Εισιτήριο με επιστροφή…

Με αφορμή την απόκτηση του Βέλλιου και με την βοήθεια των ακροατών της Blue City η ΒlueArena παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν δυο φορές στον Ηρακλή.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Απόστολος Βέλλιος επέστρεψε στον Ηρακλή και προετοιμάζεται ώστε να ξαναφορέσει την “κυανόλευκη” φανέλα σε μια διαδρομή την οποία ακολούθησαν στο παρελθόν αρκετοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Σάββας Κωφίδης, ο Τάκης Γκώνιας, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου κ.α.

Η ΒlueArena δημιούργησε μια λίστα με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές αρχίζοντας από τον Κωφίδη, ο οποίος το 1988 έπειτα από 206 συμμετοχές με τον Ηρακλή παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια πήγε στον Άρη για να επιστρέψει στους “κυανόλευκους” το 1997 και να αγωνιστεί σε άλλα 69 παιχνίδια πριν κρεμάσει τα παπούτσια του.

Την επόμενη χρονιά το 1998, ο Ηρακλής πήρε διαζύγιο με τον Τάκη Γκώνια ο οποίος μετά από 33 παιχνίδια με την ¨κυανόλευκη” φανέλα έφυγε για την Ισπανία και την Χιχόν. Τέσσερα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2002 ο Γκώνιας επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί σε άλλα 29 παιχνίδια με τον Ηρακλή.

Έναν χρόνο πριν την επιστροφή του Γκώνια, ο Ηρακλής προχώρησε στην πώληση του Κωνσταντίνου με τον Κύπριο να κατηφορίζει στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, έχοντας πετύχει 61 γκολ σε 119 αγώνες. Εφτά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2008 ο Κωνσταντίνου επέστρεψε για αγωνιστεί άλλους έξι μήνες στον Ηρακλή σημειώνοντας ακόμη 3 γκολ σε σύνολο 13ων παιχνιδιών.

Το 2001, ο Ηρακλής πήρε “διαζύγιο” με τον Γιώργο Ξενίδη (161 συμμετοχές) ο οποίος αφού αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην ΑΕΚ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη υπογράφοντας διετές συμβόλαιο με τους “κυανόλευκους” έχοντας άλλες 34 συμμετοχές στην ομάδα (σύνολο 195).

Το 2003 και έπειτα από 134 συμμετοχές με τα χρώματα του Ηρακλή, ο Κυριαζής έφυγε για την Ιταλία όπου παρέμεινε για 7 χρόνια πριν επαναπατριστεί. Για την ακρίβεια το καλοκαίρι του 2010 ο Κυριαζής υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ηρακλή προσθέτοντας στο ενεργητικό του ακόμη 13 συμμετοχές με την κυανόλευκη φανέλα.

Ένα χρόνο μετά τον Κυριαζή, αποχώρησε από τον Ηρακλή και ο Νατσούρας ο οποίος μετά από οχτώ χρόνια και συγκεκριμένα το 2012 φόρεσε τη φανέλα με τον Ημίθεο για μια ακόμη σεζόν φτάνοντας τις 71 συμμετοχές στους “κυανόλευκους”.

Διπλό πέρασμα από τον Ηρακλή είχε και ο Επαλέ. Στο πρώτο πέρασμα του από το 2005 ως το 2007 ο “Τζο” τρέλανε τους φίλους της ομάδας έχοντας σε 56 αγώνες 21 τέρματα με την αποχώρηση του για την Μπόχουμ να προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στους “κυανόλευκους¨ οπαδούς. Τον Γενάρη του 2011 ο Επαλέ επέστρεψε στον Ηρακλή, χωρίς ωστόσο να φτάσει στα επίπεδα της απόδοσης που είχε στην πρώτη παρουσία του στην ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2007 μέσα στην “καραβιά¨ των ποδοσφαιριστών που ήρθαν στον Ηρακλή ήταν και 0 23χρονος τότε, Πίτου Γκαρσία ο οποίος με την παρουσία του στα ματς της ομάδας έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του κόσμου, ο οποίος τον Γενάρη του 2010 τον δέχθηκε πίσω στο Καυτανζόγλειο παρά το ότι τo 2009 είχε αφήσει τους “κυανόλευκους” για λογαριασμό του Άρη.

Παρόμοια με τις παραπάνω είναι και η περίπτωση του Κελπέκη ο οποίος αφού έφυγε από τον Ηρακλή τον Γενάρη του 2006, επέστρεψε σε αυτόν το 2011 μέσω της Α.Ε Ποντίων Κατερίνης.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Ηρακλής έφερε πίσω ένα δικό του παιδί τον Δημήτρη Στάμου ο οποίος το 2011 είχε αποχωρήσει από την ομάδα. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής επιστρέφοντας στην ομάδα η οποία τον ανέδειξε είχε μια πολύ καλή σεζόν και πλέον προετοιμάζεται ώστε στο νέο πρωτάθλημα να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τους “κυανόλευκους”.

Διπλό πέρασμα από τον Ηρακλή και για τον Νίκο Σουλίδη  ο οποίος αφού το 2007 αποχώρησε από την ομάδα για να παει στο Αιγάλεω, επέστρεψε σε αυτή το καλοκαίρι του 2012.

Τη λίστα συμπληρώνει ο Νίκος Αγγελούδης, ο οποίος το 2010 και έπειτα από αλλεπάλληλους δανεισμούς αποχώρησε για τον Άρη, επιστέφοντας στον Ηρακλή το καλοκαίρι του 2014.

Είναι πιθανό από τη λίστα να απουσιάζουν κάποιοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα προστεθούν σε αυτή με τη δική σας βοήθεια…

Σχετικά Άρθρα

Ο νέος ΓΣ εργάζεται και για την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού Τμήματος!

Ποδόσφαιρο

Back to Top