Περί… μπαμ και μπουμ ο λόγος

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει την… κάψα του Σπύρου Παπαθανασάκη για τουλάχιστον μία ηχηρή μεταγραφή.

Ο σχεδιασμός της ομάδας προέβλεπε την παραμονή όλων των ποδοσφαιριστών που τράβηξαν πέρσι το… κουπί και την απόκτηση πέντε παικτών. Αυτοί που έπρεπε να μείνουν, έμειναν, ενώ ήδη η ομάδα μετράει επτά μεταγραφές πρώτης γραμμής.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιημένος από το ρόστερ που καλείται να διαχειριστεί. Πιστεύει πάρα πολύ σε αυτό που δημιουργείται μέρα με την ημέρα. Το είπε ξεκάθαρα στην συνέντευξη… 3.500 λέξεων που φιλοξενήσαμε τις προηγούμενες ημέρες, το επαναλαμβάνει καθημερινά όπου βρεθεί και όπου σταθεί.

Την ίδια στιγμή, διαβάζουμε (σχεδόν) καθημερινά περί μεγάλης ή μεγάλων μεταγραφών που θέλει να κάνει ο Σπύρος Παπαθανασάκης, για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ομάδα. Η περίπτωση του Έλντον, είναι η τελευταία χρονικά που εμφανίστηκε στο προσκήνιο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εμφανιστούν και άλλες μέχρι τις 31 Αυγούστου, ίσως και τις 10 Σεπτεμβρίου, όταν και ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος των “ανέργων”.

Αν και για εμάς τους δημοσιογράφους δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τα μεταγραφικά σενάρια, μιας και τέτοια θέματα ιντριγκάρουν τον κόσμο, επιτρέψτε μου να έχω ορισμένες ενστάσεις. Ειδικά όταν η αναφορά γίνεται για δανεικούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει ο σύλλογος πέραν της μίας αγωνιστικής περιόδου.

Είναι προφανές ότι στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή δεν διανύουμε την περίοδο των παχέων αγελάδων. Γι’ αυτό και (πολύ σωστά), ο προϋπολογισμός της επόμενης περιόδου προσαρμόστηκε στα εγγυημένα έσοδα που θα έχει η ομάδα από το συνδρομητικό κανάλι και -ίσως- τον ΟΠΑΠ. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και συμφωνεί απόλυτα με αυτή την επιλογή, έχοντας καεί με παράγοντες που είχαν έσοδα τριών εκατομμυρίων και δημιουργούσαν μπάτζετ 7-8 εκατομμυρίων.

Οπότε γιατί τόση πρεμούρα για να κάνει η ομάδα κάποιο μπαμ; Ποιος το έχει ανάγκη; Ο Παπαδόπουλος; Μάλλον όχι. Ο κόσμος για να πάρει διαρκείας; Σίγουρα όχι.

Θα ρωτήσει εύλογα κάποιος: Αν αποκτηθεί ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα κοστίσει περί τις 100.000 ευρώ, θα δημιουργηθεί τόσο μεγάλο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας; Σαφώς και όχι. Τι θα ήταν όμως προτιμότερο, από τη στιγμή που υπάρχει η διάθεση του μεγαλομετόχου να διαθέσει αυτά τα χρήματα; Να δοθούν για να αποκτηθεί ένας καλός, αλλά δανεικός ποδοσφαιριστής (με αυτά τα χρήματα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ελεύθερος παίκτης υψηλής ποιότητας) που θα παίξει για μία σεζόν ή να επενδυθούν μέσα στην ομάδα;

Με έξυπνη διαχείριση αυτών των χρημάτων, ο Ηρακλής μπορεί να έχει οφέλη όχι για ένα, αλλά για δέκα χρόνια. Πώς θα γίνει αυτό; Με την “υιοθέτηση” ακαδημιών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως κάνουν ήδη αρκετές ελληνικές ομάδες. Με την ανάπτυξη δικτύου σκάουτινγκ εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, που θα τσεκάρει ποδοσφαιριστές. Με την αναβάθμιση των υποδομών στην Μίκρα για να ξαναγίνει το καλύτερο αθλητικό κέντρο της Ελλάδος, όπως ήταν πριν από περίπου δέκα χρόνια. Με την πρόσληψη στελεχών στην ΠΑΕ που θα έχουν εμπειρία στο αθλητικό μάνατζμεντ.

Και αν κατά την διάρκεια των επίσημων αγώνων διαπιστωθεί πρόβλημα σε συγκεκριμένη θέση ή θέσεις, ο Ιανουάριος προσφέρεται για διορθωτικές κινήσεις…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top