Οι… τζαμπατζήδες που κάνουν sold out

Ο Δημήτρης Βλάχος ασχολείται με ένα ακόμη μύθο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον κόσμο του Ηρακλή.

Στην πρόσφατη συνάντησή με δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του Ηρακλή, ο Νίκος Καγιούλης ξεκαθάρισε ότι η κατάληψη του Καυτανζογλείου από αστυνομικές δυνάμεις θα συνεχιστεί. Και αυτό διότι πιστεύει ότι όσο περισσότεροι αστυνομικοί βρίσκονται εντός και εκτός γηπέδου, τόσο περισσότερα εισιτήρια θα διατίθενται.

Η απάντηση στον άνθρωπο που δεν είναι τίποτα στον σύλλογο αλλά αποφασίζει για τα πάντα, ήρθε λίγες ώρες αργότερα. Απόγευμα Σαββάτου στο Ιβανώφειο. Καμιά διακοσαριά μέτρα μακριά από το Καυτανζόγλειο. Αγωνίζεται η ίδια ομάδα, σε άλλο άθλημα φυσικά και συρρέουν κατά χιλιάδες οι ίδιοι οπαδοί. Αστυνομικοί; Μετρημένοι στα δάχτυλα. Εισιτήρια; Ούτε για δείγμα.

Οι τζαμπατζήδες του Καυτανζογλείου, σύμφωνα με τον Καγιούλη και τους συνεργάτες του, εξαφάνισαν όλα τα εισιτήρια του Ιβανωφείου σε αγώνα της Α2. Όπως ακριβώς έκαναν και στα περισσότερα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Β’ εθνική. Τότε όμως ο Σπύρος Παπαθανασάκης συμπεριφερόταν ως ένας ιδιοκτήτης αντάξιος του ονόματος και της ιστορίας που κουβαλάει ο Ηρακλής. Μπορεί να ήταν εμφανές, σε όσους γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις, ότι οικονομικά είχε χαμηλό ταβάνι, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να του προσάψει (τότε) το παραμικρό για τις προσπάθειές που κατέβαλε και τις αγνές του προθέσεις.

Ο κόσμος δεν είναι χαζός. Αντιλαμβάνεται τι γίνεται και είναι πάντα μπροστάρης όταν νιώθει ότι κάτι καλό δημιουργείται. Το καλοκαίρι γέμισε τη μισή Μίκρα με διαρκείας και “βούλιαξε” το Κατσάνειο στην επίσημη πρώτη της ομάδας βόλεϊ. Όταν όμως ένιωσε ότι κάποιοι δεν του είπαν όλη την αλήθεια, απομακρύνθηκε.

Στο μπάσκετ νιώθει ξανά οπαδός. Δεν ασχολείται με προσφυγές, αφαίρεση βαθμών και όλα τα εξευτελιστικά που συμβαίνουν σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ. Στο Ιβανώφειο έχει να ασχοληθεί με κορεό, οργάνωση κερκίδων, συνθήματα. Με αυτή δηλαδή που ασχολείται ο οπαδός κάθε φυσιολογικής ομάδας ανά την υφήλιο. Και το καλοκαίρι, όταν με το καλό ξεκινήσει η διάθεση των διαρκείας για την Α1, θα αποδειχθεί πολύ μικρό το Ιβανώφειο.

Οπότε κύριοι της ΠΑΕ. Αύξηση των εισιτηρίων δεν επιτυγχάνεται ούτε αν φέρετε τα Ο.Υ.Κ. στο Καυτανζόγλειο. Μία είναι η πετυχημένη συνταγή στον Ηρακλή: Η αλήθεια. Και δυστυχώς με αυτήν έχετε πάρει διαζύγιο από την πρώτη ημέρα που εμφανιστήκατε στο προσκήνιο.

Υ.Γ. Ο Δρακόπουλος είναι αυτή τη στιγμή σε παραγοντικό επίπεδο, ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο σύλλογος. Και μόνο το γεγονός ότι “έπεισε” με τις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά, τον Κώστα Χαΐτογλου να επιστρέψει στο Ιβανώφειο μετά από 15 χρόνια, φανερώνει πολλά. Και αυτόν τον άνθρωπο οφείλουν άπαντες να τον στηρίξουν και να τον προστατεύσουν. Διότι είναι βέβαιο ότι πολλοί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη του για να κονομήσουν στις πλάτες του συλλόγου. Και μία προτροπή προς τον κ. Δρακόπουλο: Δύο καρπούζια δεν μπορεί να τα αντέξει καμία μασχάλη.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top