- Bluearena - https://bluearena.gr -

Φάμελλος: «Οι δύο πιθανές λύσεις»

Με πρωτοβουλία εκπροσώπων του Ηρακλή πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ μια συνάντηση με κύριο θέμα συζήτησης τα προβλήματα του Ερασιτέχνη Ηρακλή αλλά και όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι στόχος είναι να βρεθεί μια νομική φόρμουλα που δε θα σβήσει τα χρέη και τις ευθύνες, αλλά παράλληλα θα δίνει την ευκαιρία στα ερασιτεχνικά σωματεία να κάνουν μια νέα αρχή.

 

Συγκεκριμένα, είπε:

 

«Εμάς μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πώς θα λειτουργήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σβήσουμε τα λάθη και τις ευθύνες του παρελθόντος. Συζητήσαμε για το πώς μπορεί να υπάρξουν προσωρινές διοικήσεις που θα έχουν την ευκολία να λειτουργήσουν χωρίς το φόβο της δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων των ανθρώπων που θα αναλάβουν, καθώς θα υπάρχει ο κίνδυνος τα χρέη να φαίνονται στο ΑΦΜ των ανθρώπων αυτών.

Ξεκαθαρίσαμε στους φίλους του Ηρακλή ότι η συζήτηση θα γίνει για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Εμείς θέλουμε να βρεθεί τρόπος για να υπάρχουν προσωρινές διοικήσεις χωρίς να κινδυνεύουν οι άνθρωποι να χάσουν την περιουσία τους.

Θέλουμε να βρούμε δύο πιθανές λύσεις, πρώτον να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία και δεύτερον να διερευνήσουμε με το Υπουργείο Οικονομικών για το πώς μπορούμε τουλάχιστον να παγώσουμε την προσαύξηση των χρεών. Να βρεθεί μια νομική φόρμουλα που δε θα παραγράψει τα χρέη και δε θα σβήσει τις ευθύνες αλλά θα δώσει τη δυνατότητα στα αθλητικά σωματεία να ξεκινήσουν από την αρχή. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα για όλα τα σωματεία».