την “Sport Day”, η FIFA σκοπεύει να δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να μπει στο πιλοτικό πρόγραμμα μαζί με τα πρωταθλήματα της Ρωσίας και της Πορτογαλίας, για τη χρησιμοποίηση του “Video Referee”, αλλά πρώτα θα πρέπει να έχει υπάρξει αιρετή διοίκηση στην Ομοσπονδία.

Το κόστος θα το αναλάβει η UEFA, ενώ θα υπάρξει ειδική συνεργασία με τη Nova, η οποία έχει τα δικαιώματα της Super League. Παράλληλα, θα εκπαιδευτούν οι διαιτητές που θα παρακολουθούν τον αγώνα σε μόνιτορ. Βέβαια πρέπει να καθοριστούν αρκετές λεπτομέρειες, όπως το πότε θα χρησιμοποιείται και αν οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να ζητάνε τη χρήση βίντεο μέσα στον αγώνα.

Στόχος είναι να εφαρμοστεί σε όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο αφού πρώτα δοθεί η άδεια από την επιτροπή κανονισμών της FIFA. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν!

Πηγή: Sport24

Σχετικά Άρθρα

Περίτρανη δικαίωση για Ηρακλή: Εκτός υποψιών για παράνομο στοιχηματισμό!

Ποδόσφαιρο

Back to Top