Δύο λόγια για τις μεταγραφές

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει τις κινήσεις του Ηρακλή στο μεταγραφικό παζάρι.

Μία, ίσως και καμία, κίνηση απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Η απόκτηση ενός καθαρού ανασταλτικού μέσου, που θα δώσει μεγαλύτερο ύψος στον άξονα και θα μπορεί να προσφέρει βοήθειες στις θέσεις των στόπερ, θα είναι η τελευταία προσθήκη στο κυανόλευκο ρόστερ.

Μην το δένετε όμως κόμπο ότι θα γίνει οπωσδήποτε αυτή η μεταγραφή, διότι αυτή τη στιγμή πέρα από τον Γιώργο Μακρή, δεν έχει βρεθεί άλλος διαθέσιμος ποδοσφαιριστής με αυτά τα χαρακτηριστικά. Είχε βρεθεί, ήταν ο Στέλιος Μαραγκός, αλλά η υπόθεσή του δεν προχώρησε.

Προφανώς και είχε παρακινδυνευμένο στις 19 Ιουλίου να πει κανείς ότι οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν. Ή καλύτερα, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Με βάση όμως τα σημερινά δεδομένα, σε εκκρεμότητα υπάρχει μόνο αυτή η περίπτωση. Του ανασταλτικού μέσου δηλαδή. Εκτός και στην πορεία προκύψουν ανάγκες που δεν παρουσιάζονται σήμερα.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει τρομερή εμπιστοσύνη στο σημερινό ρόστερ (κράτησε αυτούς που ήθελε να κρατήσει και πήρε τους παίκτες που είχε ψηλά στην λίστα εξαρχής, με εξαίρεση την περίπτωση του Έλιο Πίντο) και η αλήθεια είναι ότι με τα χρήματα που είχε διαθέσιμα και τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της έλλειψης τεχνικού διευθυντή και οργανωμένου τμήματος σκαόυτινγκ, οι επιλογές που έγιναν φαντάζουν εξαιρετικές. Ο Ηρακλής διέθεσε συνολικά περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ  και απέκτησε πέντε ποδοσφαιριστές (Καρλίτος, Χαντί, Λαζάρ, Πέρνις, Βέλλιος), οι οποίοι έχουν όλες τις προδιαγραφές και το βιογραφικό για να ανεβάσουν την -ήδη πολύ καλή- ομάδα. Στην λίστα δεν συμπεριέλαβα τον Μπουλούτ, διότι δεν έχω άποψη για την αξία του, ενώ και το βιογραφικό του δεν είναι ανάλογο των Καρλίτος και Πέρνις, τους οποίους επίσης δεν έχω παρακολουθήσει αγωνιζόμενους σε ολόκληρο 90λεπτο.

Ο Έλληνας τεχνικός δημιουργεί μία ομάδα που -δείχνει να- είναι πολύ παραπάνω από το “value for money”, που χρησιμοποιούν οι Άγγλοι για να χαρακτηρίσουν μία ομάδα που… αξίζει τα λεφτά της. Με τις ανανεώσεις και τις επεκτάσεις που έγιναν προσφάτως, σε συνδυασμό με τις έξυπνες μεταγραφές, ο Ηρακλής δημιουργεί μία ομάδα που κοστίζει λίγα (για τα δεδομένα της Σούπερ Λίγκας), αλλά με πολλαπλάσια αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Για να έχετε μία τάξη μεγέθους και σύγκρισης, ο φετινός Ηρακλής θα κοστίζει συνολικά, όσα περίπου πληρώνει ετησίως ο δικέφαλος του βορρά μόνο για τους Μαντούρο, Μάρτενς και Σαλπιγγίδη.

Τα υπόλοιπα προσεχώς…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top