Μπαλαντέρ στα χέρια του Παπαδόπουλου!

Στη «σκακιέρα» της τακτικής έχει κερδίσει πολλές παρτίδες. Πέραν της «ανάγνωσης» του αντιπάλου και των εκπλήξεων που επιφυλάσσει, ένα σπουδαίο κομμάτι του «παιχνιδιού» είναι η απόλυτη εκμετάλλευση των δικών του «όπλων».

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει αποδείξει πως δεν… κολλάει σε ονόματα και θέσεις. Έχει δοκιμάσει παίκτες σε διαφορετικούς ρόλους, με την ομάδα να παίρνει αυτό που περίμενε ο ίδιος. Εν μέσω απουσιών, κρατά «μπαλαντέρ» στα χέρια του, έτοιμος για να τα χρησιμοποιήσει κατάλληλα καλύπτοντας αυτές τις απώλειες ιδανικά.

Γι’ αυτό το ρόστερ μιας ποδοσφαιρικής ομάδας δεν αποτελείται από 18-20 ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό κι ένας παίκτης που μπορεί να ανταποκριθεί ισάξια σε παραπάνω από έναν ρόλους στο γήπεδο είναι χρήσιμος.

Τραυματισμοί υπάρχουν στο ποδόσφαιρο (παρ’ ότι στον Ηρακλή είναι ελάχιστοι), όπως και τιμωρίες και σε τέτοιες καταστάσεις οι «αντικαταστάτες» και ο συνολικός τρόπος κάλυψης των κενών με στόχο να μην φανεί αδυναμία, αποτελεί σπουδαίο αγωνιστικό ζήτημα.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει χάσει για έναν μήνα τον Γιώργο Σαραμαντά από το αριστερό άκρο της άμυνας, δεν θα έχει στη διάθεσή του στο σαββατιάτικο παιχνίδι τον Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι και θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Κερέμ Μπουλούτ. Λύσεις υπάρχουν. Εκ των έσω και με παίκτες «μπαλαντέρ».

Οι τρεις στις «πτέρυγες»

Ο Σαραμαντάς έλειψε από το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στην Τρίπολη. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έβαλε στο παιχνίδι τον Καρλίτος, με εσωτερική μεταφορά του Μιχάλη Μπουκουβάλα στο αριστερό άκρο.

Ο Αγρινιώτης μπακ έχει παίξει σ’ αυτή τη θέση πολλές φορές στο παρελθόν. Εκτιμάται πως η πρώτη επιλογή.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τον Καρλίτος να παίζει αριστερά και τον Μπουκουβάλα παραμένοντα στο δεξί άκρο, αν και ο Αφρικανός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα όποτε είχε τον συγκεκριμένο ρόλο.

Για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, το πρόβλημα στις «πτέρυγες» αμυντικά εντείνεται, διότι πέραν του Σαραμαντά θα απουσιάσει ως τιμωρημένος και ο Μπουκουβάλας.

Και τη λύση σ’ αυτό το πρόβλημα μπορεί να τη δώσει ένας άλλος παίκτης «μπαλαντέρ» για τον Ηρακλή, ο Παύλος Κυριακίδης (μοιραζόμενος τις θέσεις στα άκρα με τον Καρλίτος) που έχει αγωνιστεί και ως δεξιός και ως αριστερός οπισθοφύλακας.

Σε λιγότερες στιγμές ο 45χρονος τεχνικός έχει δοκιμάσει σε θέση δεξιού μπακ και τον Πασχάλη Κάσσο.

Το… μπρος-πίσω του Καρασαλίδη

Ο τιμωρημένος Μπαρτολίνι δεν θα παίξει το Σάββατο. Κι αν ο Ζιαμπάρης είναι ο ένας, ο δεύτερος ποιος θα είναι; Ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης έχει δηλώσει πρόσφατα στη «Μ» πως του αρέσει να αγωνίζεται εξίσου ως στόπερ κι ως ανασταλτικός μέσος. Αν παίξει ξανά ως δίδυμο με τον Ζιαμπάρη (αγωνίστηκαν στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου μαζί) θα αναζητηθεί μια λύση ανασταλτικά στο κέντρο δίπλα στον Ιντζόγλου.

Ο Δημήτρης Στάμου είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί ως στόπερ ή ανασταλτικός μέσος, ο Μανώλης Ζαμπάζης βοήθησε στο παιχνίδι της Τρίπολης στη μεσαία γραμμή κι ο Νίκος Πουρτουλίδης παίξει πολλά παιχνίδια μαζί με τον Λευτέρη Ιντζόγλου τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Κοστίν Λάζαρ ανεβαίνει…

Πηγή: Metrosport

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top