Όπως έχει συνηθίσει κανείς…

Στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου παραμένει εξαιρετικά δύσκολο για κάποιους να φανταστούν ότι υπάρχουν και εκείνοι που επιλέγουν να πορευθούν μόνοι τους, ίσως επειδή οι ίδιοι δεν το επιχείρησαν ποτέ.

Δήμος Μωυσιάδης

Ξημέρωσε Κυριακή και υπό φυσιολογικές συνθήκες οι φίλοι του Ηρακλή θα έπρεπε να ετοιμάζονται να ανηφορίσουν στο Καυτανζόγλειο, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό.

Επειδή ωστόσο οι έννοιες “φυσιολογικές συνθήκες” και “ελληνικό ποδόσφαιρο” σπάνια συμβαδίζουν, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί κάποια άλλη ημέρα.

Το γιατί και πως οδηγηθήκαμε στην αναβολή του αγώνα είναι γνωστό και δεν θα μας απασχολήσει σε αυτό το κείμενο. Εκείνο  το οποίο δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο είναι η προσπάθεια κάποιων να ερμηνεύσουν τη στάση του Ηρακλή στο θέμα της αναβολής του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ως στήριξη προς τους “ερυθρόλευκους”.

Μέχρι ένα σημείο η στάση τους είναι δικαιολογημένη, καθώς κρίνοντας απο τις δικές τους ομάδες, δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι δυνατό μια διοίκηση να μην αναζητά συμμαχίες ώστε να σταθεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βάσει της δικής τους λογικής, όποιος δεν ανήκει σε μια λυκοσυμμαχία  τότε  είναι στο άρμα του αντιπάλου. Έτσι έμαθαν, έτσι λειτουργούν και έτσι πορεύονται. Είναι όπως έχει συνηθίσει κανείς…

Είναι φυσιολογικό λοιπόν, όποτε ακούν κάποια φωνή η οποία δεν ταυτίζεται με τις δικές τους απόψεις, να θεωρούν ότι αυτή δεν είναι ανεξάρτητη. Ίσως και να τους βολεύει αυτή η σκέψη, ώστε να δικαιολογήσουν την στάση της δικής τους ομάδας.

Βέβαια αυτό το οποίο δεν αναφέρουν, γιατί πολύ απλά δεν τους συμφέρει, είναι το 15-1 με το οποίο- οι ίδιο μαζί με τους όψιμους αντιπάλους τους- προσπάθησαν να εξαφανίσουν τον Ηρακλή απο τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Τότε ο Ηρακλής δεν επέλεξε κάποιο στρατόπεδο, δεν αναζήτησε προστάσια απο κάποιον ισχυρό και αυτό δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ,  γιατί πολύ απλά κάνει τις δικές τους ομάδες να φαίνονται μικρές μπροστά στο μεγαλείο του Ημίθεου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top