Spiros, soccer, οργή στον Ηρακλή

Με αφορμή ανακοινώσεις κομμάτων, υπογραφές βουλευτών, επικείμενων ραντεβού με την πολιτική ηγεσία, δεν χρειάζονται πολλά-Μόνο να θυμηθεί κάποιος (μερικά μόνο) από αυτά που προκαλούν την κοινή λογική και την οργή

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο
Τώρα, το 2017, είναι ο Παπαθανασάκης. Το “έργο” δεν παίζεται πρώτη φορά. Η επανάληψη όμως προκαλεί οργή. Από την πλευρά της Πολιτείας θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να απαντηθεί (με σαφήνεια όμως) το γιατί θα πρέπει ένας ολόκληρος σύλλογος (και πάλι αυτός ο ίδιος) να πληρώσει για έναν άνθρωπο, τη στιγμή που οι καταγγελίες εναντίον του Παπαθανασάκη ήταν και είναι αλεπάλληλες. Η εφορία π.χ.
Ο Ηρακλής το προηγούμενο καλοκαίρι εκποίησε περιουσιακό του στοιχείο (Απόστολος Βέλλιος) και κατέβασε κάτω από τις 60.000 ευρώ τις οφειλές στην Εφορία. Η Πολιτεία ήξερε. Τώρα, οι οφειλές στην Εφορία είναι 416.000 ευρώ, νούμερο που (ακόμη κι αυτό, φυσικά και) δεν τρομάζει μια ΠΑΕ από τη στιγμή που θα μπορούσε με ένα ποσό περίπου 34.700 τον μήνα να έχει τη ρύθμιση. Η φορολογική ενημερότητα είναι απλώς ένα παράδειγμα για τον κατατρεγμό από τις ευθύνες ενός. Κι αν πει κάποιος ότι αυτός εκπροσωπεί τον Σύλλογο, τότε πολύ απλώς (και εδώ έχει σίγουρα ενδιαφέρον η άποψη της Πολιτείας) υπάρχει και ο Κομπότης π.χ. για τον οποίον στις 27 Απρίλιου 2015, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, αποφάσισαν την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Εκτός αν δεν υπάρχει θέμα επειδή -σύμφωνα με το γράμμα του… νόμου- πρόεδρος του Λεβαδειακού (που η Σούπερ Λίγκα ψήφισε να μείνει στην κατηγορία) είναι ο Κωνσταντίνος Κολοκυθάς που τον προηγούμενο Δεκέμβριο ανέλαβε την προεδρία. Προσφάτως πάντως (μιλώντας σε γαλλική ιστοσελίδα) ο Γκάρι Κουλιμπαλί που έπαιζε στην ομάδα της Βοιωτίας, στον Κομπότη αναφέρθηκε. Οχι στον Κολοκυθά. “Είναι ένας άνθρωπος που θέλω να ευχαριστήσω. Όταν είχα ανάγκη κάτι, είχα κάποιον δίπλα μου που μπορούσα να υπολογίζω”.
Καμμένος, πρόστιμα, Ναυπηγείο Σύρου
Ατομικές ευθύνες… Προσφάτως ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή “Ακραίως”, είπε: “Αύριο, θα πουληθεί, ιδιωτική εταιρεία είναι, το Ναυπηγείο της Σύρου. Ο νέος επενδυτής που θα βάλει μπρος για να ζήσει ένα ολόκληρο νησί θα έρθει και θα πληρώσει πρόστιμα της παλιάς διοίκησης; Η παλιά διοίκηση πρέπει να τα πληρώσει”. Είπε για τη ΣΕΚΑΠ και τα 38 εκατομμύρια: “Δεν διαγράφεται. Θα πρέπει να το πληρώσει η προηγούμενη διοίκηση”. Οι ατομικές και οι ομαδικές ευθύνες με τις “λεπτές γραμμές” διά στόματος Κυβέρνησης.
“Πλαστό”, Παράσχος και μεταγραφές 
Η μέθοδος είναι γνωστή. “Φουκώνεις” τα πράγματα και στο τέλος λες: “Είσαι ανοιχτός σε τόσα μέτωπα, μην μιλάς”. Γινόταν το 2011 για να αποδομηθεί ο Ηρακλής, γίνεται και τώρα. Ιδού όμως μια ιστορία που αλλάζει πολλά: Το 2011, ο Πιλάβιος κούνησε το χαρτί στη Βουλή και ο Ηρακλής κατηγορήθηκε για “πλαστογραφία”. Ο λόγος όμως για τον οποίον ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε τότε στο παιχνίδι ήταν επειδή δεν είχε παρέλθει μήνας από το τελευταίο παιχνίδι Πρωταθλήματος (ΑΕΚ-Ηρακλής) στο οποίο ο Ηρακλής είχε χρησιμοποιήσει παίκτες που τους είχε πάρει (“παρανόμως”, κατηγορούταν ο Ηρακλής) την περίοδο του χειμώνα. Το θέμα λοιπόν τότε ήταν αν η (όποια) ευθύνη θα ήταν ατομική ή ομαδική. Αν θα την πλήρωνε ένα φυσικό πρόσωπο (όπως είχε γίνει σε άλλες ομάδες) ή ο σύλλογος. Αποφάσισαν ότι η ευθύνη είναι ομαδική. Η ερώτηση όμως είναι τόσο απλή, σχεδόν παιδιάστικη. Αν ο Ηρακλής γνώριζε, ομαδικά, ότι υπάρχει παρατυπία, θα έβαζε ο Παράσχος παίκτες να παίξουν σε εκείνο το αδιάφορο παιχνίδι; Προφανώς και όχι. Επίσης, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον ιστορικό του μέλλοντος το γεγονός ότι όταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει ποινή υποβιβασμού για τη μη αδειοδότηση, να υπάρχει μόνο μία ομάδα, ο Ηρακλής. Ενώ, όταν υπάρχει περιορισμός στις μεταγραφές να υπάρχουν και 6 και 7.
Μποροβήλος το ’11, Κομπότης το ’17
Ο απόηχος από το περίφημο 9-2 της Σούπερ Λίγκα δεν έχει κοπάσει. Στέλνουν τον Ηρακλή στον υποβιβασμό. Κατά σύμπτωση, το 2011 γελάει ο Μποροβήλος και το 2017 ο Κομπότης. Για μια υπόθεση (Πουρτουλίδης) που ο παίκτης έχει υπογράψει εξοφλητήριο αλλά η Σούπερ Λίγκα δεν το δέχεται.
Προκήρυξη, αδειοδότηση και αιτιάσεις
Ο Ηρακλής φωνάζει για την αδειοδότηση. Ο υποβιβασμός (ως ποινή) δεν είναι στην προκήρυξη και άρα, λέει ο Ηρακλής, δεν πρέπει να ισχύσει. Οι αιτιάσεις του πάνε να υποβαθμιστούν, δείτε όμως τι είπε προσφάτως ο Μποροβήλος σε μια συνέντευξη για άλλα θέματα. Τον ρωτάνε: “Επειδή υπάρχει μία σύγχυση, ισχύει ή όχι η απόφαση για μείωση των ομάδων της Super League σε 14; Επίσης, ο τίτλος θα κρίνεται τελικά μέσω των τα πλέι οφ;”. Και απαντά: “Σε πρώτη φάση, έχουμε ψηφίσει αυτές τις αλλαγές. Αλλά θα πρέπει να συμπεριληφθούν και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος”. Σε αυτό λοιπόν, ισχύει η αξία της προκήρυξης;
-Το κείμενο είναι από την εφημερίδα “Metrosport”.

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ιστορικό φιλικό με την Μπάγερν για τα 70χρονα του Ημίθεου (pics+doc)

Ποδόσφαιρο

Back to Top