Οι ευθύνες ενεργοποιούν τον «Καναδό»

Η κοινή γραμμή, η συμφωνία και το… αγκάθι μεταξύ του Σπύρου Παπαθανασάκη και του Νίκου Καγιούλη.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Εξαιρετικά δύσκολη και… απαισιόδοξη παραμένει η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Ηρακλής. Οι κυανόλευκοι δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως αφορούν τις οφειλές σε πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, προπονητές αλλά και υπαλλήλους.

Ενας από τους κύριους λόγους άλλωστε-μαζί με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και τις οφειλές σε ΙΚΑ και εφορία- της μη αδειοδότησης ήταν αυτός.

Η μεγαλύτερη ευθύνη σαφώς και βαραίνει τον Σπύρο Παπαθανασάκη. Αυτός ήταν και παραμένει μεγαλομέτοχος των κυανόλευκων, ο άνθρωπος που ηγείται διοικητικά του Ημίθεου και αυτός που έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να βρει λύσεις. Είτε αυτές αφορούν την εξεύρεση χρημάτων (στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά) είτε ενός επενδυτή.

Σε δεύτερη μοίρα περνάει ο Νίκος Καγιούλης, όχι φυσικά γιατί ο ελληνογερμανός ατζέντης είναι στο… απυρόβλητο, αλλά πολύ απλά γιατί δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ. Ούτε πρόεδρος είναι, ούτε μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ούτε εν δυνάμει μεγαλομέτοχος. Από τη στιγμή όμως που αποφάσισε να εμπλακεί οφείλει να συνεχίσει να συμβάλλει οικονομικά παράλληλα με την αναζήτηση διάδοχης κατάστασης μέσω προσέλκυσης υποψήφιων αγοραστών. Κάτι για το οποίο ήρθε στη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή.

 

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε

 

Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 2016 ο Νίκος Καγιούλης βρέθηκε στη Μίκρα. Παράλληλα με τις επιλεκτικές-αρχικά- πληρωμές που έγιναν ενημέρωσε ότι δε δύναται να βοηθήσει άλλο οικονομικά. Ουσιαστικά από τις αρχές του τρέχοντος έτους σταμάτησε η χρηματοδότηση. Σε εκείνο το χρονικό σημείο έδειξε να… ξυπνάει και να ενεργοποιείται ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Ισως γιατί κατάλαβε με πολλή καθυστέρηση ότι ως μεγαλομέτοχος βαρύνεται από τα χρέη. Κινδυνεύοντας άμεσα… Ακόμη και αν ο Ηρακλής υποβιβαστεί αγωνιστικά. Η ενεργοποίησή του αφορούσε «τσοντάρισμα», όχι με ιδιαίτερα μεγάλα ποσά, αλλά εξόχως σημαντικά ακόμη και για τα αυτονόητα. Όπως για παράδειγμα η πληρωμή του ξενοδοχείου όπου διανυκτέρευσε για δύο βράδια η αποστολή της ομάδας στην Αθήνα. Η κακή του οικονομική κατάσταση όμως είναι φανερή παρά τα όσα λέει ο ίδιος, διαμαρτυρόμενος στο στενό του περιβάλλον για όσα γράφονται. Το ξεκαθάρισμα θέσεων ήταν απαραίτητο, εξ ου και το ταξίδι του Νίκου Καγιούλη από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Οι δυο τους είχαν συνεχείς συζητήσεις το προηγούμενο τριήμερο και συμφώνησαν αμφότεροι να… τρέξουν για το σώσιμο της χρονιάς. Αγωνιστικά και μη…

 

Η προκαταβολή και το παράβολο

 

Η συμφωνία των δύο παρόλα αυτά δεν έχει αλλάξει άρδην-προς το παρόν τουλάχιστον- τους συσχετισμούς. Ο «Γερμανός» όπως λέγεται κάνει τα πιο σημαντικά και δύσκολα. Ο ίδιος ήταν που βρέθηκε στη Γερμανία με τον ατζέντη του Νίκου Πουρτουλίδη για να δοθεί προκαταβολή, να επέλθει νέος διακανονισμός και να επιστρέψουν οι τρεις βαθμοί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Καγιούλης θα καταβάλλει και το ποσό που απαιτείται (περίπου 5.000 ευρώ) για να συμμετέχει ο Ηρακλής στη διαδικασία αδειοδότησης. Αυτό το οποίο ζητάει η ΕΠΟ δηλαδή σαν παράβολο.

 

Η… 500άρα που απαιτείται και η ΑΜΚ

 

Όπως είχε μεταφέρει η «Μ» προ ημερών το ποσό που απαιτείται για να «κλείσουν» οι οφειλές (ΙΚΑ, νυν και πρώην παίκτες και προπονητές, υπάλληλοι) είναι περίπου 500.000 ευρώ. Αν τακτοποιηθούν και παρθούν οι υπογραφές έως τα τέλη Μαρτίου τότε ο Ηρακλής θα λάβει για αυτό το κομμάτι αδειοδότηση και δεν θα υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού. Εξωαγωνιστικού. Απομένοντας πλέον το μεγάλο «αγκάθι».

 

Το «στοίχημα» της αύξησης και το πόρισμα του ορκωτού

 

Ποιο είναι το μεγάλο «αγκάθι»; Μα ποιο άλλον από αυτό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Συμφωνία για το ποιος θα την πράξει δεν επήλθε. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δείχνει ανήμπορος να την υλοποιήσει, η μετοχοποίηση του ποσού που έχει βάλει ο Καγιούλης είναι ένα «σενάριο» που έχει συζητηθεί και μετά την γενική συνέλευση της Δευτέρας και το πόρισμα του ορκωτού λογιστή θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα στη Μίκρα.

Πηγή: Metrosport.gr

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top