Αγωγή της Forthnet στην ΕΠΟ!

Η εταιρία αξιώνει από την Ομοσπονδία το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Η υπόθεση αφορά την περιβόητη σύμβαση παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος για την τριετία 2013 – 2016 στην offshore εταιρεία Media Goal και από εκεί στον ΟΤΕ – TV.

H Forthnet που έχει κερδίσει ήδη τρεις δικαστικές υποθέσεις σχετικά με αυτή την ιστορία, αναφέρει στην αγωγή της ότι «τα μέλη της Ομοσπονδίας εν γνώσει τους τέλεσαν ενέργειες που ήταν καταφανώς παράνομες, και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η Forthnet να απολέσει σημαντικά έσοδα και να υποστεί ηθική βλάβη από τη ματαίωση της παραχώρησης του δικαιώματος μετάδοσης των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας των σεζόν 2013-2014, 2014-2015 και 2015-2016».

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια αναμενόμενη κίνηση αφού η Forthnet είχε προαναγγείλει ότι θα συνεχίσει τις νομικές ενέργειες για να προασπίσει τα συμφέροντα της. Πρόκειται επίσης για ένα «κατόρθωμα» της ΕΠΟ, η οποία «κατάφερε» να μετατρέψει ακόμα και έναν απλό τηλεοπτικό διαγωνισμό, σε μια μακροχρόνια δικαστική περιπέτεια με αμφίβολη κατάληξη και πιθανό, μεγάλο, κόστος!

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

Κατσαμπής: “Ο Ιβάν αποχώρησε άδικα και άδοξα από τον Ηρακλή…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top