Οι κολυμβητές του ΗΡΑΚΛΗ στους Πανευρωπαϊκούς!

Στους Πανευρωπαϊκούς τα “δελφίνια” του ΗΡΑΚΛΗ!

Άλλα αθλήματα

Το κολυμβητικό τμήμα του Ηρακλή μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς να τροφοδοτεί τις εθνικές ομάδες κολύμβησης κυρίως την τελευταία δεκαετία. Σε ένα περσινό άρθρο θυμηθήκαμε ποιοι μας εκπροσώπησαν παλιότερα σε διάφορους αγώνες σε διεθνές επίπεδο.

Στο άρθρο αυτό με αφορμή την πρόκριση της κολυμβήτριας μας Φιλιώ Ραυτοπούλου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων στο Hodmezovasarhely της Ουγγαρίας θα θυμηθούμε ποιοι κολυμβητές του συλλόγου μας έδωσαν το μεγάλο ραντεβού και συμμετείχαν σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων-Νεανίδων κατά το παρελθόν.

Το 2000 η Ειρήνη Σηφάκη συμμετείχε στους Πανευρωπαϊκούς της Δουνκέρκης και ήταν η 1η κολυμβήτρια του συλλόγου μας που κατάφερνε κάτι τέτοιο. Η πεταλουδίστρια Ειρήνη επανέλαβε την ίδια επιτυχία 1 χρόνο αργότερα και ήταν παρούσα στην ίδια διοργάνωση το 2001 στην Βαλέτα της Μάλτας.

Το 2008 και ενώ χρειάστηκαν 8 χρόνια υπομονής για να εμφανιστεί κολυμβητής μας σε Πανευρωπαϊκούς πραγματοποιήθηκε κάτι απίθανο. Τρεις!!! κολυμβητές μας πήραν την πρόκριση και συμμετείχαν στους Πανευρωπαϊκούς στο Βελιγράδι. Οι Ανέστης Αραμπατζής, Χαράλαμπος Γεωργίου και Δημήτρης Χαλκιάς αποτέλεσαν μία πολύ δυνατή 3άδα στην πεταλούδα με την συμμετοχή τους. Ο Αραμπατζής έγινε ο 1ος κολυμβητής του Ηρακλή που κολύμπησε σε τελικό. Στα 100 και 200 πεταλούδα κατέκτησε την 6η και 8η θέση αντίστοιχα ενώ συμμετείχε και στον ημιτελικό στα 50 πεταλούδα. Στους αγώνες είχαμε και άλλη μια συμμετοχή σε ημιτελικό καθώς ο Γεωργίου κατετάγη 14ος στα 200 πεταλούδα.

Το 2009 ο Χαράλαμπος Γεωργίου βρέθηκε για τους ίδιους αγώνες στην πόλη της Πράγας προσδοκώντας σε κάτι καλύτερο. Η σκληρή δουλειά και η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς φέρανε την συμμετοχή του στον τελικό των 100 στην πεταλούδα. Ο Χαράλαμπος κατέκτησε την 7η θέση ενώ στα 200 πεταλούδα ήταν 16ος.

Το 2009 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χρονιά του Ηρακλή καθώς έρχεται η μεγαλύτερη διάκριση από αθλητές της ομάδας μας. Αυτή την φορά από κολυμβητές της Ανοιχτής θάλασσας. Δύο κολυμβητές της ομάδας μας ο Παντελαντωνάκης Γιάννης και ο Χρόνης Θανάσης μαζί με την Κέλη Αραούζου του Ολυμπιακού λαμβάνουν μέρος σε ένα επεισοδιακό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Porec της Κροατίας και στα 2.500μ ομαδικής κολύμβησης κατακτούν το χρυσό μετάλλιο. Μετά από ένσταση της Ιταλικής ομάδας για αντικανονική ενδυμασία το μετάλλιο αφαιρείται από την Ελληνική ομάδα καθώς ακυρώνεται. Η Ελληνική ομοσπονδία δεν το άφησε όμως να περάσει έτσι και λίγους μήνες αργότερα μετά από ένσταση που είχε κατατεθεί από την πλευρά της η αδικία αποκαθίσταται και το μετάλλιο επιστρέφει στους αθλητές μας.

Επόμενη στάση το 2011 πάλι σε αγώνες Ανοιχτής θάλασσας. Ο κολυμβητής μας Τάσος Σαχπαζίδης κάνοντας μία εκπληκτική κούρσα στους Πανελλήνιους της Νικήτης όπου κατέκτησε την 1η θέση στα 5000μ πήρε την πρόκριση για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της Νάβια (Ισπανία). Ο αγώνας έγινε σε ποτάμι και ο Τάσος κολυμπώντας σε θερμοκρασία 19 βαθμών αγωνίστηκε στα 5000μ και κατέκτησε την 20η θέση.

Το 2013 ήταν σειρά της Ειρήνης Κύζας να συμμετέχει σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Κύπρια κολυμβήτρια στην 1η της χρονιά με τα χρώματα του Ηρακλή κατάφερε να προκριθεί και να είναι η εκπρόσωπος της Κύπρου στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Πόζναν της Πολωνίας.

Και φτάνουμε στο σήμερα με την Φιλιώ Ραυτοπούλου να γίνεται η 9η της παρέας που θα λάβει μέρος σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση ευελπιστώντας για ότι καλύτερο στους αγώνες της Ουγγαρία.

Ευχή όλων μας ο αριθμός των κολυμβητών να αυξάνεται με τα χρόνια…Γιατί όχι και φέτος!!!

Πηγή: iraklis-swimm.gr

Back to Top