Άδειασμα στην ΕΠΟ: H FIFA καλεί τις ομάδες να μιλήσουν για την διαιτησία

Η FIFA απέστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητά συνάντηση την επόμενη εβδομάδα παρουσία ΚΑΙ των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η FIFA αποδεικνύοντας ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα με τη διαιτησία στην Ελλάδα και ταυτόχρονα αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς την ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποστείλει επιστολή στην ομοσπονδία, την οποία ζητεί να κοινοποιήσει άμεσα η ΕΠΟ σε όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, και ζητεί να γίνει συνάντηση υπό την αιγίδα της διεθνούς συνομοσπονδίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, παρουσία των ΠΑΕ της Λίγκας και της ΕΠΟ με μοναδικό θέμα τη διαιτησία.

Την επιστολή αυτή η ΕΠΟ όλως περιέργως δεν την έχει κοινοποιήσει μέχρι την ώρα που μιλάμε στις ομάδες, κάτι που προφανώς είναι αναγκασμένη να κάνει μετά τη δημοσιοποίηση της.

Είναι μία κίνηση της FIFA μοναδική στα χρονικά δεδομένου ότι ο μοναδικός φορέας που αναγνώριζε μέχρι σήμερα ήταν η ΕΠΟ, τώρα όμως βάζει στην κουβέντα και τις ομάδες και μάλιστα με τη δική της παρουσία, δείχνοντας ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ και δεύτερον ότι πρακτικά έρχεται να επιβάλλει τους δικούς της νόμους, βλέποντας ότι η ΕΠΟ είναι εντελώς αναξιόπιστη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Και μόνο το γεγονός ότι η FIFA ζητεί να γίνουν ισότιμοι συνομιλητές οι παράγοντες των ομάδων δείχνει πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στο θέμα της διαιτησίας σε κορυφαίο επίπεδο. Διότι μέχρι σήμερα οι ομάδες δεν είχαν κανένα λόγο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Εξάλλου αυτό είναι το δεύτερο το μεγαλοπρεπές άδειασμα στην ΕΠΟ μέσα σε λίγες ημέρες, διότι και μόνο το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, δέχθηκε τις επιστολές που του έστειλαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ είναι τεράστιο χαστούκι στην ΕΠΟ, αφού μέχρι σήμερα οι άνθρωποι της FIFA δέχονταν να συνομιλήσουν μόνο με την ΕΠΟ και όχι με τους υπευθύνους των ομάδων.

Άνοιξε λοιπόν όπως φαίνεται ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας με τρόπο που βάζει την ΕΠΟ στο περιθώριο, αφού η FIFA έρχεται για να δώσει λύση για τη διαιτησία όχι μόνο με την ΕΠΟ αλλά παρουσία και των ομάδων αναγνωρίζοντας ότι η ομοσπονδία και δεν θέλει και δεν μπορεί να δώσει λύση.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι στη συνάντηση θα πρέπει είτε να ορισθεί αντιπροσωπεία των ομάδων ή να δώσει το παρών ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα.

Πηγή: sportfm.gr

Σχετικά Άρθρα

Κατσαμπής: “Ο Ιβάν αποχώρησε άδικα και άδοξα από τον Ηρακλή…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top