H νέα διοίκηση της ΕΠΟ

Αυτή είναι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανακοίνωσε τα έξι άτομα που θα αποτελέσουν την Επιτροπή Εξομάλυνσης στην ΕΠΟ. Στον Γιάννη Δρόσο ανατέθηκε η προεδρία. Μπάρτζης, Μπίκας, Βρύζας, Δέδες και Γέροντας τα υπόλοιπα μέλη

Ο κύριος Κουτσοκούμνης στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Καλημέρα σε όλους. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ. Πραγματικά με γεμίζει προσωπικά και όλη την Επιτροπή με ελπίδα γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και σε μέρα που τα ΜΜΕ κανονικά δεν δουλεύουν. Οι εξελίξεις κυλούν και σήμερα ήταν ευδόκιμο για εμάς να ανακοινώσουμε την διοικούσα. Η ΦΙΦΑ αποφάσισε να εγκαταστήσει προσωρινή διοικούσα στην Ελλάδα για να εξομαλύνει την κατάσταση και μετά να πάει σε εκλογές. Οι εκλογές είναι ένα ιερό δικαίωμα που πρέπει να εξασκείται. Η διοικούσα είναι κάτι σαν ανωμαλία στο ποδόσφαιρο αλλά κάποιες φορές κρίνεται αναγκαία για να διορθώσει μία κατάσταση και ως προς το κανονιστικό και ακόμα και το νομοθετικό πλαίσιο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν προβλήματα και ως προς το νομοθετικό πλαίσιο. Είναι στις προτεραιότητές μας να αλλάξει το νομοθετικό και να προσβλέπει στην απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΠΟ. Η ευθύνη για την διοικούσα ανατέθηκε στην ομάδα που παρακολουθούσε την Ελλάδα τόσο καιρό. Σε εμένα, τον Ρηγόπουλο και τον Κορβάρο. Γιάννης Δρόσος: πρόεδρος, Νικόλαος Μπάρτζης: Αναπληρωτής πρόεδρος, Γεώργιος Μπίκας: Υπεύθυνος διαιτησίας, πρόεδρος ΚΕΔ, Ζήσης Βρύζας: Υπεύθυνος ομάδων, Αλέξης Δέδες: Εσωτερικός Γραμματέας και Απόστολος Γέροντας: μέλος. Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να προσθέσει άτομα εάν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξουν προσθήκες. Κρίνουμε επί του παρόντος τα έξι είναι αρκετά».

Ο πρόεδρος Γιάννης Δρόσος είναι δικηγόρος και καθηγητής νομικής και δεν προέρχεται από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος Νικόλαος Μπάρζτης είναι δικηγόρος και έχει θητεύσει στις επιτροπές αδειοδότησης ΕΠΟ και στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Το μέλος Απόστολος Γέροντας είναι καθηγητής δημοσίου δικαίου.

Όπως έγινε γνωστό δεν θα ισχύει πλέον το ισπανικό μοντέλο στη διαιτησία, ενώ ρόλο συμβούλου Διοίκησης και Επικοινωνίας που θα αναφέρεται στην FIFA και στην UEFA αναλαμβάνει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Ο Κώστας Κουτσοκούμνης ρωτήθηκε για ποιον λόγο παρενέβη η FIFA τώρα: «Ο λόγος που έγινε τώρα είναι ότι η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου επενέβαινε ξεκάθαρα στο αυτοδιοίκητο. Πήρε απόφαση για το πως θα διεξάγονται οι εκλογές. Ένα θέμα που πρέπει να είναι πάντα μακριά από νομοθετικές παρεμβάσεις», σχολίασε ο Κουτσοκούμνης.

Για τον χρονικό ορίζοντα που θα λειτουργεί η Επιτροπή και θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ τόνισε: «Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει. Η FIFA έχει πει το αργότερο ως 31 Μαΐου. Μακάρι να γίνουν όλα νωρίτερα και να επανέλθει η ΕΠΟ με εκλεγμένη διοίκηση»

Όσον αφορά για το πως θα λειτουργεί η Επιτροπή ανέφερε: «Θα είναι σαν το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει το καταστατικό και θα συνεδριάζει κάθε επτά με δέκα μέρες».

Δηλώσεις έκανε και ο Γιώργος Μπίκας, ο οποίος υπογράμμισε: «Ευχαριστώ τον κ. Κουτσοκούμνη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θεός δεν είμαι, θαύματα δεν κάνω, αλλά υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτό που ζητώ είναι να χαμηλώσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές».

Από τη μεριά του, ο νέος πρόεδρος Γιάννης Δρόσος τόνισε: «Ευχαριστώ κ. Κουτσοκούμνη. Ευχαριστώ την FIFA και την UEFA για την τιμή. Είμαι δικηγόρος και καθηγητής στη Νομική Αθηνών. Είμαι εδώ για τις γνώσεις και τα προσόντα που έχω και όχι επειδή προέρχομαι για το ποδόσφαιρο γιατί δεν προέρχομαι. Είμαι εδώ για να υπάρξει η διαφάνεια».

Σχετικά Άρθρα

Κατσαμπής: “Ο Ιβάν αποχώρησε άδικα και άδοξα από τον Ηρακλή…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top