Ερχονται νέες αναδιορθρώσεις

Ανοδος στη Super League, μόνο με άδεια, από την νέα αγωνιστική περίοδο…

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Στις 10 Ιουνίου θα ψηφιστεί το πλάνο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.

Η σταδιακή μείωση των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες απασχόλησε την Παρασκευή (22/05) το ΔΣ της ΕΠΟ. Στο τριετές πλάνο προβλέπεται τη σεζόν 2016-17 η Football League να έχει 16 ομάδες και το 2017-18 14, ενώ εισιτήριο ανόδου θα δίνεται μόνο εάν οι ΠΑΕ έχουν περάσει τη διαδικασία της αδειοδότησης.

Την επόμενη σεζόν η Super League θα διεξαχθεί με 16 ομάδες και η δεύτερη τη τάξει κατηγορία με 18. Από τη μεγάλη κατηγορία θα υποβιβάζονται έως και 4 ΠΑΕ. Οι δύο τελευταίες απευθείας και αυτές των θέσεων 13-14 εφόσον οι δύο πρώτοι της Football League πάρουν άδεια. Εάν δεν περάσουν τη διαδικασία της αδειοδότησης, τότε δεν θα δίνεται εισιτήριο ανόδου. Τα εισιτήρια υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική θα είναι 8, ενώ 4 θα ανέβουν στη Football League.

Σε ό,τι αφορά στην αγωνιστική περίοδο 2016-17 (Super League 14 ομάδων και Football League 16), θα υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία ο τελευταίος και ο 13ος θα παίζει μπαράζ μαζί με τους τρεις πρώτους της Football League, ώστε ο πρωτοπόρος να κερδίσει μία θέση στη Super League. Εννοείται ότι για τη συμμετοχή στα μπαράζ θα απαιτείται άδεια. Στη Γ’ Εθνική θα πέσουν έξι ΠΑΕ και θα προβιβαστούν οι 4 πρωταθλητές.

Το πλάνο ολοκληρώνεται τη σεζόν 2017-18, οπότε ο σχεδιασμός προβλέπει τη συμμετοχή 14 ομάδων στη Super League και 14 στη Football League. Σκέψεις γίνονται για τον υποβιβασμό δύο ομάδων στη Γ’ Εθνική και άνοδο αντίστοιχων δύο. Βέβαια, όλα αυτά είναι σκέψεις και μένει να φανεί αν περάσουν από το ΔΣ της ΕΠΟ.

Σχετικά Άρθρα

Κατσαμπής: “Ο Ιβάν αποχώρησε άδικα και άδοξα από τον Ηρακλή…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top