«Είχα παραιτηθεί μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αλλά…»

Σε νέες του δηλώσεις ο Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε πως είχε παραιτηθεί μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Στο “Αθλητικό Μετρόπολις 95,5” φιλοξενήθηκε ο προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε πως για λόγους οργάνωσης είχε δηλώσει την παραίτησή του μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά:

Για το πρόσημο της φετινής σεζόν: «Είναι θετικό το πρόσημο κατά την άποψή μου. Ήταν η πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια στη Super League, δώσαμε την ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά και πήγαν δύο παίκτες μας στην Εθνική. Το αρνητικό ήταν η θέση που πήραμε στη βαθμολογία. Πίστευα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη θέση, αλλά στα τελευταία παιχνίδια δεν ανταποκριθήκαμε καλά. Ειδικά μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Καυταντζόγλειο, που θα έπρεπε να κερδίσουμε. Υπάρχει, πάντως, μια μεγάλη βάση ποδοσφαιριστών για τη νέα χρονιά, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Τους θέλουν πολλές ομάδες αυτούς τους ποδοσφαιριστές και το γνωρίζω αυτό».

Για το αν η νίκη στην Τούμπα έφερε πίεση στην ομάδα: «Είναι σημαντικός λόγος αυτός. Παίζει ρόλο. Όμως πίστευα και το πιστεύω ακράδαντα, ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να αντέξουν την πίεση. Ήμασταν άτυχοι σε κάποια παιχνίδια και σε άλλα δεν ήμασταν καλοί. Έχω και εγώ μερίδιο ευθύνης, αλλά η ουσία είναι ότι δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο που βάλαμε στη μέση της σεζόν».

Για το αν ήταν ρεαλιστικός ο στόχος των πλέι οφ: «Δεν ήταν ρεαλιστικός στόχος. Λείπαμε πολλά χρόνια από τη Super League. Είχαμε ποδοσφαιριστές από τη Football League κατά βάση. Δεν είναι δυνατόν να βρεθείς τόσο ψηλά».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος ανησυχεί: «Πάντα παίζει ρόλο και το οικονομικό. Δεν μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω στόχους τη φετινή σεζόν. Αυτή είναι η άποψή μου. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα με ιστορία και δυναμική. Ο κόσμος θέλει να τη βλέπει ψηλά. Όλος ο κόσμος στάθηκε κοντά στην ομάδα και δέχτηκε ότι είναι χρονιά σταθεροποίησης. Δικαίως ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο κόσμος. Το μόνο που θέλουμε όλοι είναι να δούμε τι θα γίνει από εδώ και το εξής. Έχουμε μια βάση ποδοσφαιριστών και μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα τη νέα σεζόν. Πρέπει να το διαφημίσουμε αυτό».

Για το υπάρχον ρόστερ του Ηρακλή: «Υπάρχουν παίκτες που είναι πολύ καλοί και έχουν μεταπωλητική αξία. Αυτό πρέπει να το διαφημίζουμε. Έπαιξαν και παιδιά από τη δεύτερη ομάδα. Βεβαίως και θα ενισχυθούμε όσο γίνεται χωρίς αδειοδότηση. Πρέπει να λυθούν όλα τα προβλήματα για να ακούσουν οι παίκτες ότι κάτι καλό γίνεται, ώστε να μην έχουμε δυσάρεστα με προσφυγές. Όσο καθυστερεί να γίνει κάτι, ο καθένας μπορεί να διαλέξει τον δρόμο του».

Για τις μεταγραφές που δεν βγήκαν: «Την ευθύνη την έχω εγώ. Για να πετύχει μια μεταγραφή εξαρτάται από πολλά πράγματα. Στήριξα πολλά στον Λάζαρ για να βοηθήσει τα νέα παιδιά, επειδή είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής, ενώ παίζει σε μια νευραλγική θέση. Είχαμε την ατυχία να είναι πολύ καιρό τραυματίας. Τα παιδιά που ήρθαν και πρόσφεραν είναι καλοί ποδοσφαιριστές, απλά πολλές φορές εξαρτάται και από τους ίδιους. Αυτά τα παιδιά λύσανε τα συμβόλαιά τους και δεν ζήτησαν κάτι παραπάνω από τα δεδουλευμένα τους. Την ευθύνη την έχω εγώ. Έγινε λάθος. Και στη Football League δεν πέτυχαν όλες οι μεταγραφές, απλά είχαμε κάνει πολλές και οι περισσότερες απέδωσαν. Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό».

Για το υλικό που θα υπάρχει τη νέα σεζόν: «Αυτό που πιστεύω είναι ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα είναι καλύτεροι του χρόνου γιατί θα έχουν περισσότερες εμπειρίες. Θέλει μεγάλη προσοχή στις κινήσεις που θα κάνουμε, όσον αφορά τον έναν που μπορούμε να πάρουμε άνω των 24. Πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει και με τον Βέλλιο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν, είναι κάτω των 23 που έχουν παίξει στη Super League, έχουν εμπειρίες και μπορούν να βοηθήσουν».

Για το κενό που θα αφήσει ο Βέλλιος αν φύγει το καλοκαίρι: «Δύσκολα θα αναπληρωθεί, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε για να καλύψουμε αυτό το κενό. Το πρώτο πρόβλημα είναι να λυθεί το οικονομικό, για να έχουμε διοικητική ηρεμία. Όλα τα άλλα μπορούν να γίνουν. Το κάναμε και φέτος, παρότι είχαμε νέα παιδιά και δεν πέτυχαν οι μεταγραφές. Με σοβαρό σχεδιασμό και καλή οργάνωση μπορούμε να πετύχουμε, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό που έχουμε φτιάξει τα τελευταία δύο χρόνια».

Για τις σκέψεις του Σπύρου Παπαθανασάκη: «Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε κλείσει το προπονητικό κέντρο και να έχουμε καθορίσει τους στόχους της ομάδας χωρίς αδειοδότηση. Αυτό που μου είπε ο πρόεδρος είναι ότι ψάχνει την καλύτερη λύση για την ομάδα. Εύχομαι να γίνει το συντομότερο αυτό. Ο κόσμος δικαίως έχει τις ανησυχίες του, γιατί έχει αγάπη για την ομάδα. Δεν είναι ωραίο να βγαίνουν όλοι και να μιλάνε άσχημα για την ομάδα γενικά. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να μένουν μέσα μας και να μην βγάζουμε τον προσωπικό μας εγωισμό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχει αντιληφθεί το πρόβλημα ο κ. Παπαθανασάκης και ψάχνει το καλύτερο για την επόμενη μέρα».

Για το γεγονός ότι μέσα στη χρονιά είχε και άλλους ρόλους εκτός από αυτόν του προπονητή: «Ναι αυτό είναι αλήθεια. Μερικές φορές μπορεί να παρεξηγηθεί ο προπονητής, όταν παίρνει και άλλους ρόλους. Πρέπει να οργανωθεί η ομάδα σε όλους τους τομείς, για να μην έχουμε τα ίδια θέματα. Βασικός είναι ο οικονομικός τομέας».

Για το τι χρειάζεται ο Ηρακλής: «Σαν ποδοσφαιριστής έπαιξα αρκετά χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είμαι 9 χρόνια προπονητής και γνωρίζω πως πρέπει να οργανωθεί μια ομάδα. Ο Ηρακλής χρειάζεται τεχνοκράτες που να μπορούν να οργανώσουν την ομάδα. Είναι σημαντικό να καθορίσουμε τους ρόλους για να κρίνεται καθένας για το έργο του. Εγώ κρίνομαι σαν προπονητής, αλλά και για τις δηλώσεις που έχω κάνει. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί την επόμενη σεζόν. Να υπάρχουν ρόλοι και τα βασικά καθήκοντα του καθενός να κρίνονται από τον πρόεδρο. Να κρίνεται ο καθένας με βάση τη δουλειά που κάνει».

Για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής: «Έχω άποψη για τα τμήματα υποδομής όσον αφορά την Κ15, Κ17 και Κ20. Γνωρίζω όλους τους ποδοσφαιριστές. Έχω τρέλα με τη δουλειά μου και εδώ και αρκετά χρόνια κάνω σκάουτινγκ. Έχουν έρθει αρκετοί ποδοσφαιριστές. Άλλους τους πήρε ο ΠΑΟΚ και άλλους ο Ολυμπιακός. Αυτούς που μπορούσε να πάρει ο Ηρακλής τους πήρε. Μπορούν να ανταποκριθούν στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν θα βασιστούμε σε αυτούς, αλλά μπορούμε να τους ανεβάσουμε. Έχει γίνει καλή δουλειά από τον Σάββα Κωφίδη και υπάρχουν 2-3 παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν και μαζί με αυτούς που θα έρθουν, η ομάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί τη νέα σεζόν».

Για τις δύο ανανεώσεις συμβολαίων που μπορεί να κάνει ο Ηρακλής ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην ανανεώσουμε δύο ποδοσφαιριστές. Το σίγουρο είναι ότι θέλω να ανανεώσει ο Τέλης Καρασαλίδης. Θέλω να γίνει γρήγορα με αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Θα δούμε ποιος θα είναι ο δεύτερος. Θα βάλουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και θα δούμε ποιο είναι το συμφέρον του Ηρακλή σχετικά με τον ποδοσφαιριστή που θα ανανεώσει».

Για το αν θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος: «Από την πλευρά μου πρέπει να πω ότι είμαι επαγγελματίας και έχω φιλοδοξίες. Πρέπει να δω την προοπτική που υπάρχει στην ομάδα και την επόμενη μέρα. Είναι δύσκολο να μιλάει για τα διοικητικά ένας προπονητής. Μπορεί να έρθει ένας άλλος μεγαλομέτοχος και να μην με θέλει για προπονητή. Θα πρέπει να συζητήσω με οποιονδήποτε είναι στην ομάδα για την επόμενη μέρα, είτε αυτός είναι ο Παπαθανασάκης είτε είναι κάποιος άλλος. Θέλω να μείνω στην ομάδα για να συνεχίσω να συνεργάζομαι με αυτούς τους ποδοσφαιριστές, στους οποίους έχω ασκήσει σκληρή κριτική και το έχω μετανιώσει. Πολλές φορές δεν μπορείς να ελέγξεις τα νεύρα σου. Θέλω να μείνω στον Ηρακλή, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Το πιο σημαντικό για την ομάδα είναι να μην χάσει ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο για τη νέα σεζόν».

Για το αν του έχει γίνει πρόταση από άλλη ομάδα: «Υπήρξε πρόταση την οποία απέρριψα και δεν το έχω μετανιώσει γιατί είμαι στον Ηρακλή και μου αρέσει που είμαι στον Ηρακλή».

Για το αν είχε καταθέσει την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Είχα δηλώσει την παραίτησή μου μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και δεν έγινε δεκτή. Την είχα δηλώσει στη διοίκηση μέσα στα Χριστούγεννα. Είχα παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους, αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Ο βασικός λόγος ήταν η οργάνωση της ομάδας».

Για τη στάση που θα κρατήσουν οι ποδοσφαιριστές: «Αυτούς τους ποδοσφαιριστές, που πολλοί λένε ότι έχω πάρει ρίσκο μαζί τους, υπάρχουν πολλές ομάδες που τους θέλουν. Δεν θέλω να φανταστώ ότι θα χαθούν αυτοί οι παίκτες. Έχουν δείξει μια πολύ σωστή στάση απέναντι στον Ηρακλή. Σέβονται ότι αναδείχθηκαν μέσα από τον σύλλογο. Σέβονται ότι ο κόσμος του αγάπησε. Πρέπει να γίνει κάτι γρήγορα, για να μην χαθεί ο χρόνος».

Τέλος, ο προπονητής του Ηρακλή τόνισε: «Δεν θα έχω ξεκούραση. Ας ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές για να τους έχω όλους στη Μίκρα στην πρώτη της σεζόν».

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top