ΑΣΕ Δούκας: “Γίναμε… σοφότεροι από το κλίμα τρομοκρατίας”

Ανακοίνωση… καταπέλτης του Δούκα για όσα συνέβησαν το Σάββατο κόντρα στον Πανιώνιο

Διάφορα, Μπάσκετ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΣΕ Δούκα:

“Στο ταξίδι που διανύουμε κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Α2 θεωρούσαμε ότι τα είχαμε δει όλα εντός και εκτός παρκέ…

Δυστυχώς, στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη γίναμε… σοφότεροι περί της δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας και ενημερωθήκαμε πρακτικά για τους τρόπους επίτευξης αυτού. Τους ευχαριστούμε για τη γνώση που μας πρόσφεραν απλόχερα, αλλά δεν θα… πάρουμε. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου η έδρα της ομάδας μας αποτελεί υπόδειγμα και έτσι θα παραμείνει.

Διότι, οι αγώνες κερδίζονται αποκλειστικά και μόνο μέσα στα παρκέ και όχι με προπηλακισμούς, …επιτροπές υποδοχής, ρίψεις ακόμα και γυάλινων μπουκαλιών αλλά και τραυματισμούς μελών της αντίπαλης ομάδας!

Οι αγώνες δεν κερδίζονται με ανακοινώσεις που προάγουν τη βία και με κουτοπονηριές που είδαμε κατά τη διάρκεια του χθεσινού ματς! Ούτε, βέβαια, με μολότοφ!

Το συμπέρασμα που εξήχθη ήταν ότι σε περίπτωση την οποία η ομάδα διεκδικούσε τη νίκη και τη λάμβανε, η αποστολή θα παρέμενε εντός του κλειστού της Νέας Σμύρνης για αρκετές ημέρες…

Στην καλύτερη περίπτωση, διότι δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε το χειρότερο σενάριο… Αντιθέτως, όμως, πρέπει να σκεφτόμαστε και να προβληματιζόμαστε από τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Σαββάτου.

  • Από τους προπηλακισμούς και τα χτυπήματα των αλητήριων κατά τη διάρκεια άφιξης της αποστολής στην έδρα της αντιπάλου ομάδας. Αν και είχε χαρακτηριστεί ως παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας, τα αστυνομικά μέτρα κατά την άφιξη της αποστολής ήταν ελλιπέστατα με συνέπεια να δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις για τα μέλη της ομάδας.
  • Από το γυάλινο μπουκάλι που πέρασε ξυστά από άνθρωπο της ομάδας μέσα στο παρκέ μέχρι τα κουτάκια αναψυκτικών που έπεφταν.
  • Από τις επιθέσεις – φραστικές και όχι μόνο, – σε παίκτες μέχρι και το επεισόδιο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου σε μέλη της ομάδας που κάθονταν στην εξέδρα.
  • Από τον τραυματισμό με γροθιά, τέλος, μέλους του προπονητικού σταφ, που καταγράφεται τόσο στην έκθεση της αστυνομίας, όσο και των κομισάριων που βρέθηκαν στο κλειστό.

Θα μπορούσαμε να σας απαριθμήσουμε ακόμα περισσότερες ενέργειες τρομοκρατίας, αλλά δεν πρόκειται να το κάνουμε. Θα θέλαμε μόνο να συγχαρούμε τους παίκτες του Πανιωνίου για τη νίκη και την άνοδο στην Α1 κατηγορίας.

Όσο για εμάς στον Δούκα, συνεχίζουμε στο δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που έχουμε επιλέξει, κερδίζοντας τους αγώνες μέσα στο παρκέ. Δημιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις στην έδρα μας για την καλύτερη φιλοξενία των αντίπαλων αποστολών και φιλάθλων, όπως άλλωστε συνέβη και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου εναντίον του Πανιωνίου. Παρότι υπήρξαν προκλήσεις…

Ούτως ή άλλως, το γεγονός ότι την προτελευταία αγωνιστική της Α2 ισοβαθμούσαμε στην πρώτη θέση με δύο ιστορικές ομάδες, που πρωταγωνιστούσαν στο παρελθόν στην ανώτατη κατηγορία και έχουν ως αυτοσκοπό την άνοδο, καταδεικνύει ακριβώς το μέγεθος της επιτυχίας του Δούκα.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top