Αντέχεις να είσαι αφεντικό σε μεγάλη ομάδα; Έλα στον ΗΡΑΚΛΗ

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει την πρόσφατη ανακοίνωση του Χρήστου Πανόπουλου.

Η εικόνα στο γήπεδο – στολίδι της Ξάνθης, ήταν οικτρή το απόγευμα της Τετάρτης. Στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, η ακριτική ομάδα είχε στο πλευρό της λιγότερους από εξακόσιους φίλου της. Δεν παρακολουθώ στενά το ρεπορτάζ της Ξάνθης για να γνωρίζω τι ακριβώς κρατά τον κόσμο της μακριά από το γήπεδο, ωστόσο είναι προφανές πως όσες ανακοινώσεις και αν εκδώσει ο Χρήστος Πανόπουλος, η εικόνα στις κερκίδες δεν θα αλλάξει δραματικά.

Η Ξάνθη ήταν, είναι και θα παραμείνει μία ομάδα – πρότυπο, ωστόσο ποτέ δεν θα μπει στο club των μεγάλων ομάδων. Διότι πολύ απλά της λείπει αυτό που ξεχωρίζει τις μεγάλες ομάδες από τις υπόλοιπες. Η δυναμική του κόσμου.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Χρήστου Πανόπουλου, αναρωτήθηκα αν ο συγκεκριμένος παράγοντας θα μπορούσε να ήταν ηγέτης μίας μεγάλης ομάδας. Μίας ομάδας που “κουβαλάει” από πίσω της χιλιάδες κόσμου, με τα (πάρα πολλά) θετικά και τα αρνητικά μίας τέτοιας κατάστασης. Όπως αναρωτιόμαστε αν κάποιος παίκτης αντέχει την πίεση σε μία μεγάλη ομάδα, το ίδιο ερώτημα τίθεται και για τον Χρήστο Πανόπουλο.

Έχει όλα τα στοιχεία για να πετύχει και σε μία μεγάλη ομάδα. Είναι ικανός, έξυπνος, διαθέτει επιχειρηματικό εκτόπισμα, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να λειτουργήσει σε μία ομάδα που δεν θα είναι το Α και το Ω της. Αν μπορεί να λειτουργήσει σε μία ομάδα που θα ακούγονται και αντίθετες φωνές και θα ασκείται κριτική σε λανθασμένες επιλογές.

Αν πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει αφεντικό σε μία τέτοια ομάδα, η προοπτική του Ηρακλή είναι -με διαφορά- η καλύτερη. Η βάση (ο κόσμος δηλαδή) για να… παίξει επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους ισχυρούς παράγοντες της Λίγκας, υπάρχει. Το θέμα είναι αν το θέλει…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top