Ο πόνος που μοίρασε ο “Λέο” και η σωστή αντίδραση της ΠΑΕ

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει το κωμικό θέμα “Μπάμπα” που ανέδειξε ο δικηγόρος του.

Η υπόθεση με την οφειλή των 7.000 ευρώ στον Μπάμπα, μας φανέρωσε δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η γκολάρα του Λεοζίνιο στην Τούμπα, εξακολουθεί να… πονάει και δεύτερον, ότι η ΠΑΕ έχει τους μηχανισμούς να αντιδρά όπως αρμόζει σε μία μεγάλη ομάδα.

Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο. Όπως σας είχαμε μεταφέρει και την προηγούμενη εβδομάδα, δικηγόρος του Μπάμπα είναι ο Παναγόπουλος, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις οπαδικές του προτιμήσεις (φίλος του δικέφαλου). Γνωστοποίησε το θέμα την περασμένη εβδομάδα, παραμονές του ντέρμπι και χθες κοινοποίησε την απόφαση που έβγαλε το Διαιτητικό δικαστήριο. Προσέξτε μία σημαντική λεπτομέρεια. Το Διαιτητικό δεν αποφάσισε χθες την αφαίρεση τριών βαθμών από την ΠΑΕ Ηρακλής. Έδωσε περιθώριο τριών ημερών στην ΠΑΕ για να τακτοποιήσει την οφειλή. Αν δεν το πράξει, τότε στην επόμενη συνεδρίασή του, την 1η Μαρτίου, θα λάβει την εξής απόφαση: Αν σε τρεις ημέρες η ΠΑΕ δεν πληρώσει τον παίκτη, τότε θα εφαρμοστεί η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θεωρητικά η ΠΑΕ έχει περιθώριο σχεδόν είκοσι ημερών για να πληρώσει τον Μπάμπα. Υπάρχει έστω και μία πιθανότητα ο Παπαθανασάκης να μην πληρώσει αυτό το αστείο ποσό; Καμία φυσικά. Το ξέρουμε όλοι, το γνωρίζει προφανώς και ο Παναγόπουλος. Τι κέρδισε λοιπόν δημοσιοποιώντας την απόφαση (εβδομαδιαίως εκδίδονται δεκάδες τέτοιες αποφάσεις); Σε επίπεδο ουσίας τίποτα, σε επίπεδο εντυπώσεων – επικοινωνίας, ελάχιστα πράγματα. Και αυτό διότι η ΠΑΕ Ηρακλής αντέδρασε σωστά και άμεσα.

Μη νομίζετε ότι έκανε κάτι φοβερό. Τα αυτονόητα έκανε, τα οποία όμως δεν είχε κάνει στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις. Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα, ενημέρωσε τους ρεπόρτερ για την πραγματική του διάσταση. Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσσάνδρου (από τις σπουδαίες κινήσεις που έχει κάνει ο μεγαλομέτοχος), μίλησε στην μοναδική κυανόλευκη εκπομπή που έχει απομείνει στα ερτζιανά (“Ώρα για μπλε” στον Libero 107,4) και εξήγησε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το πώς έχει πραγματικά η υπόθεση. Όποιος τον άκουσε, κατάλαβε τι συμβαίνει. Και λίγο αργότερα, η ΠΑΕ με επίσημο δελτίο τύπου, πήρε θέση για την υπόθεση. Η ΠΑΕ λοιπόν έδειξε αντανακλαστικά και περιόρισε σε σημαντικό βαθμό ένα θέμα που από μόνο του είναι… πιασάρικο. Ομάδα της Σούπερ Λίγκας χάνει τρεις βαθμούς για 7.000 ευρώ. Δημιουργεί ίντριγκα, συζητήσεις στα καφενεία και στα ραδιόφωνα. Αυτό που γουστάρει δηλαδή ο Έλληνας. Δυστυχώς όμως για τους… εκτός Ηρακλή, το θέμα δεν άγγιξε τον φίλο της ομάδας. Και αυτό οφείλεται, στην γρήγορη αντίδραση της ΠΑΕ.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top