- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πασάς, ο… απόλυτος!

Το απόλυτο στα παιχνίδια του Ηρακλή έχει ο Γιάννης Πασάς. Ο 26χρονός μεσοεπιθετικός δεν έχει χάσει την φετινή περίοδο ούτε ένα παιχνίδι της ομάδας καθώς έχει καταφέρει να αγωνιστεί και στα 19 παιχνίδια για το θεσμό της Σουπερ λιγκ που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Προερχόμενος είτε από τον πάγκο είτε ξεκινώντας ως βασικός έχει πετύχει το απόλυτο των εμφανίσεων κάνοντας το 19 στα 19 , πράγμα που δεν το έχει καταφέρει κανένας άλλος την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Κοντά στο ρεκόρ του Γιάννη Πασά βρίσκεται ο πολυθεσίτης Αλέξανδρος Κούρος οποίος έχει αγωνιστεί στα 18 από τα 19 παιχνίδια. Με το μοναδικό ματς που έμεινε στον πάγκο να είναι το εντός έδρας παιχνίδι με την Βέροια.

 

Οι πρωτιές σε πάσες και κλεψίματα

 

Σύμφωνα με στατιστικά τις Σουπερ λιγκ Πρώτος σε πάσες για την ομάδα του Ηρακλή δεν είναι άλλος από τον κινητήριο μοχλό των «κυανόλευκων» Σάλες Λεοζίνιο ο οποίος έχει φτάσει τις 101 πάσες αφήνοντας δεύτερο με μεγάλη διαφορά τον Λευτέρη Ιντζόγλου που έχει συμπληρώσει 76 πάσες.

Τρίτος στην συγκεκριμένη κατηγορία έρχεται ο Αλέξανδρος Κούρος με 71 πάσες. Όσο αναφορά την κατηγορία των «κλεψιμάτων» εκεί πρώτος έρχεται ο στόπερ του Ηρακλή Δημήτρης Στάμου. Που παρόλο που έχει παίξει μόλις σε 10 παιχνίδια της φετινής περιόδου, καθώς αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών. Έφτασε τα 51 κλεψίματα, βάζοντας τον εαυτό του στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας. Στην δεύτερη θέση των κλεψιμάτων βρίσκεται ο αριστερός οπισθοφύλακας του Ηρακλή, Γιώργος Σαραμαντάς καθώς έχει φτάσει τα 47 κλεψίματα σε 17 παιχνίδια.

Την τρίτη θέση στα μοιράζονται δυο ποδοσφαιριστές, ο λόγος για τον Αλέξανδρο Κούρο και τον Αλμπέρτο Ρούσσο οι οποίοι έχουν από 43 κλεψίματα ο καθένας.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Σαλεπάκης