Ανακοίνωση Κοντονή για το Βέροια-Ολυμπιακός

Με αφορμή την ρίψη φωτοβολίδων από οπαδούς του ΟΣΦΠ στην αναμέτρηση με την Βέροια το Σάββατο (31/10) και της ανεκτικότητας που έδειξε ο διαιτητής Μήτσιος στο συγκεκριμένο συμβάν, ο Υφ. Αθλητισμού, Σ. Κοντονής προειδοποίησε την ΕΠΟ μέσω ανακοίνωσης πως θα πρέπει να εφαρμόζονται οι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Με αφορμή το γεγονός ότι εσχάτως σε αγώνες ποδοσφαίρου παρατηρούνται επανειλημμένα φαινόμενα παραβίασης των κανονισμών διεξαγωγής αγώνων, γεγονός που ήδη προκαλεί την αντίδραση της φίλαθλης κοινής γνώμης, πρέπει να καταστεί σαφές ότι η πιστή τήρηση και η ορθή εφαρμογή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ή άλλων μέτρων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των οικείων οργάνων του ποδοσφαίρου (διοργανώτριων αρχών, διαιτητών), τα οποία άλλωστε έχουν και την αποκλειστική ευθύνη σύνταξης των κανονισμών και της υλοποίησής τους.

Κατά συνέπεια κάθε παράλειψη ή αδικαιολόγητη ανεκτικότητα εκ μέρους τους σε τέτοια φαινόμενα δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή.

Η Πολιτεία δηλώνει έτοιμη σε κάθε περίπτωση να συνδράμει τους φορείς του ποδοσφαίρου, ώστε θέματα που άπτονται του φιλάθλου πνεύματος, της πλήρους τήρησης των κανονισμών σε καθεστώς απόλυτης ισονομίας και κυρίως της ασφάλειας θεατών και αθλητών να παγιωθούν ως το κυρίαρχο πλαίσιο της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας στη χώρα».

Πηγή: www.sportfm.gr

Σχετικά Άρθρα

Κατσαμπής: “Ο Ιβάν αποχώρησε άδικα και άδοξα από τον Ηρακλή…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top