Παπαδόπουλος εφ’ όλης της ύλης…

Στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ηρακλής, μίλησε ο τεχνικός της ομάδας…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Για τον σαββατιάτικο αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Καυτανζόγλειο, μίλησε ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε αναφορά για τις δυσκολίες της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ενώ επισήμανε ότι η ομάδα μας θα παίξει με αποκλειστικό στόχο τη νίκη και τους 3 βαθμούς.

-Κόουτς, πώς περιμένετε το παιχνίδι με τον ΠΑΟ και αν υπάρχει κάποιος τομέας που μπορεί να κριθεί ο αγώνας.

Περιμένουμε το ματς με τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι μία καλή ομάδα, μία μεγάλη ομάδα. Για μας όμως αυτή τη στιγμή μετράει η νίκη, μετρούν οι βαθμοί, διότι έχουμε μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία. Παίζουμε με μία ομάδα που άλλαξε προπονητή πρόσφατα, και δεν προλάβαμε να την παρακολουθήσουμε για να δούμε τι έχει αλλάξει στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του.

Θεωρώ ότι τέτοιες αναμετρήσεις κρίνονται στη δύναμη, το πάθος και ποιά ομάδα το θέλει περισσότερο. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την τακτική και ποιά από τις δύο ομάδες θα μπορέσει να εφαρμόσει σωστά το πλάνο που έχει σχεδιάσει για τον αγώνα και να εκμεταλλευτεί τα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να «χτυπήσουμε» στα μειονεκτήματα του Παναθηναϊκού για να μπορέσουμε να κερδίσουμε, διότι η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη.

-Στην άμυνα δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλύτερα τα πράγματα απ’ ότι στην επίθεση, όπου οι τελικές προσπάθειες και γενικά η παραγωγικότητα της ομάδας, δε βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα. Είναι κάτι που προσπαθείτε να το αλλάξετε;

Κοιτάξτε, απ’ την αρχή της σεζόν δουλεύουμε πάνω σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού και στην άμυνα και στην επίθεση και στο transition. Σε κάποια ματς πηγαίνουμε πολύ καλά αμυντικά, όπως για παράδειγμα τώρα στη Βέροια, όπου δεν αφήσαμε κενούς χώρους, ούτε δεχθήκαμε φάσεις. Ωστόσο, σ’ αυτό το παιχνίδι, δεν ήμασταν καλοί επιθετικά.

Σε άλλους αγώνες δεν μας βγήκε το αμυντικό κομμάτι, μας βγήκε το επιθετικό. Κάθε μέρα δουλεύω για να βελτιώσω την ομάδα, θεωρώ ότι χρειάζεται περισσότερη αυτοπεποίθηση για να βγάλουμε πράγματα στην επίθεση και να σκοράρουμε πιο εύκολα. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε και με τον ΠΑΟ, δηλαδή να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας και να σκοράρουμε. Διότι τα γκολ δίνουν τους βαθμούς.

-Επιστροφή Λάζαρ σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ρουμάνος και αν μπορεί να παίξει στον σαββατιάτικο αγώνα.

Για να παίξει απ’ την αρχή, είναι πολύ δύσκολο. Θα δω αν και κατά πόσο μπορεί να είναι και στην αποστολή του αγώνα. Έχει μπει σιγά-σιγά στους ρυθμούς των προπονήσεων, δείχνει ότι χρειάζεται παραπάνω χρόνο και θα κρίνω αύριο αν μπορώ κατ’ αρχάς να τον έχω στην αποστολή και μετά αν θα τον χρησιμοποιήσω για κάποιο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ δύσκολο να το ρισκάρω και για τον ίδιο τον παίκτη, αλλά και για το καλό της ομάδας μας, να έχει δηλαδή στην ενδεκάδα της έναν ανέτοιμο παίκτη.

-Συμπερασματικά, λέτε ότι η αποφασιστικότητα και το πάθος κρίνουν ένα ματς όπως αυτό;

Νομίζω ότι είναι αυτά τα δύο στοιχεία τα οποία πρέπει να έχει ο Ηρακλής για να πάρει τους 3 βαθμούς που τους έχει τόσο πολύ ανάγκη. Άλλωστε, έχουμε μείνει αρκετά πίσω στο βαθμολογικό πίνακα, δεν αρμόζει για μας, με το τόσο μεγάλο και βαρύ όνομα που κουβαλάμε, με την τεράστια ιστορία αλλά και το καλό ποδόσφαιρο που έχουμε παίξει σε πολλά παιχνίδια (για την φετινή χρονιά) να έχουμε τόσο λίγους βαθμούς και να είμαστε στις χαμηλές θέσεις.

-Πιστεύετε ότι ο κόσμος της ομάδας θα βοηθήσει ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Το έχω πει κατ’ επανάληψη, ότι ο κόσμος μας είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας, συμπαραστέκεται, ακολουθεί παντού πιστά τον Ηρακλή, και θεωρώ ότι και σε αυτό το ματς θα τον έχουμε στο πλευρό μας, να μας υποστηρίξει μέχρι το τέλος και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τη νίκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top