Έλα εδώ και θα γουστάρεις…

Ο Δημήτρης Βλάχος εξηγεί τους λόγους που η ΠΑΕ Ηρακλής αποτελεί την καλύτερη επιλογή επένδυσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Χρέη, προσφυγές, κομμένο ρεύμα και τηλέφωνο, εξαφανισμένος μεγαλομέτοχος. Αυτή είναι η εικόνα που βγάζει προς τα έξω η ΠΑΕ Ηρακλής. Μία εικόνα σαφώς αποτρεπτική για έναν σοβαρό επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει όμως και ένας… άλλος Ηρακλής. Ένας Ηρακλής που -για να χρησιμοποιήσουμε ένα κλασικό χαρακτηρισμό- εξακολουθεί να αποτελεί “μαγαζί γωνία”, για μία σειρά από λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

  1. Είναι η μοναδική μεγάλη ομάδα της Ελλάδας με πολύ κόσμο πίσω της, που ψάχνει διοικητική σταθερότητα. Η χθεσινοβραδινή πορεία στο κέντρο της πόλης, ήταν το πιο πρόσφατο δείγμα για την δυναμική αυτής της ομάδας. Σε μία εποχή που οι συγκεντρώσεις για τα αντιλαϊκά μέτρα και αυτής της κυβέρνησης πραγματοποιούνται παρουσία λίγων εκατοντάδων συνανθρώπων μας, ο Ηρακλής έβγαλε για… χάρη του Καναδού, κάποιες χιλιάδες κόσμου στους δρόμους.
  2. Τα (πολλά) χρέη που δημιούργησε ο Παπαθανασάκης, είναι διαχειρίσιμα από έναν κανονικό επιχειρηματία. Τα τρία εκατομμύρια ευρώ (τόσα είναι περίπου τα συνολικά χρέη) που μπορούν να διακανονιστούν σε βάθος αρκετών μηνών (ή ετών αν προχωρήσει η φημολογούμενη ρύθμιση επανένταξης στις 100 δόσεις για όσους την έχασαν), είναι σχετικά λίγα για μία εταιρία που θα ξεκινήσει τη νέα χρήση με εγγυημένα έσοδα περίπου στα 2.500.000 ευρώ (τηλεοπτικό συμβόλαιο και σύμβαση με ΟΠΑΠ). Είναι προφανές ότι χρειάζονται αρκετά χρήματα με το… καλημέρα για οποιονδήποτε αναλάβει την ΠΑΕ, ωστόσο για έναν σοβαρό επενδυτή το ποσό του 500.000 ευρώ για να μπουν όλα σε μία σειρά, φαντάζει μικρό. Και αν αναλογιστούμε ότι το μπάτζετ της επόμενης περιόδου θα είναι αναγκαστικά μικρό, λόγω των περιορισμών, δεν αποκλείεται του χρόνου τέτοια ημέρα η ΠΑΕ να είναι καθαρή από χρέη.
  3. Ο σύλλογος έχει τεράστιες προοπτικές για να φέρει και έσοδα, έστω και μακροπρόθεσμα, στον υποψήφιο επενδυτή. Η αξιοποίηση Μίκρας και Χορτατζήδων, μοιάζει σήμερα με όνειρο θερινής νυχτός. Εφόσον όμως ο Ηρακλής αποκτήσει έναν πραγματικό ηγέτη στα διοικητικά, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αξιοποίησης των δύο εκτάσεων, σε μία εποχή που στην Ελλάδα όλα πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας. Για να διεκδικήσεις όμως κάτι, θα πρέπει εσύ πρώτα να είσαι ισχυρός. Δείτε το παράδειγμα της ΑΕΚ και θα καταλάβετε.

Και επειδή θα βρεθούν ορισμένοι να πουν ότι στον Ηρακλή όσοι ασχολήθηκαν στο τέλος κυνηγήθηκαν, έχουμε να τους πούμε ότι στο ξεκίνημα της ενασχόλησής τους κανείς δεν κυνηγήθηκε, με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις που… βρωμούσαν από χιλιόμετρα. Ίσα-ίσα που στηρίχθηκαν από όλους μας. Όταν όμως εγκαταλείπουν την ομάδα αφήνοντας πίσω τους καμμένη γη, είναι λογικό να κυνηγηθούν. Υπήρχε έστω και ένας τα τελευταία χρόνια που άφησε την ομάδα σε καλύτερη κατάσταση από εκείνη που την παρέλαβε και κυνηγήθηκε; Μην σκοτίζεστε άδικα. Ούτε ένας…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top