“Το ποδόσφαιρο απαιτεί πειστικό σχέδιο και όχι αυθαίρετες αποφάσεις”

Η εξαιρετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣγια την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό και την απόφαση του Σταύρου Κοντονή

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Μετά την οριστικοποίηση της αναβολής του αγώνα μεταξύ ΗΡΑΚΛΗΣ και Ολυμπιακού με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, η “κυανόλευκη” ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποία εξέφρασε τόσο την δυσφορία της για την απόφαση της αναβολής, όσο και τα επιχειρήματά της για το τι θα πρέπει να γίνει στο μέλλον με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η πολύ εύστοχη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ έχει ως εξής:

“Ως άμεσο αποτέλεσμα του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, ο ΗΡΑΚΛΗΣ ενημερώθηκε ότι ο αγώνας του πρωταθλήματος που θα γινόταν την Κυριακή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχει αναβληθεί, με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι εξαιρετικά απογοητευμένος. Τόσο οι οπαδοί μας, όσο και η ομάδα μας περίμενε με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα και τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης.

Ο αγώνας του ΗΡΑΚΛΗ δεν έχει καμία σχέση με την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία και ακυρώθηκε.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχει αποδείξει την θέση του ότι δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία ή αιτιολογία για την βία και ούτε δικαιολογούμε καμία παραβατική συμπεριφορά στις κερκίδες με κανένα τρόπο. Αντίθετα δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε θετικά αποτελέσματα στον τομέα αυτό.

Η βία και η διαφθορά είναι ένα ντροπιαστικό δεδομένο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλλει το παιχνίδι μας, αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τα θέματα της βίας και της διαφθοράς τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα δεν δίνει την ελπίδα ότι θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες. Αντίθετα φωτίζει το γεγονός ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς αυτά τα προβλήματα.

Τα διεθνή δίκτυα αναφέρουν πως όσα έγιναν στην Τούμπα ήταν ντροπιαστικά και άσχημα. Πόσο ντροπιαστικό και παράλληλα κοντόφθαλμο είναι το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ επιτρέπεται να παίξει την Κυριακή;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο απαιτεί ένα πειστικό σχέδιο και όραμα για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τις μάστιγες που το καταστρέφουν. Είναι μέσα στα καθήκοντα μας να έρθουμε όλοι μαζί, κυβέρνηση, ποδοσφαιρικοί θεσμοί, ομάδες και οπαδοί για να δημιουργήσουμε τις λύσεις αντί για την λήψη αυθαίρετων αποφάσεων οι οποίες έρχονται χωρίς καμία διαβούλευση ή συμφωνία.

Θεωρούμε απίστευτο ότι στην Ελλάδα, την χώρα που υπερηφανεύεται ότι γέννησε την Δημοκρατία να μην υπάρχει συζήτηση για αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα, τη ζωή, την αγάπη και το πάθος τόσων ανθρώπων…”

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top