Έχασες την (πρώτη) ευκαιρία, πρόεδρε

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει το… επικοινωνιακό -και όχι μόνο- φάουλ του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Σπύρου Παπαθανασάκη.

Δεν γνωρίζω αν ήταν καθαρά δική του απόφαση ή ακολούθησε την συμβουλή κάποιου συνεργάτη του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Σπύρος Παπαθανασάκης αποφεύγοντας να παρουσιαστεί αύριο στο Κατσάνειο, έχασε -ως άλλος… Μιτόσεβιτς- μία μοναδική ευκαιρία για να διεκδικήσει και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την στιγμή που δεν έχει κάτι χειροπιαστό για την επόμενη ημέρα, δεν υπήρχε λόγος να παραβρεθεί σε μία τέτοια συνάντηση. Και εδώ είναι που κάνει το μεγάλο λάθος.

Η συζήτηση δεν θα αφορούσε μόνο το “αύριο” της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά και το “χθες”. Και για το “χθες”, ο Παπαθανασάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο, που ένα χρόνο νωρίτερα τον πετούσε στον ουρανό της Νέας Σμύρνης, φωνάζοντας… “Είναι τρελός ο Καναδός”. Κάτι που δεν έκανε με κανέναν άλλο πρόεδρο, τουλάχιστον στα τελευταία 25-30 χρόνια.

Σε αυτόν τον κόσμο, πρόεδρε, οφείλεις να εξηγήσεις γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν πήρε αδειοδότηση. Διότι ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό το… κωλόχαρτο έχει πληγώσει κόσμο και ήταν η αφορμή για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Ελλάδος με χιλιάδες κυανόλευκους οπαδούς. Και όταν λες ότι θα μπορούσες να το πάρεις σε πέντε λεπτά, υπονοώντας προφανώς συμμαχίες κάτω από το τραπέζι, προκαλείς ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό. Το κωλόχαρτο θα το έπαιρνες σε πέντε λεπτά, αν από το περασμένο καλοκαίρι η ΠΑΕ λειτουργούσε ως μία κανονική εταιρία και όχι ως μία ατομική επιχείρηση της σειράς. Κάποιοι σου τα έλεγαν από τότε και αντί να ακούσεις (και) εκείνες τις φωνές, προτιμούσες αυτές που σου έλεγαν ότι όλα πάνε καλά.

Να ξέρεις, αν και είμαι βέβαιος ότι καθημερινά το διαπιστώνεις, αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα σε εγκαταλείψουν. Διότι αυτοί στα εύκολα είναι Ηρακλής και στα δύσκολα… στην ζεστασιά του σπιτιού τους. Σε αντίθεση με αυτούς που σε κάλεσαν στο Κατσάνειο, που θα είναι δίπλα στον Ηρακλή, είτε παίζει με τον Ολυμπιακό, είτε με την Αναγέννηση Σερρών.

Και αν υπάρχει κάποιος που σου λέει ότι αυτοί που σε κάλεσαν στο Κατσάνειο, θέλουν στην ουσία να διοικήσουν την ομάδα, διώξτον από κοντά σου. Σε δηλητηριάζει καθημερινά με ανοησίες. Ο κόσμος δεν θέλει και δεν μπορεί να διοικήσει. Θέλει όμως να γνωρίζει το τι συμβαίνει στη δεύτερη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής του, μετά την οικογένειά του.

Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη Τετάρτη θα βρεθείς στο Κατσάνειο, face to face με τον απλό οπαδό της ομάδας. Να του εξηγήσεις τι συνέβη και μακάρι να έχεις να του πεις κάτι ξεκάθαρο για την επόμενη ημέρα. Και να είσαι βέβαιος ότι αυτοί που θα είναι στο Κατσάνειο θα είναι κοντά και σε όλη την δύσκολη, όπως αναμένεται σεζόν. Όχι κοντά σε εσένα, αλλά κοντά στον Ηρακλή. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε. Ελπίζω να μην χάσεις και την δεύτερη. Διότι τότε δεν θα υπάρχει κανένας αντίλογος σε αυτούς που λένε ότι κρύβεσαι.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top