Πώς μπορεί να μην ισχύσει η ποινή του υποβιβασμού για την αδειοδότηση!

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Βέροια δεν κατέθεσε φάκελο αδειοδότησης στην ΕΠΟ.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Βάσει της απόφασης της Σούπερ Λίγκας, που έχει επικυρωθεί από την ΕΠΟ, όποια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί θα τιμωρείται με την ποινή του υποβιβασμού, εν αντιθέσει με την πολύ πιο light ποινή των μεταγραφικών περιορισμών, που ίσχυε έως πέρυσι.

Επομένως, όλοι θεωρούν τη Βέροια καταδικασμένη και με βάση την εικόνα που δείχνει, ο Ηρακλής θεωρείται ως «φαβορί» να μην αδειοδοτηθεί, παρότι κατέθεσε φάκελο, και επομένως να υποβιβαστεί.

Ωστόσο η πληροφορία που παρουσιάζει το SDNA μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Με άλλα λόγια υπάρχει παράθυρο να μην ισχύσει η ποινή του υποβιβασμού!

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

 H ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας που δεν αδειοδοτηθούν δεν έχει περάσει ούτε από τη Σούπερ Λίγκα στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, αλλά ούτε από την ΕΠΟ στον ΚΑΠ, όπου αντιθέτως προβλέπεται ότι δεν μπορεί να ανέλθει στη Σούπερ Λίγκα ομάδα από τη Football League, εφόσον δεν έχει αδειοδοτηθεί.

Επιπλέον δεν αναφέρεται ούτε στον κανονισμό αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Επομένως έχουμε να κάνουμε με μια απόφαση που δεν έχει περάσει σε κανέναν κανονισμό.
Με βάση τα παραπάνω ορισμένοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ισχυρίζονται ότι όποια ομάδα προσφύγει στα αρμόδια δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου υποστηρίζοντας ότι η ποινή του υποβιβασμού δεν προβλέπεται στους κανονισμούς, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στην χειραγώγηση αγώνα, έχουν πολλές πιθανότητες να δικαιωθούν από τα αποτελούμενα από τακτικούς δικαστές δικαστικά όργανα της ΕΠΟ και η ποινή του υποβιβασμού να μην ισχύσει.

Πηγή: SDNA

Σχετικά Άρθρα

Περίτρανη δικαίωση για Ηρακλή: Εκτός υποψιών για παράνομο στοιχηματισμό!

Ποδόσφαιρο

Back to Top