Καλαϊτζίδης: “Συγκεντρωμένοι και να μη χαλαρώσουμε καθόλου”

Η συνέντευξη του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην “Arena Press”

Ηρακλής, Μπάσκετ

Μετά το διπλό στο Ηράκλειο σειρά παίρνει η Καβάλα. Ο Ηρακλής θέλει να επεκτείνει το σερί του στις εννιά νίκες, προκειμένου να παραμείνει σε απόσταση «αναπνοής» από την κορυφή. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, παίκτης της Καβάλας την τελευταία τριετία και αρχηγός της πέρσι, μίλησε στην «Α» για τη δεύτερη συνεχόμενη έξοδο του Ηρακλή.

– Δημήτρη, πως νιώθεις που θα επιστρέψεις στην Καβάλα ως αντίπαλος;

«Η επιστροφή στην Καβάλα μού δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα. Έζησα εκεί τρία χρόνια, έκανα πολλούς φίλους, κρατάω τις όμορφες στιγμές, όμως τώρα πρέπει να κερδίσουμε με τον Ηρακλή για να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας».

-Πως βλέπεις το παιχνίδι;

«Ξέρουμε πως και αυτοί χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη για άλλους αγωνιστικούς λόγους από εμάς. Πρόκειται για ακόμα έναν τελικό. Ξέρουμε πως όταν παίζουμε εκτός έδρας τα πράγματα δυσκολεύουν, το είδαμε και στο Ηράκλειο, όπου “ματώσαμε” για να κερδίσουμε. Τώρα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι στην Καβάλα και να μη χαλαρώσουμε δευτερόλεπτο. Έχει καλή έδρα και οι θεωρητικά μεγάλοι έχουν περάσει… δύσκολα εκεί».

-Γιατί η ομάδα παρουσιάζει αυτό το πρόσωπο μακριά από τη Θεσσαλονίκη;

«Είναι κάτι που όντως συμβαίνει και δεν έχουμε εντοπίσει έναν συγκεκριμένο λόγο. Σίγουρα, δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, τουλάχιστον συνειδητά. Προσωπικά νομίζω πως μας βγαίνει σιγά-σιγά η κούραση από τα πολλά παιχνίδια και τα συνεχόμενα ταξίδια και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση».

Σκέφτεστε το προσεχές ντέρμπι του Φάρου με τον Πανιώνιο;

«Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να κερδίσουμε εμείς. Από εκεί κι έπειτα κοιτάμε και αυτό το παιχνίδι. Μια ήττα του Πανιωνίου σε συνδυασμό με δικιά μας νίκη θα μας φέρουν μαζί στην πρώτη θέση. Ο Φάρος είχε καλή πορεία τελευταία, έχασε στον Εθνικό, γεγονός που ίσως μας συμφέρει γιατί από τη μία έμεινε πίσω για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης και από την άλλη ελπίζει ο Εθνικός για την 5η θέση, τον οποίο αν τον συναντήσουμε στα πλέιοφς θα έχουμε πλεονέκτημα δύο νικών».

*Η συνέντευξη του Δημήτρη Καλαϊτζίδη δόθηκε στην εφημερίδα “Arena Press”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top