Περιορισμός στις μεταγραφές και καθεστώς επιτήρησης

Οι επιπτώσεις από τη μη αδειοδότηση του Ηρακλή και τα κριτήρια ελέγχου που θα εφαρμόσει η ΕΠΟ μέχρι την λήξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Τις επιπτώσεις που προκαλούνται σε περίπτωση που μια ΠΑΕ δεν καταφέρει να αδειοδοτηθεί τις έχουμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά με αφορμή της σημερινές εξελίξεις στον Ηρακλή καλό είναι να τις ξαναθυμηθούμε.

Για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες (που στην προκειμένη περίπτωση για την Σούπερλίγκα είναι μόνο ο Ηρακλής) λοιπόν ισχύουν τα παρακάτω:

-Απεριόριστες μεταγραφές και ανανεώσεις για ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι από 1/1/1993 και μετά.

-Μεταγραφή ενός παίκτη άνω των 24 (Ελληνα ή ξένο) το καλοκαίρι και μεταγραφή ενός παίκτη τον χειμώνα που όμως εδώ, πρέπει να είναι μόνο Ελληνας ή να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας.

-Δύο ανανεώσεις (Ελλήνες ή ξένοι, για παίκτες άνω των 24) πριν από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Από πλευράς ΕΠΟ, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε τον προηγούμενο Ιανουάριο, οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται μπαίνουν σε καθεστώς επιτήρησης. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Βασικό κριτήριο ελέγχου αυτών που θα έρθουν να κάνουν τον έλεγχο είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς άλλες ομάδες, προς ποδοσφαιριστές, προπονητές και λοιπούς εργαζόμενους και προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φορολογικές αρχές, ΙΚΑ και Εφορία δηλαδή. Οφειλές που δεν έχουν πληρωθεί ή που δεν έχουν διακανονιστεί ή που έχουν διακανονιστεί και δεν τηρήθηκε ο διακανονισμός.

Εχει οριστεί ότι περίοδοι ελέγχου είναι: Ιούνιος 2016 (αν έχεις πρόβλημα, σου γίνεται απλή προειδοποίηση), Σεπτέμβριος 2016 (χρηματικό πρόστιμο), Δεκέμβριος 2016 (χρηματικό πρόστιμο), Μάρτιος 2017 (απαγόρευση μεταγραφών για το καλοκαίρι του 2017). Τα παραπάνω της Ε.Π.Ο. ισχύουν, όπως αναφέρεται, μόνο για τη σεζόν 2016-2017.

Σχετικά Άρθρα

Βέλλιος: “Ο Ηρακλής πρέπει να επιστρέψει για πάντα στη μεγάλη κατηγορία!”

Ποδόσφαιρο

Το “μπαράζ της ντροπής” – Πώς ο αθηναϊκός Τύπος ξεφτίλιζε τη διαπλοκή…

Ποδόσφαιρο

Δείτε Καυτανζόγλειο ΚΑΙ με Καλαμάτα και… βουλώστε το!

Ποδόσφαιρο

Σπουδαίο μήνυμα ανθρώπινης ευαισθησίας από τον Μάκη Γιαννίκογλου (pic)

Ποδόσφαιρο

Καράογλου από το βήμα της Βουλής: “Ο Ηρακλής είναι, πλέον, υγιής και βιώσιμος!” (vid)

Ποδόσφαιρο

Back to Top