Δεν είστε άμοιροι ευθυνών

Ο Δημήτρης Βλάχος βάζει στο κάδρο των ευθυνών και όσους βρέθηκαν ή εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλευρό του Καναδού.

Για την κατάντια του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, υπεύθυνος σε ποσοστό άνω του 90%, είναι δίχως αμφιβολία ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Για τον Καναδό όμως που μας δουλεύει (ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει ότι κάνει), τα γράψαμε, τα γράφουμε και θα τα γράφουμε μέχρι να αποτελέσει παρελθόν.

Στο απυρόβλητο όμως έχουν μείνει και όλοι εκείνοι που αποτέλεσαν ή εξακολουθούν να αποτελούν συνεργάτες του μεγαλομετόχου. Προφανώς και το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό του Καναδού, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Ξεκινάμε από τον Γιάννη Κακαγιάννη, επειδή έφυγε πρώτος απ’ όλους, με αφορμή την υπερψήφιση της πρότασης του Ολυμπιακού για την εκπροσώπηση στην ΕΠΟ. Πιθανότατα, αυτό το γεγονός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γι’ αυτό λοιπόν όφειλε τότε, ως Ηρακληδέας, να μιλήσει και για το… υπόλοιπο νερό που είχε γεμίσει το ποτήρι της υπομονής του. Παράλληλα, είχε την δυνατότητα να βρει περισσότερα πράγματα για τις οικονομικές δυνατότητες του συντοπίτη του, Παπαθανασάκη. Φαίνεται όμως ότι και αυτός πείστηκε με τα εξαιρετικά δείγματα γραφής του πρώτου χρόνου και δεν ψάχτηκε ιδιαίτερα.

Ιορδάνης Στράντζαλης. Συμμετέχει εδώ και ένα χρόνο στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ και είναι ο μοναδικός Ηρακληδέας που ακόμη δεν έχει παραιτηθεί. Το γιατί, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Σημασία όμως δεν έχει το γιατί παραμένει, αλλά το τι έκανε όλον αυτόν τον χρόνο. Καλές οι δημόσιες τοποθετήσεις, καλές οι φωτογραφίες, ωστόσο ο ρόλος του έπρεπε να είναι κυρίως εποπτικός. Είναι δυνατόν το χρέος τους τελευταίους μήνες να έχει εκτοξευθεί και να μην πήρε είδηση; Αν το αντιλήφθηκε και σιώπησε, είναι δύο φορές εκτεθειμένος.

Θόδωρος Παπαδόπουλος. Από το περασμένο καλοκαίρι “φωνάζαμε” ότι βάζει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και είναι θέμα χρόνου να χάσει τον έλεγχο. Δεν μας άκουσε και από υπεύθυνος επικοινωνίας έγινε σε λίγες ημέρες, γενικός διευθυντής, αντιπρόεδρος, εκπρόσωπος στην Σούπερ Λίγκα, εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ. Όσο ικανός και αν είναι, που -κατ’ εμέ- είναι, δεν γίνεται να ανταποκρίνεται επαρκώς σε όλες τις αρμοδιότητές του. Προφανώς και γνώριζε ότι το καράβι έχασε την πορεία του, αλλά δεν μίλησε επειδή πίστεψε στα εκατομμύρια ευρώ που θα έφερνε ο Καναδός.

Χρήστος Αντωνέλης. Ο μοναδικός από το δ.σ. που έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη σε πολύ δύσκολες στιγμές για τον σύλλογο. Αντέδρασε όμως καθυστερημένα. Αν εξωτερίκευε τον προβληματισμό του έξι μήνες νωρίτερα, λόγω της μεγάλης απήχησης που έχει στον κόσμο, ήταν βέβαιο ότι προλαβαίναμε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. Διότι προφανώς η έλλειψη ενημέρωσης υπήρχε και τότε…

Μάκης Σεντελίδης: Ο ίδιος θέλει να λέει ότι δεν έχει κανένα ρόλο στην ΠΑΕ και επιβλέπει απλά τις ακαδημίες. Ακόμη όμως και ο τελευταίος γνωρίζει ότι είχε ρόλο συμβουλάτορα του μεγαλομετόχου σε όλα τα ζητήματα. Ατύπως, ήταν ο Νο2 της διοίκησης και ως Νο2 βαρύνεται με το ανάλογο μερίδιο της ευθύνης. Και αυτός γνώριζε και αυτός σιώπησε. Κοντά σε αυτόν, προσθέστε και όλους εκείνους που ήταν στο πλευρό του Σπύρου Παπαθανασάκη για σχεδόν δύο χρόνια, μιλούσαν δημόσια εξ ονόματός του, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν… εξαφανιστεί.

Υ.Γ. Κοντά στον Παπαθανασάκη βρέθηκαν και αρκετοί εκτός της οικογένειας του Ηρακλή. Η αναφορά όμως γίνεται μόνο στους Ηρακλειδείς, διότι από αυτούς έχουμε όλοι απαιτήσεις.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]hotmail.com

Σχετικά Άρθρα

Back to Top