Ο Μπαστακός, ο Λυμπερόπουλος και… των γκολ οι ιστορίες

Ο Μπαστακός, ο Λυμπερόπουλος και… των γκολ οι ιστορίες

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Γκολ με τον ΠΑΟΚ, γκολ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, γκολ με τον Παναιτωλικό, δύο βραβεία (ένα για Best Goal και ένα για MVP), μέσα σε 9 παιχνίδια με τον Ηρακλή και σε διάστημα μικρότερο από τρεις μήνες. Ο 21χρονος (1.92 ύψος) Μιχάλης Μπαστακός έκανε -για τα καλά- αισθητή την παρουσία του με το που ενσωματώθηκε στο ρόστερ του Ηρακλή, δανεικός από τον Ατρόμητο.

 

“Εχω δεθεί με τον Ηρακλή παρόλο που είμαι λίγους μήνες στην ομάδα. Είναι σαν να βλέπω την οικογένεια μου στον Ηρακλή”, είπε λίγες μέρες πριν. Γεννημένος στις 27 Ιουλίου του 1996, τα δικά του “πανιά” τα πρωτοφύσηξε ο ίδιος αέρας με εκείνον ενός άλλου Μεσσήνιου, του Νίκου Λυμπερόπουλου. Μέσα σε ένα καλοκαίρι (όταν ήταν 13 ετών) ψήλωσε 30 πόντους. Το ταλέντο του άρχισε να φαίνεται όταν, πιτσιρικάς, έπαιζε μπάλα στον Α.Ο. Φαραί, την ομάδα της περιοχής του, στην πόλη της πατρίδας του, στην Καλαμάτα. Σε ηλικία 15 ετών τράβηξε για τα καλά το ενδιαφέρον από Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Αστέρα και Ατρόμητο.

 

Διάλεξε Ατρόμητο που τον είχε βάλει στην ατζέντα του, με τον Τόλη Αποστόλου (ιθύνοντα νου των Ακαδημιών του) και τον αείμνηστο, Τάκη Μιχαλέτο, την “ψυχή” των τμημάτων υποδομής. Αφησε την πόλη του και εγκαταστάθηκε στο “Μαζαράκειο”, εκεί όπου -μεταξύ άλλων- η ομάδα του Περιστερίου έχει τους ξενώνες της, Ακαδημία που τα τελευταία χρόνια βλέπει τη δουλειά να πιάνει τόπο με Σκόνδρα (παλιότερα), τα αδέρφια Καραγκούνη (Θανάση και Βασίλη που και αυτός είναι τώρα στον Ηρακλή), τον Μπάρκα που πήγε στην ΑΕΚ, τον Λημνιό που πήρε ο ΠΑΟΚ και άλλες περιπτώσεις όπως τον Νάτσο, τον Κατράνη, τον Θεοδωράκη, τερματοφύλακα που έπαιξε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

 

Ο Μπαστακός ακόμη και τον προηγούμενο χειμώνα που εντάχθηκε στον Ηρακλή, στους ξενώνες στο Μαζαράκειο έμενε. Εδώ στη Θεσσαλονίκη νοίκιασε σπίτι, στην περιοχή της Καλαμαριάς.

 

Στόπερ ο αδερφός

 

Ποδόσφαιρο παίζει και ο αδερφός του, ο Αγγελος (φωτό) που είναι έξι χρόνια μεγαλύτερός του. Ψηλός και αυτός, διαφορετική θέση όμως. Είναι στόπερ και παίζει στη “Μαύρη Θύελλα, στην ομάδα της Καλαμάτας. Ο Μιχάλης με τον Ατρόμητο δεν είχε σκοράρει σε 8 παιχνίδια Πρωταθλήματος που έπαιξε. Τα τρία γκολ που έχει, είναι με τον Ηρακλή. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Γενάρη του 2014. Το πρώτο του ματς ήταν Κυπέλλου, Ατρόμητος-Βέροια, 2-2, στις 28/10/2015, ματς στο οποίο ένα γκολ για τον Ατρόμητο είχε βάλει ο Κούρος, νυν συμπαίκτης του στον Ηρακλή. Στον Ατρόμητο φορούσε το “25”. Στον Ηρακλή πήρε το “22”, το “25” το έχει ο Λουκίνας.

-Το άρθρο είναι του Γιάννη Πάγκου και δημοσιεύτηκε στο metrosport.gr

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top