Μαρία Λουκίδου: Νέα σεζόν, νέες προκλήσεις

Νέα αγωνιστική σεζόν με δύο νέα αγωνίσματα για την πρωταθλήτρια του Ηρακλή, Μαρία Λουκίδου, η οποία έχει μπει ήδη σε ρυθμούς εντατικών προπονήσεων.

Άλλα αθλήματα

Η 20χρονη δρομέας από τη Δράμα που ταυτόχρονα συνδυάζει πρωταθλητισμό και σπουδές φοιτώντας στα  ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ανανεωμένη και υπό την καθοδήγηση του νέου της προπονητή Νίκου Χαλάτση, άφησε πίσω της την παρατεταμένη ταχύτητα των 400μ. θέλοντας να δοκιμάσει σε 800μ. και 1.500μ.

Κερδίζοντας 4 πανελλήνια μετάλλια την περασμένη αγωνιστική περίοδο,  η Λουκίδου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεισφέρει προσφέροντας τη δική της ενέργεια στο όραμα της επιτυχίας. Με την εμπειρία κατάκτησης ενός χρυσού πανελλήνιου μεταλλίου στην 4Χ400μ. νέων γυναικών, ένα ασημένιο στην 4Χ100μ. γυναικών, δύο χάλκινων στην 4Χ400μ. γυναικών και 4Χ100μ νέων γυναικών καθώς και την 5η θέση στο ατομικό της αγώνισμα των 400μ. η Μαρία Λουκίδου μίλησε για την σχέση της με τον ΗΡΑΚΛΗ αλλά και τους επόμενους στόχους.

«Στον ΗΡΑΚΛΗ βρέθηκα όταν έφυγα από τη Δράμα και ήρθα Θεσσαλονίκη για σπουδές. Έπειτα από σκέψη αποφάσισα να πάρω και μεταγραφή στον ιστορικό σύλλογο γιατί θεωρώ ότι είναι ένας από του ς καλύτερους συλλόγους της Ελλάδας. Φέτος είναι μια νέα αγωνιστική χρονιά γιατί εμένα δεδομένου του ότι ενώ τόσα χρόνια έκανα 400μ. φέτος είπα να αλλάξω.

Μαζί με το νέο μου προπονητή κύριο Νίκο Χαλάτση είπαμε να δοκιμάσουμε στις μεσαίες αποστάσεις (800μ. και 1.500μ.) γιατί πιστεύουμε πως είναι αγωνίσματα που μου ταιριάζουν περισσότερο. Προς το παρόν δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα για συγκεκριμένους στόχους, διότι μπαίνω σε δύο νέα αγωνίσματα. Να είμαι υγιής, να βγει καλά η προετοιμασία μου και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει! Είμαι αισιόδοξη ! »

Η πρωταθλήτρια μίλησε και για τα οφέλη του αθλητισμού, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στους αναγνώστες της σελίδας.

«Τα οφέλη που κρύβει ο στίβος είναι αμέτρητα. Όλα τα παιδιά θα ήταν καλό να ασχοληθούν με το στίβο σε μικρή ηλικία,καθώς αναπτύσσονται βασικές κινητικές δεξιότητες όπως δρομικές,αλτικές και ριπτικές που είναι απαραίτητες για όλα τα αθλήματα που μπορεί να ασχοληθούν στο μέλλον».

Πηγή: www.iraklis-stivos.com

Back to Top