Συμβαίνουν και αυτά στις μεταγραφές

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει το ναυάγιο της μεταγραφής Έλιο Πίντο.

Δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος χωρίς ανατροπές. Παίκτες κλεισμένοι -στα λόγια- να χάνονται και παίκτες χαμένοι (ως προς την ομάδα που θα κατέληγαν) να υπογράφουν. Συμβαίνουν παντού και πάντα, δεν θα μπορούσε να μην συμβεί στον Ηρακλή. Και φυσικά δεν αποκλείεται να ξανασυμβεί στο μέλλον.

Εδώ κοτζάμ Μίλαν γνωστοποίησε την συμφωνία με Ιμπραΐμοβιτς και Τζάκσον Μαρτίνες και είναι πιθανό να μην αποκτήσει ούτε έναν από τους δύο. Ποια; Η Μίλαν του Μπερλουσκόνι και του Γκιαλιάνι. Οι μεταγραφές στον πραγματικό κόσμο του ποδοσφαίρου δεν είναι σαν το pro evolution όπου αποκτάς όποιον θέλεις, αρκεί να έχεις τα απαραίτητα χρήματα στο ταμείο.

Στον πραγματικό κόσμο υπάρχει ανά πάσα στιγμή η πιθανότητα κάτι να πάει στραβά. Μία άλλη ομάδα να μπει στο κόλπο, η σύζυγος να… κλοτσήσει ή οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Σαφώς και ο Έλιο Πίντο είχε τις προδιαγραφές για να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προφανώς όμως δεν είναι ο μοναδικός στον κόσμο που μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά. Παίκτες επιπέδου Πίντο ή και καλύτεροι υπάρχουν εκατοντάδες στην αγορά. Με τα ίδια ή και με λιγότερα χρήματα. Το ερώτημα είναι αν ελλείψει τεχνικού διευθυντή, ο Ηρακλής έχει τον μηχανισμό να τους εντοπίσει και να τους φέρει στο Καυτανζόγλειο.

Αυτό θα κριθεί όταν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος. Μέχρι στιγμής πάντως είναι εμφανής η διάθεση του Έλληνα τεχνικού να κινηθεί στα (σχεδόν) σίγουρα, με ποδοσφαιριστές που τους έχει δει αγωνιζόμενους σε Ελλάδα ή Κύπρο. Δεν αποκλείεται όμως να χρειαστεί να πάρει το ρίσκο και να κληθεί να επιλέξει μέσω των dvd και των πληροφοριών που θα συλλέξει από ανθρώπους που εμπιστεύεται, διότι δεν είναι βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες αγορές (Ελλάδας και Κύπρου) έχουν διαθέσιμους και τους 5-6 παίκτες που ψάχνει ο Ηρακλής.

Και κάτι τελευταίο: Χωρίς να υπάρχει υπογραφή ποδοσφαιριστή σε συμβόλαιο, δεν βγαίνει φωτογραφία μέσα από τα γραφεία, μαζί με τον πρόεδρο, μπροστά από το λάβαρο. Ούτε φιλοξενείται επίσημη τοποθέτηση περί συμφωνίας (γι’ αυτό υπάρχουν τα λεγόμενα “non pappers”). Πρόκειται για δύο λάθη απειρίας, τα οποία καλό θα είναι να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top