“Όπλο ο νεανικός ενθουσιασμός”

Αφιέρωμα της σελίδας sportsfeed στην ομάδα κολύμβησης του Ηρακλή.

Άλλα αθλήματα

Αναλυτικά το αφιέρωμα του Στέφανου Σουλιώτη στην ιστοσελίδα sportsfeed αναφέρει τα εξής:

“Με το νεανικό ενθουσιασμό που κουβαλούν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ηρακλή και με τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή Μίλτου Χαλκιά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να παρουσιάζει αξιόλογα αποτελέσματα στα πανελλήνια πρωτάθλημα παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικότερος σύλλογος της βόρειας Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τρίτη θέση που κατέκτησε η γυναικεία σκυτάλη 4×200μ. ελεύθερο στο όπεν του Αλίμου που κάθε άλλο παρά γυναικεία ήταν αφού οι τρεις από τις τέσσερις αθλήτριες ήταν νεάνιδες ή κορασίδες. Μιλώντας στο Sportsfeed o κόουτς Χαλκιάς σημείωσε:

«Ο Ηρακλής στηρίζεται στα φυτώριά του. Δεν υπάρχει κάποιος αθλητής της ομάδας μας που να πληρώνεται. Πιστεύω πως η δουλειά που κάνουμε είναι πολύ καλή. Το σύστημα προπόνησης το οποίο ακολουθούμε στις μικρές ηλικίες είναι να μην ζορίζουμε πολύ τα παιδιά.

Η εξέλιξη έρχεται με τον χρόνο. Αυτή την περίοδο έχουμε πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τώρα είναι το πανελλήνιο όπεν, ακολουθεί το πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας και στη συνέχεια υπάρχει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και η παγκόσμια γυμνασιάδα.

Οι προπονήσεις μας φέτος εξελίχθηκαν πολύ καλά γιατί δεν έκλεισε καμία πισίνα στο Ποσειδώνιο. Ευελπιστούμε να τα πάμε καλά στο πανελλήνιο των κατηγοριών. Πέρυσι κατακτήσαμε την πρώτη θέση στα κορίτσια!»

Ο Ηρακλής έχει στις τάξεις του δύο αθλήτριες που στελεχώνουν την Εθνική ομάδα (Φιλιώ Ραυτοπούλου, Παρασκευή Κρητικού) και δέκα που έχουν τα όρια για τις προεθνικές.

Back to Top