Αντί για την γιορτή της Δημοκρατίας, ζήσαμε την ντροπή της δημοσιογραφίας

Ο Δημήτρης Βλάχος κατακρίνει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν τα ΜΜΕ την τελευταία εβδομάδα.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ντρέπεσαι γι’ αυτό που είσαι. Και πιστέψτε με, εκατοντάδες δημοσιογράφοι ντραπήκαμε για αυτό που συμβαίνει από το ξημέρωμα της 30ης Ιουνίου.

Είμαι ο πλέον αναρμόδιος να κρίνω αν η απόφαση του Πρωθυπουργού να οδηγήσει τους Έλληνες στις κάλπες, ήταν ορθή ή λανθασμένη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, την απάντηση μας την δίνουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Ευχή όλων είναι αυτό το βροντερό “Όχι” να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στην διαπραγματευτική ομάδα που θα καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων και να πετύχουν την όσο τον δυνατόν πιο… αναίμακτη συμφωνία.

Για ένα πράγμα είναι βέβαιο ότι δεν χρειαζόμαστε τους ιστορικούς του μέλλοντος. Για την ντροπή της ελληνικής δημοσιογραφίας. Διότι αυτό που βιώνουμε εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο, είναι η χείριστη μορφή απροκάλυπτης προπαγάνδας.

Δεν κατηγορώ τους συναδέρφους των 500 ευρώ που στήνονταν έξω από τις τράπεζες και έψαχναν ένα πλάνο έντασης μεταξύ συνταξιούχων για να “ντύσουν” μία πιασάρικη ιστορία, διότι αυτοί είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης. Θα πει κανείς… “Αν δεν τους εκφράζει αυτό, ας παραιτηθούν”. Όταν όμως με αυτά τα 500 ευρώ που δύσκολα θα τα βρεις αλλού, συντηρείς την οικογένειά σου, οι ηθικές αντιστάσεις δεν είναι ιδιαιτέρως ισχυρές.

Κατηγορώ όμως όλους αυτούς τους μεγαλοδημοσιογράφους που αποτελούν τα εκτελεστικά όργανα των ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης. Όλοι αυτοί που στις τράπεζες, εσωτερικού και εξωτερικού, έχουν χρήματα για να ζήσουν και τα δισέγγονά τους, ωστόσο δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό για να εξακολουθήσουν να μιμούνται τον Γκέμπελς. Κατηγορώ όλους αυτούς που έδωσαν το δικαίωμα σε εκατομμύρια Έλληνες να μας αποκαλούν “Αλήτες και ρουφιάνους”, χωρίς να έχω ούτε ένα πειστικό επιχείρημα για να τους αποδείξω ότι κάνουν λάθος, πέρα από το… “δεν είναι σωστό να βάζουμε όλους τους δημοσιογράφους στο ίδιο καζάνι”.

 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top