Ο Κώστας Τσιργογιάννης μίλησε για όλα στη BlueCity…

Πολλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής του Γ.Σ. Ηρακλής, στην εκπομπή της BlueArena…

Διάφορα, Ερασιτέχνης

Ο πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής του Γ.Σ. Ηρακλής, Κώστας Τσιργογιάννης, φιλοξενήθηκε στο στούντιο της εκπομπής “BlueCity”, στον ραδιοφωνικό σταθμό “City International 106,1”.

Ο κ Τσιργογιάννης τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο και μίλησε ξεχωριστά για το βόλεϊ, δίνοντας και την ευχάριστη είδηση πως η ομάδα θα παίξει του χρόνου στην Α1. Επίσης, αναφέρθηκε στο τμήμα του μπάσκετ, αλλά και στον Σπύρο Παπαθανασάκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αρχικά είπε: “Το ποδόσφαιρο πάει καλά, έχει πιάσει τους στόχους του. Αυτονόητο να βρίσκεται στην Σούπερ Λιγκ από τη νέα χρονιά. Ζήσαμε και την απίστευτη βραδιά στην Ξάνθη και την εξαιρετική πορεία του κυπέλλου. Όλα είναι στο χέρι του Παπαθανασάκη πλέον. Η ουσία είναι για ένα σύλλογο που είναι κλειστός. Εκφράζω παράπονο σε όλους για αυτά που βγάινουν για το Γ.Σ. Αυτά που υπάρχουν είναι τα ατομικά αθλήματα (βλ. Στίβος). Τα ομαδικά έχουν μεγάλο πρόβλημα. Δεν υπάρχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για το βόλεϊ. Πως θα πάρει άδεια; Ποιος ασχολείται; Ο κόσμος του Ηρακλή δεν ασχολείται με τέτοια πράγματα”.

Για το αν υπάρχει λύση: “Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ήταν τρεις. Τα χρέη να πάνε στα φυσικά πρόσωπα, να ανοίξει το ΑΦΜ και να μην πειράξει κανείς τα ακίνητα του Ηρακλή. Έχουν γίνει κινήσεις. Στις 30 Μαΐου μας κόβουν το ρεύμα. Έγιναν κινήσεις με ανθρώπους της κυβέρνησης. Προσπαθούμε να κάνουμε κινήσεις ώστε να μας επιτραπεί η συμμετοχή στην Α1”.

Πρέπει να καταλάβουν πως δεν υπάρχουν λύσεις. Αν δε σε αφήσουν να δημιουργήσεις έσοδα δεν μπορείς να τους δώσεις τίποτα. Σήμερα το κράτος έχει άπειρα στρέμματα που είναι από κατασχέσεις και δε μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο στον Ηρακλή. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι ανοίξει το ΑΦΜ.

Για το αν υπάρχουν άτομα στη κυβέρνηση που είναι δίπλα στον Ηρακλή: “Όπως είπα πριν έχουν γίνει συζητήσεις. Δε φοβαμαι κατάσχεση στρέμματος. Αλλά πρέπει να ανοίξει το ΑΦΜ. Τα έσοδα που μπορεί να δημιουργήσει ο Ηρακλής από Χορτατζήδες και Μίκρα είναι λίγα. Χρειάζονται βήματα και εμείς έχουμε μείνει στάσιμοι. Σε μια επικοινωνία η πλευρά της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να χαρίσει χρέη σε κανένα σύλλογο. Θεωρώ πως ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει. Όχι οικονομικά”.

Για το αν υπάρχουν ονόματα: “Υπάρχουν και τα έχουμε πει εδώ και πολλά χρόνια αλλά τι έχει γίνει; Απολύτως τίποτα. Στο δικαστηριο πρεπει να εχεις διοικηση που πλέον δεν υπαρχει. Εχουν κατατεθεί πολλές ανακοπές από τότε”.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Γ.Σ. αναφέρθηκε και στις φυσιογνωμίες που κάνουν πλέον την εμφάνισή τους στο Καυτανζόγλειο, “Εμφανίζονται φυσιογνωμίες του παρελθόντος. Κυρίως στο Καυτανζογλειο. Ξεχνάμε; Έκαναν και δηλώσεις, πάτησαν μέχρι και το χορτάρι. Άνθρωποι που εξαφανίστηκαν όταν ο Ηρακλής έπεσε, βγήκαν πάλι για λίγη δημοσιότητα. Ο κόσμος και ο πρόεδρος πρέπει να προστατέψει την ομάδα, αλλά μέχρι στιγμής δε βλέπω κάτι τέτοιο. Δε ξέρω τι έχει ακριβώς σήμερα στο μυαλό του ο κ. Παπαθανασάκης, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση της διοίκησης περί του ζητήματος”.

Για το αν ο Ηρακλής έχει την κατάλληλη προβολή: “Πρέπει να έχεις εκπροσώπους παντού. Πρέπει ο Ηρακλής να έχει φωνή παντού. Μέχρι και στα ερτζιανα των Αθηνων. ΠΑΝΤΟΥ”.

Για την πορεία του ποδοσφαίρου: “Για ‘μένα θεωρείται δεδομένη η άνοδος και δε πρέπει να ασχολούμαστε με τα υπόλοιπα χωριά της κατηγορίας και καταλαβαίνετε πιστεύω ποιες ομάδες εννοώ”¨.

Για την πορεία του βόλεϊ: “Θα κάνω μια σύντομη αναδρομή. Ασχολήθηκα πολύ με το βόλεϊ. Ο ερασιτέχνης έχει τη διοίκηση του βόλεϊ, δε το ήξερα αυτό τα περασμένα χρόνια. Η ομάδα είχε σωθεί αγωνιστικά και έπεσε λόγω ΑΦΜ. Δε φάνηκε κανένας όταν υποβιβάστηκε ο Ηρακλής και αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη ας έρθει να μας το πει. Κάναμε την ομάδα με τον Χρήστο Πάτρα. Τερματήσαμε στην τετράδα την πρώτη χρονιά, αλλά είπαμε πως ο Ηρακλής πρέπει να βρίσκεται στην Α1 και έτσι φτιάξαμε ένα δυνατό σύνολο. Καλό είναι που ξεκίνησε πλέον μια ομάδα της πόλης να ασχολείται με το βόλεϊ. Αν ο Ηρακλής ήταν μόνος κανείς δε θα έδινε βάρος στα “χρυσά” χρόνια του βολεϊκού Ηρακλή. Πετύχαμε αυτό που έπρεπε με τα παιδιά. Θα γίνουν προσφαφαιρέσεις. Δεν υπήρχε όμως ποτέ βοήθεια από κανέναν σε αυτό το κομμάτι. Οι κ. Κολύμπατζης και Μπερμπέρογλου είπαν πως θα βοηθούσαν. Ο πρώτος για προσωπικούς λόγους έμεινε εκτός αλλά είπε πως θα βοηθήσει και δε βοήθησε ποτέ ενώ ο δεύτερος εξαφανίστηκε χωρίς να μιλήσει”, τόνισε και συνέχισε, “Χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δεν πας πουθενά και ο κόσμος το ξέρει αυτό. Θα υπάρχει ενημέρωση μέχρι τέλος του μήνα. Αυτοί που βοηθάνε είναι αυτοί που τρέχουν την ομάδα. Ο κόσμος ας κράτησει πως ο Ηρακλής θα παίξει Α1”.

Στη συνέχεια, τόνισε πως στον Ηρακλή υπήρχαν πολλά άτομα που δε θα έπρεπε να βρίσκονται σε συγκεκριμένα πόστα: “Τα κάστρα πέφτουν και από μέσα. Ο εχθρός κανονικά πρέπει να είναι εκτός ομάδας. Όταν τρως τρύπημα από μέσα τελείωσες και σ’ αυτό φταίει και ο κόσμος. Είχα πει στον κ. Παπαθανασάκη πως όλοι θα τον έχουν από κοντά και θα του ζητάνε λεφτά. Πλέον το έχει καταλάβει και το βλέπει. Ο κ. Παπαθανασάκης πρέπει να βοηθήσει τον Ηρακλή. Όταν έρχεται ένας άνθρωπος που φαίνεται πως το έχει (σ.σ. χρήμα) γίνεται πόλος έλξης. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και στην πραγματικότητα βοηθάνε. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις εύκολα. Υπήρχε κανείς κροίσος όταν έπεσε ο Ηρακλής στο ποδόσφαιρο; Όχι βέβαια, όπως δεν υπήρχε και στο βόλεϊ.

Για το αν γνωρίζει ο κ. Παπαθανασάκης αυτούς που εμφανίστηκαν μετά από χρόνια στο Καυτανζόγλειο: “Σαφώς και τους ξέρει. Ο πρόεδρος πρέπει να ξέρει ποιους θα έχει δίπλα του για το αύριο του συλλόγου. Είναι επικοινωνιακός αλλά από εκεί και πέρα χρειάζεται προστασία καθώς δε λέει εύκολα όχι”.

Για αν υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ σας και του κ. Παπαθανασάκη: “Είχαμε μια καλή επικοινωνία όσο ήταν στον Καναδά. Από τη στιγμή που ήρθε στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε καθόλου επαφή. Καλώς ή κακώς θα έπρεπε να υπάρχουν ραντεβού. Πρέπει να έχουμε επικοινωνία για πολλά θέματα. Βέβαια, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για την ΠΑΕ και το καταλαβαίνω αυτό. Επίσης ακουγότανε πολύ έντονα η το θέμα για το γήπεδο. Για να χτιστεί ο,τιδήποτε πρέπει να υπάρχει συνάντηση με τον Γ.Σ. Δε μπορεί έτσι απλά να γίνουν τα πράγματα. Τον πρώτο και το τελευταίο λόγο για τα οικόπεδα τον έχει ο Γ.Σ. Η ΠΑΕ Ηρακλής χρησιμοποιεί την Μίκρα τους Χορτατζήδες. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως η ΔΕΗ που κοντεύει να κοπεί”.

Για τα υπόλοιπα τμήματα: “Οι άνθρωποι από το μεράκι τους ματώνουν. Βλέπετε πως έχουμε επιτυχίες. Στον στίβο φέρνει ο Αντώνης Μάστορας. Δημιούργησε και το πινγκ πονγκ ο Νίκος Γραμμένος που πήρε την άνοδο. Τα αποτελέσματα φαίνονται αφού οι ομάδες φέρνουν πολλές επιτυχίες με το μεράκι τους και την τρέλα τους. Ο Ηρακλής έχει τρία αθλήματα που πρωταγωνιστεί. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται στο σωστό δρόμο, με το βόλεϊ θα ξεκαθαρίσει τέλη του μηνός. Επόμενο είναι το μπάσκετ”.

Για το μπάσκετ και τον Σάκη Αποστολίδη: “Όλα αυτά περί απομάκρυνσής του δεν ισχύουν καθώς φαίνεται πως θέλει να μείνει στην ομάδα. Αν συνεχίσει όμως στο ίδιο μοτίβο, ο Σάκης (σ.σ. Αποστολίδης), πάλι δε θα έρθει το αποτέλεσμα. Αν κάνεις κάτι χωρίς οργάνωση δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Ας βρει άτομα του μπάσκετ που θα έχουν το μεράκι να ασχοληθούν”.

Για το αν μπορεί να βοηθήσει ο κ. Παπαθανασάκης τα τμήματα του Ηρακλή: “Σαφώς δεν πρέπει να ασχοληθεί με όλα. Πρώτα το ποδόσφαιρο και αν μπορέσει να βοηθήσει κάτι ας το κάνει. Αλλά πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά βλέπουμε, βέβαια όποιος έχει πρόβλημα “χτυπάει” την πόρτα του Παπαθανασάκη για βοήθεια”.

Back to Top