- Bluearena - https://bluearena.gr -

Εβδομαδα… ξεκαθαρίσματος

Τριπλό μέτωπο έχει μπροστά του ο Ηρακλής. Η εβδομάδα που έρχεται κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για το σήμερα και το «αύριο» στον Ημίθεο. Αφενός υπάρχει η ψηφοφορία στη Super League για την ολική επικύρωση της βαθμολογίας αλλά και για την υπόθεση του Νίκου Πουρτουλίδη, η απόφαση της ΕΠΟ για το φάκελο αδειοδότησης σε πρώτο βαθμό και οι οριστικές εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό.
Οσον αφορά στην ψηφοφορία στην περίπτωση Πουρτουλίδη στη διοργανώτρια αρχή, υπάρχει αισιοδοξία (ως βεβαιοτητα) ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ του Ηρακλή. Ο Ημίθεος δεν έχει υποπέσει σε παράβαση βάσει δικαίου, είναι νόμιμος και τα αποδεικτικά στοιχεία εξόφλησης του πρώην αρχηγού αποτελούν το μεγαλύτερο «όπλο» στην υπόθεση. Είναι κάτι που έχουν τονίσει αρκετοί νομικοί τονίζοντας την ισχύ του αστικού κώδικα που είναι ξεκάθαρος.

Στο θέμα της αδειοδότησης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στην Αθήνα υπάρχει αρνητικό κλίμα για τονμ φάκελο του Ηρακλή τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Γιώργος Δημητρίου θα ανακοινώσει αρνητική απόφαση για τον Ηρακλή. Σε πρώτο βαθμό τα πράγματα δείχνουν δύσκολα σύμφωνα μ’ όσα διαρρέουν στην Αθήνα. Υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα της έφεσης και η προσφυγή σε δεύτερο βαθμό όπου υπάρχουν ελπίδες στην προοπτική προσκόμισης συμπληρωματικών στοιχείων με αισιοδοξία για θετική κατάληξη (αδειδότηση με περιορισμούς) να είναι συγκρατημένη…

Στο ιδιοκτησιακό μέτωπο, δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα ακόμη το τοπίο. Είναι δεδομένο πως ο Παπαθανασάκης έχει στα χέρια του την πρόταση του Καγιούλη. Ανάμεσά τους εκκρεμεί συνάντηση η οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε αυτή θα πραγματοποιηθεί. Από αυτή τη συνάντηση πρόκειται να ξεκαθαρίσει οριστικά το ενδεχόμενο αλλαγής στο ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ.