«Με ρεαλισμό θα πάμε ψηλότερα»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στο “Goal” για τον φετινό Ηρακλή…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τη φετινή πορεία του Ηρακλή, τι χρειάζεται για να έχεις ανταγωνιστική ομάδα, αλλά και ένα λάθος που το πλήρωσε στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο “Goal”:

Πετύχατε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ, που διαθέτει απείρως μεγαλύτερο σε σχέση με τον Ηρακλή προϋπολογισμό. Τελικά ποιο είναι το μυστικό για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας;

«Τα χρήματα ασφαλώς και παίζουν ρόλο, όμως δεν εξασφαλίζεις μόνο με αυτά το αποτέλεσμα που θέλεις. Συνηθίζω να λέω πως ένας παίκτης σε μια ομάδα θέλει οικονομική ασφάλεια, θέλει ένα καλό γήπεδο για να κάνει προπόνηση, καλά ρούχα και μπάλες για να γυμνάζεται. Χρειάζονται επίσης κανόνες. Θα μιλήσω τώρα σε ό,τι μας αφορά. Ο βασικός κορμός παικτών υπάρχει από πέρσι. Στην ομάδα υπάρχει καλή χημεία, αυτό το χτίζεις, δεν είναι τύχη. Την τύχη σου την προκαλείς. Στην ομάδα υπάρχουν πολλά παιδιά που παίζουν με το κίνητρο της διάκρισης γιατί παίζουν για πρώτη φορά στη Super League και υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός από έμπειρους παίκτες, ο Μπουκουβάλας, ο Ρομάνο, ο Πουρτουλίδης, ο Περόνε, ο Μπαρτολίνι, ο Χουάντερσον, ο Περνίς που τυγχάνει να είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και βοηθούν κι εμένα και τους νεαρότερους. Στις επιλογές που κάνω σε μια ομάδα ναι βλέπω και τον χαρακτήρα. Θα σας πω και κάτι τελευταίο. Η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν προπονητή είναι η διαχείριση των παικτών που για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν παίζουν ή δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Εκεί χρειάζεται καλή επικοινωνία, κουβέντα, συμβουλές, ώστε να αποφεύγονται ρίξεις, γκρίνιες και εντάσεις. Οργάνωση, διαχείριση, χημεία, όλα είναι πολύ σημαντικά».

Συνεχίζετε να πιστεύετε πως ο Ηρακλής δεν μπορεί να πλασαριστεί ψηλότερα στη βαθμολογία;

«Επειτα από δυο σημαντικές νίκες μας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναθηναϊκό είχα πει πως δεν είμαστε έτοιμοι για την 5η θέση. Το είπα γιατί στη ζωή αν δεν βλέπεις με ρεαλισμό κάποια πράγματα δεν πας πουθενά. Είναι σημαντικό να ξέρεις ποιος είσαι. Η φετινή είναι χρονιά σταθεροποίησης, δεν λέω πως πάμε να σωθούμε, πάμε να βγούμε όσο ψηλότερα γίνεται και ταυτόχρονα βάζουμε τις βάσεις για να κάνουμε μια καλύτερη πορεία με ακόμη καλύτερο σχεδιασμό και οργάνωση την επόμενη χρονιά».

Τα λέτε αυτά μήπως γιατί φοβάστε πως ίσως αυτή η νίκη με τον ΠΑΟΚ αποπροσανατολίσει κάποιους;

«Στην ομάδα έχω 16-17 παιδιά μικρά σχετικά σε ηλικία που παίζουν για πρώτη φορά στη Super League. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς την ξαφνική δημοσιότητα. Εγώ ως παίκτης το πλήρωσα αυτό και δεν θέλω να γίνει το ίδιο και σε αυτούς. Ο κόσμος καλά κάνει κι έχει προσδοκίες πρέπει όμως να βλέπουμε με ρεαλισμό τα πράγματα. Ετσι θα κάνουμε βήματα που θα μας πάνε ψηλότερα. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθώ να μεταφράζονται, να αποκωδικοποιούνται σωστά κάποια πράγματα, είτε αφορούν επιτυχίες είτε αποτυχίες».

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top