Η σωστή ανάγνωση του πανό

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει το πανό-μήνυμα των οπαδών του Ηρακλή στο παιχνίδι κυπέλλου με την Ένωση.

Στις 4 Μαρτίου 2015, ο κόσμος τον πετούσε στον ουρανό της Νέας Σμύρνης και φώναζε… “είναι τρελός ο Καναδός”. Έντεκα μήνες αργότερα, του έστελνε μήνυμα ότι οι εποχές Θεοδωρίδη δεν θα επιστρέψουν. Το τι έχει αλλάξει σε αυτούς τους έντεκα μήνες, το έχουμε καταγράψει πολλάκις μέσα από αυτή την στήλη και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε (το αρχείο άλλωστε της BlueArena είναι διαθέσιμο για τον οποιονδήποτε).

Το θέμα είναι ο μεγαλομέτοχος να αντιληφθεί το βαθύτερο νόημα του πανό, διότι προφανώς δεν γνωρίζει ποιος ήταν αυτός ο “περούκας” και ποιες “εποχές” δεν θα επιτρέψουν οι οπαδοί να επιστρέψουν στον Ηρακλή. Επειδή δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο περίγυρός του θα του μεταφέρει το τι συνέβαινε εκείνες τις εποχές, θα προσπαθήσουμε από εδώ να του εξηγήσουμε.

Οι οπαδοί δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί ο Ηρακλής σε:

  1.  θυγατρική άλλης ομάδας.
  2. βιομηχανία παραγωγής παικτών και πώλησής τους σε άλλες ελληνικές ομάδες.
  3. ομάδα που θα συμμετέχει σε ύποπτα παιχνίδια.
  4. ομάδα που θα βολεύεται με ένα πλασάρισμα κάπου κοντά στην εξάδα.
  5. ομάδα που θα αγωνίζεται σε ένα έρημο Καυτανζόγλειο

Σε αυτούς τους πέντε λόγους, ο καθένας μπορεί να προσθέσει και άλλους τόσους.

Όσο για εκείνους που λένε ότι εκείνες της εποχές ο Ηρακλής δεν είναι οικονομικά προβλήματα, ήταν σταθερά στην Α’ εθνική και έβγαινε στην Ευρώπη, υπάρχει το αντεπιχείρημα ότι η ιστορία θα πρέπει να ξεκινήσει από το ξεκίνημά της. Με την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών και σταθερά πάνω από 30.000 κόσμο στο Καυτανζόγλειο, ο Ηρακλής δεν πήρε κανένα τίτλο, δεν βγήκε ποτέ στην Ευρώπη και χρόνο με τον χρόνο έδιωχνε τον κόσμο από το γήπεδο. Και συνολικά στα 18 χρόνια “εκείνης της εποχής”, ο Ηρακλής βγήκε μόλις 3 φορές στην Ευρώπη και έφτασε να παίζει αγώνες μεταξύ… συγγενών και φίλων.

Στο χέρι σου είναι κ. Παπαθανασάκη να επιστρέψει ο Ηρακλής σε εκείνες τις εποχές. Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο σχόλιο… Έχεις μπροστά σου εξήντα ημέρες για να διορθώσεις την κατάσταση και να δείξεις ότι μπορείς να ηγηθείς ενός Ηρακλή με διαφορετικούς στόχους την επόμενη περίοδο.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top