Για τη νέα σεζόν, οι στόχοι είναι ξεκάθαροι

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε της τρέχουσας περιόδου και τοποθετεί τον πήχη των απαιτήσεων ενόψει της επόμενης.

Ρίχνεις μία κλεφτή ματιά στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε της περιόδου και λες ότι η κατάληψη της έκτης, που ίσως ισοδυναμεί με είσοδο στα πλέι οφς, είναι ένας εφικτός στόχος. Φέρνεις όμως στο μυαλό σου την εικόνα του Ηρακλή στα… 2,5 τελευταία παιχνίδια (φωτεινή εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Βέροια) και οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος στόχος φαντάζει ως όνειρο απατηλό. Το τι θα συμβεί φέτος, θα το γνωρίζουμε μέσα στο επόμενο 20ήμερο. Το πιο σημαντικό όμως είναι το τι πρέπει να περιμένουμε την επόμενη περίοδο.

Επειδή οι στόχοι οριοθετούνται το καλοκαίρι, οι αγωνιστικοί στόχοι που είχαν τεθεί τότε, εν πολλοίς κατακτήθηκαν. Η ομάδα είχε μία άνετη σεζόν (σε αυτό έπαιξε ρόλο η εικόνα του Πανθρακικού και της Καλλονής), ποδοσφαιριστές απέκτησαν παραστάσεις από την Σούπερ Λίγκα και υπήρξαν ορισμένα πολύ θετικά αποτελέσματα σε παιχνίδια με ιδιαιτερότητες. Χάθηκε όμως η χρυσή ευκαιρία να “κερδηθεί” μία χρονιά. Ακόμη και αυτός ο Ηρακλής, με τις χτυπητές αδυναμίες, θα μπορούσε σήμερα να ήταν στην θέση του Πανιωνίου, αν δεν είχε τόσες πολλές απώλειες βαθμών στην έδρα του (Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Πανθρακικός, Ξάνθη, Πλατανιάς, Βέροια). Τέσσερις επιπλέον βαθμούς να είχε στα συγκεκριμένα παιχνίδια, σήμερα θα συζητούσαμε για τέσσερις… τελικούς με έπαθλο την είσοδο στα πλέι οφς.

Με το “αν” όμως, μόνο ο… Χριστόφορος Παπακαλιάτης πέτυχε, οπότε αξία έχει να δούμε την επόμενη ημέρα. Για την ακρίβεια, την επόμενη σεζόν, στην οποία όπως πολύ εύστοχα αναφέρει ο… πίνακας του ΓκοτζΗΡΑ, δύο θα πρέπει να είναι οι στόχοι του Ηρακλή: Πλέι οφς και κύπελλο. Οι στόχοι δηλαδή που παραδοσιακά θα πρέπει να έχει μία ομάδα με την δυναμική των κυανόλευκων.

Σε πρώτη φάση, απαιτείται ένα ξεσκαρτάρισμα με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό. Το δείγμα γραφής είναι μεγάλο και ήδη θα πρέπει να έχουν καταλήξει (πρόεδρος και προπονητής) στους παίκτες που θα συνεχίσουν την επόμενη περίοδο και οι οποίοι μπορούν να αντέξουν την πίεση μίας ομάδας με υψηλούς στόχους. Λίγο-πολύ ο καθένας μας έχει σχηματίσει άποψη για τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που αποφασίζουν.

Παράλληλα, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, όσο είναι νωρίς, το μοντέλο λειτουργίας στο εσωτερικό της ομάδας, για να μην επανεμφανιστούν τα φετινά προβλήματα που προκάλεσαν ρήγμα στις σχέσεις Παπαθανασάκη-Παπαδόπουλου. Ποιος δηλαδή θα είναι ο ρόλος του ενός και ποιος του άλλου, σε ζητήματα μεγάλης σημασίας, όπως είναι για παράδειγμα οι μεταγραφές. Όσο είναι νωρίς, να καθίσουν να συζητήσουν και βάσει των όσων αποφασιστούν, να πορευτεί η ομάδα, με τον καθένα να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Όσο αφορά την λειτουργία της ΠΑΕ, έχουμε αφιερώσει πολλά άρθρα στο παρελθόν και δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια.

Υ.Γ. Δεν έχω γράψει κάτι μέχρι στιγμής για το ζήτημα της αδειοδότησης. Και αυτό διότι δεν μου περνάει καν από το μυαλό ως ιδέα, ότι αυτός ο Ηρακλής, με ένα τόσο χαμηλό μπάτζετ, δεν θα καταφέρει να περάσει επιτυχώς το συγκεκριμένο εμπόδιο και να ξεκινήσει χωρίς περιορισμούς την υλοποίηση του σχεδιασμού της επόμενης περιόδου.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top