Περόνε: “Αναρωτιόμαστε με τους συμπαίκτες μου, γιατί φέρεται έτσι”

Ο Αργεντινός επιθετικός του Ηρακλή παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στη «Μ» τονίζοντας την επιθυμία του να κρεμάσει τα παπούτσια του στους «κυανόλευκους»

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Είναι ένας αθλητής που αποφεύγει τις κάμερες και τις συνεντεύξεις, σε επίπεδο να θεωρείται αντιδημοσιογραφικός για τα ΜΜΕ. Διατηρεί το ίδιο στιλ συμπεριφοράς από τα πρώτα βήματα της καριέρας του. Προτιμά να μιλάει με τις πράξεις του στο γήπεδο κρατώντας αμυντική στάση –αν και επιθετικός- σε δημοσιεύματα ή σχόλια που τον αφορούν. Ο Εμανουέλ Περόνε είναι από τις ελάχιστες φορές που αποφάσισε να συμμετάσχει σ’ ένα σκληρό «παιχνίδι»… ερωτήσεων στο οποίο για να επιβιώσει επιστράτευσε τα αντανακλαστικά και την στρατηγική του.

Σ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης είχε τη διάθεση να απαντήσει χωρίς ντρίπλες. Ταυτόχρονα ήταν προβληματισμένος για την κατάσταση του επικρατεί στον Ηρακλή. Ο Αργεντινός Εμάνουελ Περόνε μίλησε με εξομολογητική διάθεση στη «Μ»: Για την κρίσιμη περίοδο που διανύει η ομάδα, τις αντιδράσεις μετά την αποχώρηση του Νίκου Παπαδόπουλου και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα με την παρουσία του Σάββα Παντελίδη. Επίσης έβαλε τα χέρια επί των τύπων των ήλων σχολιάζοντας τις συμπεριφορές του Σπύρου Παπαθανασάκη, και του Νίκου Καγιούλη.

– Πως βιώνει η ομάδα τις μέρες των οικονομικών προβλημάτων;

«Περνάμε δύσκολες στιγμές και δεν είναι μόνο το οικονομικό. Επηρεάζεται και το οργανωτικό, με τις αλλαγές προπονητών καθώς και η όρεξή μας γιατί δεν έχουμε στήριξη από κανέναν. Νιώθουμε ότι προχωράμε μόνοι μας. Υπάρχει μία αβεβαιότητα για το μέλλον της ομάδας και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει από πέρυσι».

– Οι καθυστερήσεις των πληρωμών επηρεάζουν την ψυχολογία σας, όταν μπαίνετε στο γήπεδο;

«Σίγουρα επηρεάζεται η ψυχολογία μας, αλλά προσπαθούμε να τα ξεχνάμε για να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Αλλιώς τώρα δεν θα ήμασταν εδώ, θα τα είχαμε παρατήσει εδώ και καιρό. Βέβαια, κάποια στιγμή ίσως δεν αντέξουμε άλλο. Κυρίως, όταν φεύγουμε από το γήπεδο τα σκεφτόμαστε περισσότερο και τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, ειδικά για όσους έχουν οικογένεια με παιδιά ή για τους νεότερους που είναι χαμηλόμισθοι».

– Δηλαδή, πιστεύεις πώς δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που προσφέρουν λιγότερα γιατί είναι επηρεασμένοι ψυχολογικά;

«Δε πιστεύω κάτι τέτοιο για κανέναν, τους ξέρω αρκετά καλά για να κρίνω. Δε νομίζω ότι κάποιος δε μπορεί να αποδώσει λόγω των προβλημάτων».

– Πως βιώνει όλο αυτό ένας ποδοσφαιριστής, που είναι οικονομικός μετανάστης, όπως εσύ;

«Ήρθα από την άλλη άκρη του κόσμου για δουλειά, άφησα πίσω οικογένεια, φίλους, τα πάντα και το να μην πληρώνομαι σίγουρα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για μένα , όπως και για κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Πολλές φορές στεναχωριέμαι, αλλά το ξεπερνάω».

– Τι πιστεύεις ότι φταίει για τα όσα περνάει η ομάδα;

«Ο Παπαθανασάκης στην αρχή φαινόταν καλός, για 1,5 χρόνο ήταν όπως έπρεπε. Υποσχέθηκε πολλά πράγματα που δεν τα έκανε.  Όταν μίλησα μαζί του στην αρχή της χρονιάς μου είπε ότι όλα θα αλλάξουν και θα πάνε καλά. Κάτι που τελικά δεν έγινε. Αναρωτιόμαστε με τους συμπαίκτες μου, γιατί φέρεται έτσι. Αν άλλαξε κάτι, δεν θα έπρεπε να φύγει; Δεν καταλαβαίνω γιατί μένει, ενώ δε μπορεί να κάνει τίποτα».

– Ο κ. Καγιούλης δεν έδωσε λύσεις;

«Ο Καγιούλης ήρθε στην ομάδα για να βοηθήσει, δεν είναι άνθρωπος της διοίκησης. Δε ξέρω πού ακριβώς βοηθάει, οικονομικά ή οργανωτικά; Πάντως είναι η δουλειά του αυτή, δουλεύει για μία εταιρεία και βοηθάει ομάδες. Αν προσπαθεί και κάνει σωστά πράγματα θα φανεί. Ουσιαστικά, εκτελεί τις εντολές του Παπαθανασάκη».

 

«Μας επηρέασε η αποχώρηση του Νίκου Παπαδόπουλου»

Ο Αργεντινός ρωτήθηκε για τη λειτουργία του Ηρακλή επί των ημερών του Νίκου Παπαδόπολου

«Μετά από 2,5 χρόνια συνεργασίας μπορούσε να καταλάβει εμάς και εμείς εκείνον. Είναι κάτι που φαινόταν και στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει, είναι επιλογή του. Η αλήθεια είναι πως από την προετοιμασία έδειχνε αγανακτισμένος με τα όσα συνέβαιναν, αλλά δεν περιμέναμε να φύγει τόσο νωρίς. Μας επηρέασε αρνητικά, γιατί ο κόουτς έκανε σημαντική δουλειά και στο ψυχολογικό κομμάτι, ειδικά με τους μικρότερους», είπε ο Περόνε.

 

«Ο Σάββας Παντελίδης χρειάζεται βοήθειες»

Στη συνέχεια ο Περόνε μίλησε για την εποχή του Σάββα Παντελίδη στην ομάδα.

– Με τον Σάββα Παντελίδη πως είναι το κλίμα;

«Ήρθε σε πολύ δύσκολη περίοδο από όλες τις απόψεις, προσπάθησε και άλλαξε κάποια πράγματα, μας υποστηρίζει ψυχολογικά. Σε ότι αφορά το οικονομικό και την οργάνωση δε μπορεί να κάνει θαύματα μόνος του. Όποιος προπονητής κι αν ερχόταν η ομάδα θα είχε τα ίδια τα προβλήματα».

– Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον Ηρακλή;

«Εννοείται πως θα ήθελα. Ποιος δεν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του σε μία ομάδα με τέτοια ιστορία, τέτοιο κόσμο αλλά και πολλούς άλλους λόγους. Για μένα θα ήταν το ιδανικό. Βέβαια, δεν εξαρτάται μόνο από μένα, αλλά και από την κατάσταση της ομάδας».

– Σκέφτεσαι να σταματήσεις σύντομα το ποδόσφαιρο ή ακόμα δεν έχει περάσει από το μυαλό σου;

«Λείπω πολλά χρόνια από τη χώρα μου την Αργεντινή και από τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Έχει περάσει από το μυαλό μου να σταματήσω. Σκέφτομαι να παίξω φέτος και άλλον έναν χρόνο. Μετά, αν δε βρώ κάτι καλό θα γυρίσω πίσω στη χώρα μου».

– Αν πήγαινες σε άλλη ομάδα, ποιους παίκτες θα έπαιρνες μαζί σου;

«Αν μπορούσα θα τους έπαιρνα όλους. Λίγο περισσότερο θα ήθελα τα παιδιά που ήξερα πριν τον Ηρακλή και παίζαμε μαζί. Δηλαδή, τον Μπαρτολίνι και τον Λεοζίνιο».

 

«Δεν μετανιώνω που έμεινα»

Ο έμπειρος αργεντινός  αποκάλυψε πως αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα ήταν… οικονομικός σύμβουλος σε κάποια επιχείρηση. Από μικρή ηλικία είχε ιδιαίτερη έφεση στα μαθηματικά, στους υπολογισμούς και γενικά είναι ένα επάγγελμα που του αρέσει και πιστεύει πως θα το έκανε με επιτυχία. Μάλιστα, δεν αποκλείει  το ενδεχόμενο  να δίδασκε σε μαθητές, ως καθηγητής μαθηματικών.

– Μαθηματικά λοιπόν… προλαβαίνει να σωθεί η ομάδα;

«Φυσικά και προλαβαίνει να σωθεί. Γι’ αυτό κάνουμε τα πάντα, δεν τα παρατάμε».

– Στην αρχή της χρονιάς ξεκίνησαν διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα είναι πιο δύσκολα από ποτέ. Τελικά, μετάνιωσες για την επιλογή σου, να συνεχίσεις στους «κυανόλευκους»;

«Δεν μετανιώνω, γιατί ποτέ δε ξέρεις τι θα συμβεί. Εγώ αποφάσισα να μείνω στον Ηρακλή, γιατί είχα περάσει δύο χρόνια πολύ όμορφα. Μπορεί να πήγαινα σε άλλη ομάδα και να συνέβαινε το ίδιο».

– Αν μπορούσες να πατήσεις ένα κουμπί και αυτόματα να ξεχάσεις κάτι, ποιο θα ήταν αυτό;

«Όλη αυτή η άσχημη κατάσταση στην ομάδα. Μας δημιουργεί νεύρα, κακή διάθεση και δεν μας αφήνει να απολαύσουμε τη δουλειά μας. Μακάρι να ήξερε ο κόσμος αυτά που περνάμε καθημερινά και πόσο ταλαιπωρούμαστε. Θέλω να ξέρουν οι φίλοι του Ηρακλή, πως έχουμε ορκιστεί να δώσουμε το 100% του εαυτού μας μέχρι το τέλος, ό,τι και να γίνει. Θέλουμε να είμαστε με το κεφάλι ψηλά».

Πηγή: metrosport.gr

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top