Δεν σε θέλει ΚΑΝΕΙΣ

Στην επόμενη ημέρα της ΠΑΕ Ηρακλής, επιβάλλεται να μην υπάρχει ο Σπύρος Παπαθανασάκης.

Από χθες (4/6) το βράδυ, ο Σπύρος Παπαθανασάκης άλλαξε και επίσημα ρότα. Ο άνθρωπος που πριν λίγα 24ωρα δήλωνε επίσημα ότι μέχρι αύριο (6/6) θα είχε αλλάξει χέρια η ΠΑΕ, ισχυρίζεται ότι θα ακολουθήσει το plan b. Κοινοποίησε την απόφασή του με απευθείας επικοινωνία με ιδιοκτήτες ΜΜΕ, αλλά και μέσω διαρροών από τους -μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού- συνεργάτες του.

Ποιο είναι αυτό το plan b; Πώληση του Βέλλιου και διάθεση των χρημάτων που θα εισρεύσουν στα ταμεία της ΠΑΕ για να μπουν σε μία σειρά τα πράγματα. Να γίνουν δηλαδή ρυθμίσεις σε ΙΚΑ και Εφορία, να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές, να κλείσει το προπονητικό κέντρο και αν περισσέψουν χρήματα, να δοθούν σε άλλες υποχρεώσεις (Καυτανζόγλειο, προμηθευτές κτλ). Και οδηγείται στο εναλλακτικό πλάνο, διότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κανείς από τους ενδιαφερόμενους που εμφανίστηκαν μέχρι στιγμής, δεν είναι αξιόπιστος.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να συμφωνήσουμε μαζί του. Μόνο που δεν τιμά τον ίδιο το γεγονός ότι έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο εβδομάδες για να αντιληφθεί ότι ο Μίλερ, διότι με αυτόν είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία, δεν είναι αξιόπιστος. Ένα γκουγκλάρισμα ήταν αρκετό για να αντιληφθεί ότι και η μάνα του Γερμανού πιθανότατα δεν γνωρίζει με τι ασχολείται ο γιος του. Εκτός αν και αυτό ήταν ένα φθηνό επικοινωνιακό τρικ για να κερδίσει περισσότερο χρόνο. Το μόνο όμως που κέρδισε, ήταν να πείσει και τον τελευταίο οπαδό του Ηρακλή ότι η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να έχει τον Παπαθανασάκη στο τιμόνι της ομάδας.

Ακόμη και αν όλα πάνε βάσει σχεδίου και στα ταμεία της ΠΑΕ εισρεύσει άμεσα ένα εκατομμύριο ή και περισσότερα από την πώληση Βέλλιου, τα οποία θα διοχετευθούν για τις ανάγκες της ομάδας (δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πλέον ούτε γι’ αυτό), είναι προφανές ότι τον Σεπτέμβριο θα βρεθούμε και πάλι στο σημείο που είμαστε σήμερα. Ο Παπαθανασάκης θα ψάχνει χρήματα δεξιά και αριστερά, η λέξη προσφυγή θα χρησιμοποιείται καθημερινά στα κυανόλευκα ρεπορτάζ και η ομάδα θα είναι έρμαιο στις διαθέσεις των πάντων.

Έστω και τώρα, ο μεγαλομέτοχος καλείται να δει την πραγματικότητα και να κλείσει τα αυτιά του σε εκείνους που παραμένουν στο πλευρό του, μόνο και μόνο γιατί βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση. Να κλείσει τα αυτιά του σε αυτούς που του λένε ότι μία μικρή μερίδα του κόσμου είναι εναντίον του και η πλειοψηφία τον στηρίζει. Προφανώς υπάρχουν και αυτοί, αλλά ποσοστιαία μοιάζουν με το κόμμα Ελλήνων κυνηγών. Να κλείσει τα αυτιά του σε εκείνους που επί ένα χρόνο του έλεγαν ότι όσοι ασκούσαν κριτική για λάθη και παραλείψεις, είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους, πέρα από την βελτίωση των συνθηκών στην ΠΑΕ. Αν αντιλαμβανόταν εγκαίρως ότι δίπλα του χρειάζονταν ανθρώπους που θα του έλεγαν την αλήθεια, όσο σκληρή και αν ήταν και όχι τύπους… “yes sir”, ίσως σήμερα τα πράγματα να ήταν καλύτερα για την ομάδα.

Αν ο μεγαλομέτοχος θέλει μετά από 1-2 χρόνια να τον θυμούνται για το γεγονός ότι ήταν ο άνθρωπος που στήριξε την ομάδα στα πολύ δύσκολα (αυτό δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανείς), οφείλει να βρει την λύση, στην οποία όμως δεν θα περιλαμβάνεται ο ίδιος. Αν δεν τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του, τότε μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο που έχει στο μυαλό του, με τις συνέπειες όμως για την ομάδα να είναι οδυνηρές.

Υ.Γ. Το να χρησιμοποιείται η απόφαση του Νίκου Παπαδόπουλου να παραμείνει στην ομάδα και χωρίς αδειοδότηση, ως επιχείρημα στήριξης στις προσπάθειες του μεγαλομετόχου, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό. Ο Νίκος Παπαδόπουλος παραμένει προπονητής για δύο λόγους. Πρώτον, διότι αντιλαμβάνεται ότι αν αποχωρήσει θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και οι προσφυγές θα σκάνε η μία μετά την άλλη και δεύτερον διότι ελπίζει ότι άμεσα θα βρεθεί μία λύση στα διοικητικά. Και αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός που μπορεί να κρατήσει όρθιο ό,τι έχει απομείνει από την προσπάθεια των δύο τελευταίων ετών. Δεν μπορεί όμως να το κάνει εσαεί…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top