“Κάνω όνειρα για τον Ηρακλή”

O Nίκος Παπαδόπουλος μίλησε για όλους και για όλα σε μια αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο SDNA.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Αναλυτικά η συνέντευξη – εξομολόγηση του Νίκου Παπαδόπουλου στο sdna…

-Ο Ηρακλής επέστρεψε έπειτα από τέσσερα χρόνια στη Super League. Τι είναι αυτό που μένει για εσάς από τη φετινή χρονιά;

«Το πιο θετικό είναι πως καταφέραμε να φτιάξουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, η οποία αποτελούνταν από Ελληνες παίκτες οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν την ευκαιρία να παίξουν για πρώτη φορά στη Super League και να αποκτήσουν εμπειρίες.  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως δύο παιδιά που προέρχονταν από την Β’ ομάδα, ο Τσότρας και ο Αμαραντίδης έπαιξαν και αυτοί στη μεγάλη κατηγορία και αυτό είναι κάτι που δεν το συναντάς εύκολα σε αυτό το επίπεδο.

Από ‘κει και πέρα, θεωρώ πως δείξαμε μέσα στη χρονιά ένα καλό πρόσωπο και θα μπορούσαμε να πάρουμε παραπάνω πράγματα, παρά το γεγονός πως αυτό δεν αποτελούσε τον βασικό μας στόχο. Εν κατακλείδι, αυτό που μένει είναι πως μετά από αρκετά χρόνια που η ομάδα επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, έκανε μία πολύ αξιόλογη πορεία και το κυριότερο είναι πως όλα τα παιδιά έδειξαν πως μπορούν να ανταποκριθούν. Αυτή είναι και η φιλοδοξία μας να «χτίσουμε» πάνω σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, γιατί τα περισσότερα παιδιά έχουν τριετές συμβόλαιο με τον σύλλογο».

-Πάντως υπήρξαν και δύσκολες στιγμές μέσα στη χρονιά. Ποιες ήταν αυτές και αν έχετε κάποιο παράπονο…

«Υπαρχουν σίγουρα στιγμές που δεν ήταν καλές. Όπως οι βαριές ήττες από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που μας «πόνεσαν» και μας ταρακούνησαν σαν ομάδα.  Το θετικό ήταν όμως πως τις αφήσαμε γρήγορα πίσω . Αλλωστε αυτό που προσπάθησα να περάσω στα παιδιά είναι πως όλα αυτά πρέπει να είναι ένα μάθημα για εμάς.

Το μεγάλο μου παράπονο είναι η οργάνωση που είχαμε ως ομάδα. Ο Ηρακλής θα πρέπει μέρα με τη μέρα να εξελίσσεται και να μη μένει στάσιμος. Είναι ευλογία για τον σύλλογο να έχει ένα στολίδι στην κατοχή του, που είναι η Μίκρα, ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο που βρίσκεται μέσα στην πόλη, που όμοιό του δεν έχουν άλλες ομάδες.

Δε σας κρύβω πως καθημερινά κάνω  πολλά όνειρα για την οργάνωσή του, τις συνθήκες δουλειάς όχι μόνο της πρώτης ομάδας, αλλά και των ακαδημιών. Σίγουρα, χρειάζεται χρήματα για να γίνουν τα πράγματα όπως τα θέλω, όμως εύχομαι λιθαράκι λιθαράκι μέσα από τις ιδέες που έχω να γίνει κάτι καλό, το οποίο θα μείνει για πολλά χρόνια στον Ηρακλή».

– Θίξατε το θέμα της οργάνωσης. Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιούνη και εκτός από ιματισμό, ο Ηρακλής δεν έχει κλείσει αθλητικό κέντρο, φιλικά, γενικώς η ομάδα δεν λειτουργεί. Αυτό δεν είναι κάτι που επηρεάζει άμεσα το έργο σας;

«Είναι αλήθεια αυτό. Θα έπρεπε ήδη να είμαστε έτοιμοι. Αυτό είναι δεδομένο. Όλα αυτά τα ανοικτά θέματα που έχουμε πρέπει να λυθούν άμεσα. Αναφέρομαι φυσικά στο ιδιοκτησιακό θέμα. Εγώ όμως καθημερινά δουλεύω για την ομαλή λειτουργία της ομάδας. Ο κόσμος να είναι σίγουρος πως οργανωτικά η ομάδα θα είναι έτοιμη στην προετοιμασία. Δεν υπόσχομαι πως θα λυθούν όλα τα οργανωτικά προβλήματα, αλλά θα είμαστε σε ένα καλό δρόμο, σε ό,τι αφορά επαναλαμβάνω το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας».

«Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ…»                                           

-Τα πράγματα στον Ηρακλή είναι απελπιστικά. Με τη σημερινή κατάσταση στην ομάδα, πως μπορεί κανείς να κάνει όνειρα για το μέλλον;

«Πάντα κάνω όνειρα. Αυτά δεν σταματούν ποτέ και δεν πρέπει να σταματήσουν. Με στεναχωρεί πολύ πως ο προγραμματισμός που είχα στο μυαλό μου πάει πίσω, εξαιτίας των εξελίξεων στην ομάδα. Εμείς θέλαμε τη χρονιά που θα ακολουθήσει να κάνουμε το κάτι παραπάνω, να τερματίσουμε ψηλά και να βγούμε στην Ευρώπη γιατί αυτό αρμόζει στον Ηρακλή. Με τις υπάρχουσες συνθήκες και με τη μη αδειοδότηση της ομάδας, αυτό είναι δύσκολο να γίνει, όμως εγώ εξακολουθώ να κάνω όνειρα και πιστεύω πως οι παίκτες που έχουμε στην ομάδα θα είναι πολύ καλύτεροι του χρόνου. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό που σας λέω. Με λίγες και προσεκτικές κινήσεις, υπάρχει η πιθανότητα να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Και αυτό έχει εξήγηση. Είναι τέτοια η κουλτούρα που έχει ο Ηρακλής ως σύλλογος, ως κόσμος αν θέλετε, που αυτή ομάδα πρέπει να προοδεύσει και θα το κάνει. Μη ξεχνάμε πως ο κόσμος του Ηρακλή είναι απαιτητικός και θέλει να βλέπει καλό ποδόσφαιρο, γιατί έτσι έμαθε. Αυτό θέλω να πετύχουμε φέτος. Θέλω ο κόσμος να βλέπει και να χαίρεται την ομάδα».

«Σεβασμός η εξήγηση για το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα»

-Τα τελευταία χρόνια οι παίκτες μέσω των δημόσιων τοποθετήσεών τους στέκονται στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει εντός των αποδυτηρίων, χάρη στο οποίο οι παίκτες βάζουν στην άκρη τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Υπάρχει κάποιο μυστικό γι’ αυτό;

«Δεν υπάρχει μυστικό. Επαιξα πολλά χρόνια ποδόσφαιρο, όμως είχα λίγους προπονητές σε σχέση με άλλους ποδοσφαιριστές και αυτό διότι στον ΟΦΗ συνεργάστηκα για δέκα χρόνια με τον Εγκε Γκέραρντ. Αυτό με δίδαξε το εξής: Να ξέρω τι πρέπει να κάνω με τους παίκτες. Πώς να τους μιλήσω. Οι προπονητές πρέπει να στηρίζουν την επιτυχία της ομάδας, μέσα από την ειλικρίνεια και την καλή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές τους. Αν είσαι υποκριτής, ψεύτης και δεν τους εμπνέεις ως άτομο, δεν θα πετύχεις. Εγώ προσπαθώ να δείχνω την εμπιστοσύνη μου στους παίκτες και τους μεταδίδω αυτά που θέλω πολύ εύκολα και πάντα με ειλικρίνεια. Το μυστικό αν θέλετε είναι στον σεβασμό. Σεβασμός με τους παίκτες με τη διοίκηση, με τον κόσμο».

-Μιας και κάνατε αναφορά στη λέξη: σεβασμός. Η αλήθεια είναι κ. Παπαδόπουλε πως και εσείς έχετε εισπράξει μεγάλο σεβασμό από τους παίκτες και τον κόσμο τα χρόνια παρουσίας σας στον πάγκο του Ηρακλή…

«Είναι αλήθεια αυτό. Αλλά υπάρχει και εξήγηση. Αυτό έχει επιτευχθεί μέσα από την ειλικρίνεια. Ακόμα και τώρα που η ομάδα περνάει δύσκολα, εγώ μίλησα με τους παίκτες μου. Τους εξήγησα και τους έδωσα να καταλάβουν πως θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπομονή, γιατί αυτή η ομάδα μας ανέδειξε. Κάποιοι παίκτες δεν ήταν ευρέως γνωστοί πριν τον Ηρακλή. Θα πρέπει εμείς οι ίδιοι όλοι να στηρίξουμε την ομάδα τώρα στα δύσκολα και με ικανοποιεί το γεγονός πως όλοι έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν «πλάτη» για την ομάδα. Τώρα αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, δεν μπορώ να κάνω κάτι και θα ναι υπόθεση του καθενός η απόφαση που θα πάρει για το δικό του μέλλον».

«Δεν αρμόζει στον Ηρακλή να δυσφημείτε το όνομά του»

-Το τελευταίο διάστημα το «φως» της δημοσιότητας έχουν δει ειδήσεις που δεν αρμόζουν στην ιστορία του Ηρακλή. Όπως για παράδειγμα να μένει χωρίς ρεύμα, ίντερνετ και τηλέφωνα η Μίκρα. Στα δικά σας αυτιά πως «ηχούν» όλα αυτά;

«Όλα αυτά είναι σίγουρο πως επηρεάζουν τον Ηρακλή. Επηρεάζει κυρίως το γεγονός πως δυσφημίζεται το όνομα της ομάδας. Εγώ αυτό που έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου είναι πως το κομμάτι που αφορά τη δική μου δουλειά, δηλαδή το αγωνιστικό να παραμείνει σε ψηλά επίπεδα και να συνεχίσει να βγαίνει μία καλή εικόνα προς τα έξω. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν είναι αρνητική. Αγωνιστικά η ομάδα έκανε τεράστια βήματα προόδου και αν λυθούν τα προβλήματα που έχει η ομάδα, τότε ο Ηρακλής θα κάνει άλματα μπροστά».

Το «μένω» του Παπαδόπουλου και οι προτάσεις…

-Σήμερα που μιλάμε είναι οριστικό; Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει στον Ηρακλή;

«Η αλήθεια είναι πως από το μυαλό μου πέρασε η ιδέα να αποχωρήσω από τον Ηρακλή. Θα ήμουν ψεύτης εάν έλεγα το αντίθετο. Γνωρίζετε πως μέσα στη χρονιά είχε απορρίψει μία πρόταση που μου είχε γίνει. Θέλω να πω πως δε μετανιώνω καθόλου γι’ αυτό. Τώρα για το «μένω» που θίξατε, αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι πως θα εξαντλήσω όλα τα χρονικά περιθώρια και είμαι βέβαιος πως θα λυθούν τα προβλήματα της ομάδας και σύντομα θα μιλάμε μόνο για μεταγραφές και αγωνιστικά ζητήματα».

-Εχετε θέσει κάποιο dead line από τη δική σας πλευρά ώστε να βρεθεί λύση για τον Ηρακλή;

«Όχι δε το χω θέσει έτσι. Εχω πει απλώς πως θα πρέπει άμεσα να λυθούν τα προβλήματα και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν μείνει ή φύγει ο Παπαδόπουλος, αλλά με το να προχωρήσει η ομάδα. Εχουμε… αργήσει. Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν».

-Υπήρξε αυτό το διάστημα από το τέλος του πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα, κάποια πρόταση από άλλη ομάδα;

«Ναι, είχα πρόταση, αλλά προτεραιότητά μου είναι ο Ηρακλής. Εχω εισπράξει τεράστια αγάπη και δε θέλω να φανώ αχάριστος στην ομάδα αυτή, οπότε δεν μπήκα καν στη διαδικασία να συζητήσω».

-Μιλάτε για πρόταση ομάδας της Super League;

«Ναι, η πρόταση που έχω είναι από ομάδα της πρώτης κατηγορίας».

Το πλάνο, οι μεταγραφές και τα «θέλω» του Παπαδόπουλου

-Βγάζουμε προσωρινά έξω από τη κουβέντα μας τα προβλήματα της ομάδας; Ποιο είναι το δικό σας πλάνο ενόψει της νέας χρονιάς;

«Εχω ήδη προτείνει στη διοίκηση να ανανεώσει ο Καρασαλίδης και εύχομαι να τελειώσει άμεσα αυτό. Ο Τέλης (σ.σ. Καρασαλίδης) κέρδισε με το «σπαθί» του μία θέση στην ενδεκάδα και πρέπει να παραμείνει στον Ηρακλή. Για τη δεύτερη ανανέωση που έχουμε το δικαίωμα να προχωρήσουμε, δε μπορώ να σας πω κάτι. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να συμφωνήσουμε ποιος θα είναι αυτός ο παίκτης. Θα κοιτάξω το συμφέρον της ομάδας. Το καλό της ομάδας και μόνο γιατί δεν έχουμε αδειοδότηση όπως γνωρίζουν όλοι.

Από ‘κει και πέρα είναι σίγουρο πως η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές. Για μένα το σημαντικό είναι όταν έρθουν οι παίκτες αυτοί να υπάρχουν συνθήκες για να προσαρμοστούν εύκολα για να αποδώσουν αυτό που μπορούν. Πέρυσι δεν τα πήγαμε καλά με τις μεταγραφές. Σε αυτό έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο. Είχαμε και ατυχίες, όπως με τον Λάζαρ.  Το σίγουρο είναι πως γνωρίζω σε ποιες θέσεις θέλουμε παίκτες. Θα αποκτήσουμε σέντερ φορ, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με την περίπτωση του Απόστολου Βέλλιου και αυτό διότι ο Γιάννης Λουκίνας, θα είναι και πάλι διαθέσιμος τον Σεπτέμβριο. Εχω επίσης καθορίσει δύο θέσεις που θα αποκτήσουμε παίκτες για να είμαστε καλά τη νέα χρονιά».

-Σε ποιες άλλες θέσεις κρίνετε πως χρήζει ενίσχυσης η ομάδα;

«Εκτός της μεταγραφής του σέντερ φορ που σας είπα, θα αποκτήσουμε ένα αμυντικό χαφ και έναν αριστερό μεσοεπιθετικό. Δύο χρόνια ψάχνω να τον βρω. Θέλω να είναι γρήγορος και καλός στο ένας εναντίον ενός. Αυτός ο παίκτης θα είναι ηλικίας κάτω των 23 ετών. Σε ό,τι αφορά τον έναν παίκτη άνω των 23 ετών που έχουμε δικαίωμα να αποκτήσουμε θα πρέπει να δούμε σε ποια θέση θα είναι. Είμαι ανάμεσα σε δύο θέσεις. Αυτή του σέντερ φορ και του αμυντικού μέσου».

-Εχετε έτοιμη λίστα με παίκτες που σας ενδιαφέρουν;

«Είμαι έτοιμος εδώ και καιρό. Οι παίκτες υπάρχουν, όμως θα πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα. Εχω μιλήσει με κάποια παιδιά, είναι παίκτες γνωστοί στο ελληνικό κοινό έχουν εμπειρία από Super League, όμως πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Εύχομαι να γίνει αυτό και να έχουμε τους παίκτες αυτούς στην ομάδα μας».

-Η δική σας επικοινωνία με τον Σπύρο Παπαθανασάκη ποια είναι;

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο κ. Παπαθανασάκης παραμένει πρόεδρος του Ηρακλή και εγώ είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας. Πρέπει να έχω επικοινωνία μαζί του για να ξέρω τι γίνεται, τι σκέφτεται και πως θα κινηθεί η ομάδα. Ο πρόεδρος μου έχει ξεκαθαρίσει πως ψάχνει να βρει τη καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή, ότι κι αν έχει στο μυαλό του. Εγώ όμως πρέπει να επικοινωνώ μαζί του να ξέρω τι θα κάνω, πως θα δουλέψω. Πάντως μου λέει συνεχώς πως είναι κοντά στο να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα».

Ο Βέλλιος, ο Πουρτουλίδης και οι… έντεκα Μπουκουβάλες για το Champions League

– Τη δεδομένη χρονική στιγμή η πώλησή του Βέλλιου φαντάζει ως η μοναδική λύση για την άμεση εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ. Η δική σας εισήγηση ποια είναι;

Αν μπορούσε ο Βέλλιος να μείνει και είχαμε την δυνατότητα, εννοείται πως θα τον ήθελα στην ομάδα. Μόνο αν ήμουν τρελός θα έλεγα δεν τον θέλω. Αν αυτό όμως δε γίνει θα πρέπει να βρούμε τον αντικαταστάτη του».

-Επί ημερών σας, ο Ηρακλής έβγαλε δύο διεθνείς. Τον Βέλλιο και τον Μπουκουβάλα…

«Ο Μιχάλης είναι παράδειγμα προς όλους. Αν μπορούσα να είχα έντεκα παίκτες σαν τον Μιχάλη, με τον τρόπο που δουλεύει, το πώς σκέφτεται , το πώς βάζει την ομάδα πάνω από το «εγώ» του, τότε νομίζω η ομάδα θα έβγαινε στο Champions League. O Hρακλής είχε πολλά χρόνια να έχει διεθνείς παίκτες και αυτό είναι μεγάλη μου χαρά.

Σε ό,τι αφορά τον Βέλλιο είδαμε πως είναι βασικός στην Εθνική και έχει όλο το μέλλον μπροστά του».

-Προσφάτως ο αρχηγός της ομάδας, ο Νίκος Πουρτουλίδης, εξέφρασε το παράπονό του για την αντιμετώπιση που είχε από τον Ηρακλή. Υπολογίζετε για τη νέα χρονιά;

«Ο Νίκος έχει βοηθήσει την ομάδα σε δύσκολες στιγμές και βοήθησε και πολύ τη χρονιά της ανόδου. Ο Νίκος έβγαλε ένα παράπονο πως δεν τον υπολογίζαμε και δεν έπαιξε όσο θα έπρεπε. Εγώ κοιτάζω το καλό της ομάδας. Ο Πουρτουλίδης έπαιξε με προπονητή εμένα στη Super League. Επαιξε κοντά στα 15 παιχνίδια. Αν δείτε τις συμμετοχές των υπολοίπων παικτών οι περισσότεροι βρίσκονται πάνω κάτω σε αυτά τα νούμερα. Για τη νέα χρονιά πρέπει να το συζητήσουμε με τη διοίκηση και να δούμε τι θα γίνει. Αλλωστε δήλωσε από μόνος του πως θέλει να φύγει. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην ομάδα για να πάρουμε τις αποφάσεις μας και για τον Πουρτουλίδη και για τα υπόλοιπα παιδιά».

Η… αυτοκριτική και η τελειομανία

-Ο Νίκος Παπαδόπουλος πως θα έκρινε τον εαυτό του;

«Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι δύσκολος για τον εαυτό του. Δηλαδή βάζει προβλήματα συνεχώς στο κεφάλι του. Αυτό που σας λέω είναι κάτι που το βιώνω εγώ και οι κοντινοί μου άνθρωποι. Είμαι τελειομανής ως άνθρωπος και αυτό με κάνει να ταλαιπωρούμε. Θέλω όλα να είναι στην εντέλεια. Αυτό είναι δύσκολο να συμβεί όχι μόνο στον Ηρακλή, αλλά και στην Ελλάδα».

-Σίγουρα ουδείς αλάθητος. Αλλά μετά από τα δυόμιση χρόνια παρουσίας στον πάγκο του Ηρακλή, πιο θα λέγατε πως είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνατε;

«Εχω κάνει σίγουρα λάθη. Το μεγαλύτερο λάθος με την έννοια του ότι έκανα π.χ. λάθος μία αλλαγή; Αυτά γίνονται. Αυτά θα υπάρχουν και τα λύνεις με την αυτοκριτική σου. Αυτό που μου μένει στο μυαλό είναι πως εγώ σαν προπονητής θα πρέπει να πιέζω τη διοίκηση για τις συνθήκες δουλειάς της ομάδας. Κάθε μέρα που πηγαίνω στην Μίκρα, έχω στο μυαλό μου το πώς θα την κάνω όπως την ονειρεύομαι. Να έχει καλά γήπεδα, εστιατόριο, χώρους ξεκούρασης για τους παίκτες. Να είναι ένα στολίδι, να είναι κάτι που όλοι θα μιλούν γι’ αυτό».

Aντίθετα τι είναι αυτό που έχει δώσει ο Νίκος Παπαδόπουλος στον Ηρακλή;

«Αγάπη. Για τους παίκτες, τους υπαλλήλους, την ομάδα όλη. Δουλειά. Εχω δουλέψει πολύ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η ομάδα πέτυχε. Φυσικά έχω και συνεργάτες έτσι δεν είμαι μόνος μου. Πάντως αισθάνομαι πολύ όμορφα που εγώ ήμουν αυτός που έφερε ξανά τον Ηρακλή στη Super League. Αλλά δε πρέπει να μείνουμε εκεί. Ο,τι έγινε, έγινε, πρέπει να πάμε παρακάτω».

-Φανταζόσασταν ποτέ κ. Παπαδόπουλε πως θα απέχετε μόλις τέσσερα παιχνίδια από το να γίνετε ο μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία του Ηρακλή;

«Δε μπορώ να πω πως το περίμενα. Με τίποτα. Είναι κάτι πολύ δύσκολο αυτό. Κυρίως στην Ελλάδα. Αυτό θα έπρεπε να είναι κάτι το φυσιολογικό. Δηλαδή ένας προπονητής να μένει για χρόνια στην ομάδα. Η ομάδα φέτος με στήριξε, γιατί υπήρξαν και δύσκολες στιγμές με άσχημα αποτελέσματα. Δεν το έχω στο μυαλό μου όμως με ικανοποιεί».

«Την αγάπη που έχω εισπράξει από τον κόσμο, δεν θα την άλλαζα ούτε με έναν τίτλο»

-Για πρώτη φορά ο κόσμος του Ηρακλή, δείχνει «τυφλή» εμπιστοσύνη σε έναν προπονητή. Η σχέση σας αυτή με τους φιλάθλους του Ηρακλή είναι κάτι που σας γεμίζει με ευθύνες;

«Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Μέσα από τη δουλειά, μέσα από τη συμπεριφορά μου, τον σεβασμό μου προς όλους, κέρδισα την αγάπη του κόσμου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που κέρδισα στον Ηρακλή. Δεν υπάρχει δεύτερο. Η αναγνώριση είναι σπουδαίο πράγμα και τους ευχαριστώ. Είμαι ευαίσθητος άνθρωπος, συγκινούμαι εύκολα, αλλά όλα όσα έχουν συμβεί με τον κόσμο δεν είναι μικρό πράγμα. Μπορώ να πω με πλήρη γνώση του τι λέω πως όσα έγιναν με τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολύ σημαντικότερα ακόμα και από έναν τίτλο».

-Ζείτε στη Θεσσαλονίκη και αφουγκράζεστε την αγωνία του κόσμου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ηρακλής. Το δικό σας μήνυμα στον κόσμο του Ηρακλή πιο είναι;

«Καταλαβαίνω τον κόσμο πολύ καλά. Αυτό που θέλω να τους πω είναι να μη φοβούνται το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Να είναι σίγουροι πως αυτή η ομάδα θα πετύχει. Η ομάδα θα κάνει πολλά πράγματα. Να στηρίξουν την προσπάθεια που θα γίνει, να αγαπήσουν τους παίκτες τον προπονητή και αν έχουμε την αύρα που είχαμε στη Football League, αυτή η ομάδα θα αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοικτό».

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top