Οκτώ μετάλλια στο Πανελλήνιο Παμπαίδων-Παγκορασίδων

Ούτε ένα, ούτε δύο… αλλά οχτώ μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ηρακλή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ & Β΄.

Άλλα αθλήματα

Οι μικρότεροι αθλητές της αγωνιστικής κατηγορίας του Ηρακλή προσέφεραν ένα τριήμερο με πολύ δυνατές συγκινήσεις, καθώς τα οχτώ μετάλλια που κατέκτησαν αποτελούν αριθμό ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας όσον αφορά τις δύο πρώτες ηλικιακές κατηγορίες.

Σε πρωταγωνίστριες των αγώνων ανακηρύχτηκαν οι τρείς σκυταλοδρομίες των Παγκορασίδων Β’ οι οποίες κατέκτησαν τρία χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα. Συγκεκριμένα οι συστάσεις των σκυταλοδρομιών που κατέκτησαν μετάλλιο ήταν οι εξής:

4Χ100 μ Ελεύθερο Παγκορασίδων Β’

Γιαννακούρου Στέλλα, Πηλιανίδου Ξένια, Πριμεράκη Ελένη & Βασιλειάδου Κωνσταντίνα

4Χ200 μ Ελεύθερο Παγκορασίδων Β’

Γιαννακούρου Στέλλα, Ραυτοπούλου Σοφία, Πριμεράκη Ελένη & Βασιλειάδου Κωνσταντίνα

4Χ100 μ Μικτή Ομαδική Παγκορασίδων Β’

Βασιλειάδου Κωνσταντίνα, Πριμεράκη Ελένη, Ραυτοπούλου Σοφία & Πηλιανίδου Ξένια

Αξιομνημόνευτο είναι το γεγονός ότι και οι τρεις σκυταλοδρομίες είχαν διαφορετική σύσταση, κάτι που αποδεικνύει την πολυδιάστατη και εξειδικευμένη δουλειά σε κάθε απόσταση και σε κάθε στιλ που συντελείται στην ομάδα.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι, εκτός από την 4Χ100 μ Ελεύθερο, στις υπόλοιπες σκυταλοδρομίες η ομάδα μας κατέκτησε μετάλλια προερχόμενη από χαμηλότερες θέσεις και σε ¨χειρότερες διαδρομές¨ όπως λέγετε σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδεικνύοντας τη μεγάλη βελτίωση που έχει επέλθει κατά τη διάρκεια της χρονιάς καθώς και την μαχητικότητα που υπέδειξαν οι αθλήτριες της ομάδας.

Ακόμα πρωταγωνίστησαν με τις επιδόσεις τους και με τις θέσεις που κατέκτησαν στα ατομικά αγωνίσματα οι:

Πριμεράκη Ελένη, η οποία κατέκτησε τρία χάλκινα μετάλλια στα 50,100 & 200 μ Πρόσθιο αποδεικνύοντας ότι είναι αθλήτρια μεγάλης κλάσης που θα αφήσει εποχή στο στιλ του προσθίου εάν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς.

Βασιλειάδου Κωνσταντίνα, η οποία εκτός από την 3η θέση που κατέκτησε στα 400 μ Ελεύθερο, πλασαρίστηκε σε ακόμα δύο τελικούς κατακτώντας την 6η θέση στα 200 μ Ελεύθερο και την 7η στα 800 μ Ελεύθερο

Καναρόπουλος Νίκος, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μ Πεταλούδα, η επίδοση όμως του οποίου θα μπορούσε να του δώσει την 1η θέση υπό άλλες προϋποθέσεις. Επίσης τερμάτισε 6ος στον τελικό των 100 μ πεταλούδα

Αποστόλου Γεωργία, η αθλήτρια του Ηρακλή και της Εθνικής Ελλάδος, παρόλο που εμφανίστηκε με έκδηλα τα σημάδια της κόπωσης από τους συνεχείς αγώνες και τα πολλαπλά ταξίδια, κατάφερε και μπήκε σε τρεις τελικούς, κατακτώντας της 4η θέση στα 200 μ Πρόσθιο, την 5η θέση στα 100 μ Πρόσθιο και την 8η στα 50 μ πρόσθιο στην κατηγορία Παγκορασίδων Α’

Ντάντζελο Μαριέλη, η 14χρονη κολυμβήτρια της ομάδος μας με ειδίκευση στο στιλ της Πεταλούδας κατάφερε για 2η συνεχή χρονιά να συμμετάσχει στον τελικό των 200 μ Πεταλούδα Παγκορασίδων Α’ κατακτώντας την 7η θέση

Ραυτοπούλου Σοφία, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της και να κατακτήσει την 7η θέση στα 400 μ Μικτή Ατομική Παγκορασίδων Β’, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική πρωινή κούρσα.

Εκτός όμως από τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο ή αγωνίστηκαν σε τελικό είτε με τη σκυταλοδρομία είτε σε ατομικό αγώνισμα υπήρξαν και οι κολυμβητές-τριες που συμμετείχαν σε ατομικά αγωνίσματα και είχαν μια αξιοπρόσεκτη εμφάνιση βελτιώνοντας τις ατομικές τους επιδόσεις και ανεβαίνοντας στην Πανελλήνια κατάταξη.

Οι αθλητές αυτοί είναι οι Παπαγεωργίου Γιώργος, Μήτσιας Ανδρέας, Σαχίνης Ανδρέας και η Αβραμίδου Άννα.

Η απόδοση όλων των κολυμβητών ικανοποίησε απόλυτα τους προπονητές τους, Ζαφειριάδη Στέφανο και Χαλκιά Μίλτο, καθώς επιβεβαιώθηκε η στοχευμένη δουλειά που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο το τριήμερο 17-19 Ιουλίου.

Πηγή: www.iraklis-swimm.gr

Back to Top