Αιχμές Δρακόπουλου κατά ΕΣΑΚΕ!

Αιχμές κατά του προέδρου της ΕΣΑΚΕ, Μελή Μιχαήλ, από τον πρόεδρο του τμήματος μπάσκετ του Ηρακλή!

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ήταν ξεκάθαρος και τα είπε όλα ο Θόδωρος Δρακόπουλος στον “Libero 107,4” στην εκπομπή της “Ώρας για μπλε”.

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ηρακλή μίλησε για το παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από την -περίφημη πλέον- wild card, τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ομάδες ώστε να παρθεί η wild card, για τα οικονομικά της ΚΑΕ, για την συνομιλία του με τον πρόεδρο της ΕΣΑΚΕ Μιχαήλ Μελή, ενώ τοποθετήθηκε και για το ρόστερ της ομάδας.

Πιο αναλυτικά:

Η αρχική του τοποθέτηση για την wild card: “Είμαστε αποφασισμένοι. Έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας. Αν παρθεί απόφαση και δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε τη wild card θα είναι παράλογη και αφύσικη”.

Για τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ομάδες: “Τα κριτήρια ήταν αόριστα πέρα των ενημεροτήτων. Εμείς κατεβήκαμε με την ήδη υπάρχουσα ΚΑΕ. Πήγαμε μια εγγυητική των 50.000 και είμαστε πλήρης. Δε με νοιάζει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Ξέρω πως εμείς είμαστε πλήρης. Επίσης, πρέπει να παίζει ρόλο η ιστορία, ο κόσμος, το γήπεδο, τα οικονομικά στοιχεία, αλλά από όσο βλέπω δεν παίζουν μόνο αυτά”.

Για τις δημοσιεύσεις που αναφέρουν ως φαβορί το Ηράκλειο και τη Δόξα Λευκάδας αλλά και το περιστατικό με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ: “Εξεπλάγην όταν άκουσα για Ηρακλείο. Μίλησα με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ. Μου είπε πως χρωστάμε λεφτά με άσχημο τρόπο και του είπα πως κάνει λάθος. Έστειλα την εγγυητική και είμαστε πλήρης του είπα. Δε μου άρεσε η στάση του. Έδειχνε σα να μη μας θέλει. Θα πληρωθούν τα πάντα. Κατεβαίνουν βέβαια νέες ΚΑΕ χωρίς χρέη αλλά και με χαμηλά έσοδα. Οι ενημερότητες αφορούν το δημόσιο. Ο ΕΣΑΚΕ ενδιαφέρεται για τους παίκτες, αλλά εξήγησα πως εμείς τους καλύπτουμε οικονομικά όλους τους παίκτες και στη συνέχεια του είπα πως θα πληρωθεί και το δημόσιο αν και δε τους ενδιαφέρει τόσο αυτούς

Για τον λόγο που δεν πάρθηκε σήμερα η απόφαση: “Για να μην παρθεί απόφαση σήμερα κάτι παίχτηκε. Οι μισοί λέγανε Ηράκλειο ή άλλοι Λευκάδα. Έτσι γινόντουσαν τα πράγματα όταν έφθασα εγώ. Δηλαδή δεν υπολογίζουν τις άλλες ομάδες. Μόνο αυτές τις δύο. Το Ηράκλειο δεν ενδιαφέρεται για την Α2, θέλουν μόνο Α1 και όσο αντέξουν. Επειδή δεν αποφάσισαν σήμερα γι’ αυτό πήρε παράταση και γι’ αυτό και εμείς βγάλαμε την ανακοίνωση”.

Για το αν ο Ηρακλής θα κυνηγήσει την ανατροπή της απόφασης: “Νομίζω πως έχουμε περισσότερες ελπίδες αν το πάμε δικαστικά γιατί αυτοί κρίνουν με τα πραγματικά στοιχεία και όχι με δευτερεύοντα πράγματα”.

Για το αν είναι πλήρης το ρόστερ της ομάδας σε περίπτωση που υπάρξει ευχάριστη είδηση με την wild card: “Θα είμαστε ανταγωνιστικοί άμα παίξουμε Α1. Όχι σαν τις άλλες τις ομάδες που επιδιώκουν με διαφορετικούς τρόπους τη συμμετοχή τους στην Α1. Η επιτροπή πρέπει να κοιτάξει το καλό του πρωταθλήματος και γενικά του αθλήματος. Δηλαδή όλη η Μακεδονία θα έχει δύο ομάδες και θα έχει δύο ομάδες η Κρήτη; Και η μία μάλιστα έρχεται από την Β’ Εθνική! Δε γίνονται αυτά”.

Για το αν υπάρχουν έσοδα στην ομάδα: “Μέχρι στιγμής από διαφημίσεις και χορηγίες υπάρχουν έσοδα για τον λόγο πως δε μπορούμε ακόμα να εκδόσουμε διαρκείας. Πρέπει να ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Θέλω να γίνει ό,τι έγινε στο βόλεϊ με τα διαρκείας”.

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη είτε για Α1, είτε για Α2: “Χρειαζόμαστε μια προσθήκη στη θέση των ψηλών και είμαστε έτοιμοι. Θα παίξει ρόλο αυτή η προσθήκη για Α1 και Α2. Ο κόουτς (σ.σ. Βαγγέλης Αλεξανδρής) έχει δουλέψει σκληρά και είμαστε έτοιμοι είτε για Α1 είτε για Α2. Δουλεύουμε όλοι πάρα πολύ αν κι αυτό δε βγαίνει πολύ προς τα έξω”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top