Στην εθνική ο ένας, στα… αζήτητα ο άλλος

Ο Δημήτρης Βλάχος επιχειρεί μία σύγκριση της πορείας που είχαν την τελευταία τετραετία οι Κοσμάς Τσιλιανίδης και Θωμάς Τσίτας.

Διάφορα, Ροπαλιές

Όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Απόστολου Βέλλιου στην Έβερτον, οι άνθρωποι του Ηρακλή εμφανίζονταν βέβαιοι ότι στο δυναμικό της ομάδας υπάρχει ήδη ο… επόμενος Βέλλιος. Ο λόγος -τότε- για τον Θωμά Τσίτα. Είκοσι χρονών τότε, με πάρα πολλά γκολ στις κυανόλευκες ακαδημίες, έδειχνε έτοιμος πλέον να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Λίγους μήνες αργότερα ήρθε ο υποβιβασμός στην Δ’ εθνική.

Ο Τσίτας, με την καθοδήγηση των ανθρώπων που εμπιστεύεται, έκρινε ότι το να αγωνιστεί στην τέταρτη κατηγορία με τον Ηρακλή, θα αποτελούσε ένα τεράστιο πισωγύρισμα για την καριέρα του. Προτίμησε να στελεχώσει το ρόστερ της ΑΕΚ, από το να αποτελέσει τον ηγέτη του Ηρακλή στην προσπάθεια επιστροφής του εκεί που πραγματικά ανήκει. Σε αυτή την τετραετία άλλαξε τέσσερις ομάδες, έπαιξε συνολικά καμιά τρανταριά επίσημα παιχνίδια και ψάχνει τον επόμενο σύλλογο που θα του δώσει το δικαίωμα να παίξει ποδόσφαιρο, μπας και φτιάξει την καριέρα του.

Το ίδιο ακριβώς καλοκαίρι, ένα 17χρονο παλικαράκι που είχε προκαλέσει ήδη ντόρο με τις εμφανίσεις του στις ακαδημίες του Ηρακλή, αποφασίζει να μείνει πιστός στην ομάδα της καρδιάς του, κλείνοντας τα αυτιά του σε όσους τον καλούσαν να ψάξει αλλού την τύχη του. Έμεινε εδώ, πίστεψε σε αυτό που όλοι νιώθαμε ότι θα συμβεί αργά ή γρήγορα και σήμερα αποτελεί στέλεχος της εθνικής ομάδας και ετοιμάζεται να παίξει με τον αγαπημένο του Ηρακλή στην Σούπερ Λίγκα. Ο λόγος φυσικά για τον Κοσμά Τσιλιανίδη.

Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε με την διαφορετική απόφαση που έλαβαν το ίδιο καλοκαίρι;

Σχετικά Άρθρα

Back to Top